Tolga, İtalya'daki Yarışta İyi İşler Başardı Ancak…

Bu hafta sonu İtalya’da piste çıkan genç pilotumuz Tolga Özkaynak iyi işler çıkarmasını başardı. Porsche Klübü tarafından İtalya’nın Adria Raceway pistinde gerçekleştirdiği organizasyonda toplam 13 Gloria aracı yer aldı.

Büyük mücadelenin yaşandığı hafta sonunda Tolga ilk yarışa 2. sıradan başlayıp 5. olabildi. 2. yarışta ise daha ilk turda liderliği ele geçirmesine rağmen temas sonucu geri düştü ve yarışı 10. sırada tamamlayabildi.

Bu serinin 2. yarışı 20 Nisanda Nurburgring’de yapılacak. Tolga, ilk yarışta olduğu gibi ücretsiz katılması yönünde davet aldı organizatörlerden ancak Tolga mevcut şartlar altında katılamayacağını söyledi.

Şu anda anlaşması gereği Tolga ücretsiz katılabiliyor yarışa ancak aracında hasar olması halinde bu giderleri Tolga’nın ailesi karşılamak zorunda. Tolga yapılan teklife "Bu durumda pist üzerinde rahat edemiyorum. Rakiplerim sıkıştırdıklarında fren yapmak zorunda kalıyorum çünkü ailemi ve kendimi sıkıntıya sokmak istemiyorum" diyerek geri çevirdi.

ResimResimResimResimResimResim


Yorumlar

  1. adem nsanoğlu avatarı
    adem nsanoğlu

    bu iş zenginle falan olmaz.federasyon denen bir kurum var ve bu duruma acil el atması lazım.çocuk haklı, bence de katılmasın.hem kabiliyeti gör davet et hem de hasar olursa zararını ödet.amaç nedir yani, anlayamıyotum.kendisini canı gönülden destekliyorum.elimizden gelen budur.

  2. onu görmazden gelen zenginlerin vede tosfedin vde sponsorların.başka bişey demiyorum.adeta dram!!!!!!!!!!!!!!

  3. gökay kara avatarı

    anlamadığım tek konu bu ülkede o kadar zengin insan, şirket varken bunlar reklamını neden böyle alanlarda yapmaz… bir reklam yıldızına milyon dolar verirler ama bi genç yetenek için ancak uzaktan bakıp inşallah derler…bizim gelişmemiz için biraz daha zaman var anlaşılan ne zaman jason f1 de pole aldı o zaman yeni gençliğin önü açılır yetenekde olsa içim yanmıcak…

  4. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    bu genç yetemekleri harcamasınlar. tolga'yı birgün GP2'de görürüz umarım. sonra da F1 🙂

  5. yazık ya avrupada el üstünde tutulur bu çocuklar,çapsız insanlara sponsor olan dev şirketlerin,bu çocuklara destek olmamaları bu şirketlerin samimiyetinide gösteriyor…

  6. tolga gerçekten iyi iş çıkarmış ancak daha da fazla birşey diyemeyecem ben..

  7. işte burda bizim federasyonumuzun iş atması lazım ama nerdeeeee jasonda jason tamemen yeteneksizlik yumağı !!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir