Red Bull Makenikeri: "Button Hile Yaptı"

yazar:

kategori:

Button, Vettel ile art arda pite girmiş ama McLaren garajı yerine Red Bull pit ekibi arasına girmişti. Bu konuda Red Bull’un sol arka lastik operatörü Mark Lenton -Mark Webber’in 1 numaralı mekanikeri ‘Crunch’-, McLaren pilotunun kendilerine oyun oynadığına inanıyor.

BBC’den David Coulthard’a konuşan Lenton: “Başından beri hile yaptıklarını fark ettim. Durup bizi yavaşlatmaya çalıştığında hayal kırıklığına uğradım”

Coulthard, bu sözlerin şaka olup olmadığını sorması üzerine Lenton, bunların şahsi görüşü olduğunu ve takımı bağlamadığını belirtti.

Lenton: “Dürüst olarak söylüyorum, hile yapmaya çalışıyorlardı. Bizi yavaşlatmak için çok adice bir hareketti.”

Öte yandan Red Bull Takım Patronu Christian Horner, olayın komik tarafıyla ilgileniyor.

Horner: “(Button) Red Bull adına sürmek için o kadar istekli ki orada durmak istedi.”

Yaptığı hareketten ötürü yüzü kızaran Button: “ ‘Aman tanrım, bunu yaptığıma inanıyorum’ der gibiydim”

McLaren Takım Patronu Whitmarsh ise yine komik yönüyle pilotunun, Red Bull lastiklerinin görünüşünden hoşlanmış olabileceğini söyledi.


Yorumlar

  1. Flavio konusunda ne kadar haklısın bilemezsin 😀

    Ferrari'nin stratejiye ihtiyacı var. işin dibine vurmuş olan da Briatore şu an. Renault>Singapur>Piquet olayı hala aklımın almadığı psikopatlıkta bir plandır.

  2. Bunlarda dün boklardı, bugün koktular vallahi. RB nin pitçileri bile havalanmış.

    Adam birinci gidiyordu, neden bahsediyorsun sen.

  3. Takımda Flavio Briatore olsa mekaniker haklı olabilirdi ama şu an takımda o ayarda biri yok.

    Olaya gelince, öncesinde "Böyle bir hatayı hangi McLaren sürücüsü yapar?" deseler cevabım "Kesinlikle Lewis" olurdu. Button beni sabah sabah güldürdü, Allah da O'nu güldürsün 🙂

  4. psikolojik savaş başlamış durumda…mclaren ve redbul çekişecek bu sene belli oldu. reno mercedes ve ferrari 3.lük için çekişir. bu açıdan redbull mclerane, mclaren redbulla bol bol sataşıp duracak…yoksa bu olayda button gerçek bir hata yapıp avantaj kaybetmiştir.

  5. lenton git bi çay koy hadi güzelim ..

  6.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    sen o adama kurban ol o ailenlen olacak zibidilerle birlikte.yoksa gelir tekme tokat dağıtrı evini başına yıkarım lan senin ben! benim için bir önemi yok bilirsin.

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Redbull mekanikeri çok ağır konuşmuş.Bu olaydan button'un zarar gördüğünü yani yerini kaybettiğini görüyoruz.Halbuki sevinmeleri ve sık sık gel button demeleri gerekir.
    Diğer taraftan başka bir açıdan baktığımızda Redbull takımında geçen yıldan kalma şöyle bir görüş var:"Button kurbanlık kuzudur".Yani her zaman feda edilebilir.Mclaren takımı,vettele geçilen hamiltonu neden pite almadı.Hamiltonun lastiği buttondan daha fazla aşınmış durumdaydı.Aynı tur içinde massaya da geçilince hamiltonun neden daha önce pite alınmadığı sorusu akıllara gelebilir.Mekaniker de büyük ihtimalle böyle düşünmüş ve akabinde buttonun vetteli şaşırtıp yavaşlatma görevine soyunduğunu fikir edinmiş olabilir.Aklından o anda neler geçtiğini bilemeyiz.
    Benim şahsi görüşüm kasıt olmadığı yönündedir.Tabi bu görüşümde button'un o anda lider olmasının etkisi de vardır.

  8. Redbull mekanikeri çok ağır konuşmuş.Bu olaydan button'un zarar gördüğünü yani yerini kaybettiğini görüyoruz.Halbuki sevinmeleri ve sık sık gel button demeleri gerekir.
    Diğer taraftan başka bir açıdan baktığımızda Redbull takımında geçen yıldan kalma şöyle bir görüş var:"Button kurbanlık kuzudur".Yani her zaman feda edilebilir.Mclaren takımı,vettele geçilen hamiltonu neden pite almadı.Hamiltonun lastiği buttondan daha fazla aşınmış durumdaydı.Aynı tur içinde massaya da geçilince hamiltonun neden daha önce pite alınmadığı sorusu akıllara gelebilir.Mekaniker de büyük ihtimalle böyle düşünmüş ve akabinde buttonun vetteli şaşırtıp yavaşlatma görevine soyunduğunu fikir edinmiş olabilir.Aklından o anda neler geçtiğini bilemeyiz.
    Benim şahsi görüşüm kasıt olmadığı yönündedir.Tabi bu görüşümde button'un o anda lider olmasının etkisi de vardır.

  9. redbul mekanikeri kafayı sıyırmış, button dalgınlıktan orda 1.liği kaybetti daha ne olsun. yarış öncesi deselerki böyle bir olay yaşanacak ve sonucunda vettel yarış 1.liğine yükselecek redbul ekibi havada karada kabul ederdi. mekanikerin bu söylemi button ın yaptığı haraketten bin kere daha aptalca.

  10. lewis yarış çizgisini takip ediyor yanlışlık yok. buyur geç diyecek halide yok. ayrıca tersi olsa bile orası start-finis düzlüğü değil 1 kez yön değiştirme hakkı yine var.

  11. Alonso bu carpmadan dolayi ceza aldi biliyosun degilmi? Hamilton`un aldigi birden fazla yon degisimi cezasi start/finish duzlugunde ki hatasindan, sen olaylari birbirine karistirmissin arkadasim 🙂

  12. Hamilton birden fazla yön değiştirme işini start-finish düzlüğünde yaptı. Kazanın olduğu esnada yarış çizgisinin üzerinde gitmekten başka bir şey yapmıyordu.

    Cahillik diz boyu.

  13. Redbull`u sevmeme ve burada savunmama ragmen bu mekaniker sacmalamis diyorum, neyse ki takim patronlari olayi dogru gorebilmis..

  14. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    pardon mecelaren yazamamışm.

  15. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    http://www.youtube.com/watch?v=1qMwhiQft_M

    00:20 – 00:21

    sağa kıran hamilton.görmüyorsun ya anlatıyorum sana.arkasındaki kırmızı araç da Alonso.öndeki sağa kırarsa direksiyonu böyle de geçirir arkadan.

  16. Yön değişiminin olduğu yerdemi kırıldı o kanat,hangi yarışmış o sen bir daha izle orayı.

  17. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    bir pilot arkandayken 1'den fazla yön değişmi yapmak YASAKKK!!

    eve gidince defterine 10 defa yaz.ögren.

  18. senmi biliyorsun kuralı anlatsana neymiş o kural ? bilge zat )

  19. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    hamilton'ın kural bilmezligi yüzünden kırıldı o kanat.

    cahillik diz boyu.

  20. sen şu formasyonda spin atan,geçen yarışda kendınden 2 sanıye yaraş aracı geçme kabiliyetını gösteremeyerek ön kanadını kıran,spada barıyere bındıren,durmadan araçların arkasında takılıp kalan 2 dünya şampiyonluğu olan adamımı tutuyorsun? orda kal sen senın mclaren tarafında yerın yok.

  21. Yusuf  Hitay avatarı

    adamın yarışı bitti, bide hile yaptı diyor :S

  22. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    biri kanada'da kuralları bilmez.pit çıkışıonda 2 aracı biçer yarışlarını bitirir.
    diğeri kendi garajının yerini bilmez.hadi redbull mekanikerlerinin tulumları yakın renk olsa neyse dicem.ama atla kuş kadar fark var.

    mclaren sizi nerden alıp getiriyor anlamadm ki

  23. Hamilton yapsa acemi 😉 fazla konuşmaya gerek yok .

  24. Vettel de McLaren pitinde dursaymış.

  25. Button ın Twitter mesajı:
    I've just arrived to Tokyo and (girlfriend) Jessy has recommended giving me some parking lessons before the next race in Turkey!! 😉
    (Sevgilisi ona parketme dersleri verecekmiş)

    Bu arada hep konuşulan direksiyon üstü tuş/anahtar karışıklığı sonunda birinin başına patlamış oldu. Button pit için açması gereken bir anahtar yerine başkasını çevirmiş, sonra farkedip kapatmış doğruyu açmış o arada da bunlarla uğraşırken RedBull alanına girmiş.
    Bir de Alonso nun açılan arka kanadı var ki bu da yanlışlıkla el değmesiyle olmuş olabilir.. Bir de hiç görünmeyen orta ve arka sıra pilotları var ki ne hikayeler dönüyordur Allah bilir.. 🙂

  26. olayların Alonso'ya yorulmasından dolayı hiçbir şekilde yorum yapmak istemiyorum artık haberlere..umarım şu nefret aşılır,ben aştım kendi adıma tüm 'Alonso düşmanları' da aşar.taraftar paranoyak olmuş yahu artık..

  27. rocco junior avatarı

    Daha önce Toro Rosso pilotu yanlış pit ekibine daldı Redbull garajına girdi yanılmıyorsam ama Button gibi üst düzey bir pilot bunu nasıl yapıyor anlamak güç.Zaten hatasından yüzü kızarmış ama ateş olmayan yerden duman da çıkmaz.Tabi arkadaşlar da haklı Alonso olsa kıyamet kopar diyorlar hakvermek lazım.Bunu yapan taraftarlar şimdi savunmaya geçmişler öz evlatları gibi lafımız yok ama aynı özveri farklı takım ya da pilot yapınca da gösterilmeli fakat onlar kesin şöyledir böyledir… ahlaksızzzzz gibi ithamlarda kesin yargılarda bulunuyorlar.O yüzden bu arkadaşlarada kimse birşey diyemez kusura bakmayın.Son olarak suç ispatlanmadıkça sadece hata olarak duruyor.

  28. Button için bile bilerek yaptı demişler ya, Alonso………., idam..

  29. Artık her haberin altına Alonso yapsaydı ne olurdu türü yorumları görmeye alıştım YGS deki şifre sıkandalında ÖSYM başkanı Alonso olsaydı düşünün memleketteki tantanayı :p Bir sonraki aşama bu olsa gerek. Asıl meseleye gelirsek Button Vettel i yavaşlatabilirdi ama olmadı ve kendi yavaşladı zaralı kendisi çıktı. Ortada zarar gören Redbull pilotu olmadığına göre Button un niyetini tartışmak biraz gereksiz. Özellikle de Alguersuari'nin aynı hatayı aynı takıma sadece 2 ıl önce yaaptığını düşünürsek

  30. RedBull'daki herkes Button'ın yaptığı hatadan gayet memnun. Takım içinde ve dışında kimseden Button'ı suçlayan bir ses çıkmaz iken bir mekanikerin laf etmesi anlamsız.

  31. ismail uçar avatarı

    Saçmalamşlar.Adam zaten 1.ydi oraya dalmasa vettelin önünde çıkacaktı büyük ihtimalle…bu kadar sağduyudan eksik olunabiliyor.

  32. efendimayin  avatarı

    Bence saçma oradaki hata en çok buttonı etkiledi köt yönde yoksa vetteli önünde çıkardı piste.

  33. mcl- attack avatarı

    Red Bull noluyo… oynuyo 😀 Bu hata yüzünden button vettel'e geçildi .Ayrıca hata lolipop adamda ,ortada yoktu.

  34. Button efendi adamdır; alengirle, üçkağıtla işi olmaz bikerem. Şaka bi yana bence geçen seneki alışkanlığından olsa gerek – bi de araç hızlı olunca demiştir ki aha ilk garaj cebini yine bize vermişler, yada tulum karışıklığı – hani her yarış farklı tulum falan ya..

  35. yok artık adam kendi yarışınıda bitirdi o an ne hile yapması amma art niyetliymiş bunlarda.

  36. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    Button yaparsa komik şakacı cocuk…ALonso yaparsa çirkef, bilerek yaptı,karaktersiz, santander vs vs. bu tarz yorumlar olurdu 🙂

  37. alonzomanyaa  avatarı

    Şunu Alonso yapsaydı ne olurdu acaba bu konunun altı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir