Mclaren, Sıralama Performansı İçin Zorlayacak

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton son yarış Çin’i kazanmış olsa da, Mclaren Red Bull’un özellikle sıralamalarda gerisinde olduğu konusunu unutmuş değil.

Sebastian Vettel bu sene 3 sıralama seansından da pol pozisyonu zaferi ile ayrıldı ve Red Bull RB7’nin tek turdaki performansını kanıtladı.

Mclaren Takım Patronu Martin Whitmarsh “Red Bull’la baş edebilmek için sıralama performansımızı geliştirmeliyiz.”

“Yarış performansımız oldukça yakın ancak her açıdan önde olmak istiyorum. İki harika sürücümüz var ve sene başındaki zorluklara çok iyi cevap veren harika bir takımımız var. Bu yüzden onlarla gurur duyuyorum. Ancak önümüzde uzun bir şampiyona var.” dedi.

Mclaren Çin’de yeni bir taban, difüzör ve egzosla yarıştı ancak Whitmarsh, Türkiye öncesinde daha fazlasına ihtiyaçları olduğunu düşünüyor.

Whitmarsh “Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Şu anda zorladığımız çok fazla yeni şey var. Ancak bunlar ne kadar performans gösterir, araca uyar, bunu ancak Türkiye’de cuma sabahı söyleyebilirim.” dedi.

Red Bull’un güçlü bir araca sahip olduğunu düşünen Whitmarsh, onları baskı altında tuttuklarını söylüyor.

Whitmarsh “Yarışta önümüzden pek kaybolmadılar. Sezona iyi bir başlangıç oldu. Ferrari ve Mercedes de yakın ve onlar da ön bölüme dahil olabilirler.”

“Ancak biz kendi işimize odaklanacağız ve aracı biraz daha hızlandırabilirsek o zaman Red Bull’la başabaş mücadele edebiliriz. Bizi çok yakından takip eden diğer takımları da göz ardı etmiyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Serhan'da son yarışta bunu çok tekrarladı.

    önü açık temiz bir sürüş, pirelliler için elzem. bunun için pole pozisyonu daha da önemli halde.

  2. startta ne olursa olsun 1. dönmeleri gerek, hangi takım olursa olsun. Ondan sonra yer korumak kolay. nasıl olsa ilk iki tur DRS kullanılamıyor.

    [Off Topic] Bu arada puan durumu sayfası bende videolarda olduğu gibi yanda yarım görünüyor.

  3. alonzomanyaa  avatarı

    Bizim DOMİNİK ten ne zaman duyacağız acaba böyle cesur ve taraftarına sebep veren söylemler. Bizimkiler ancak fazla bişey beklemeyin der..Merak etmeyin beklemiyoruz zaten. Alonso taraftarıyım, Hamiltonu seyredip zevk alıyorum. Utanın…

  4. rocco junior avatarı

    Bence tam tersini yapsalar daha iyi.Ya da biraz daha dengeli bir çalışma çünkü her şekilde Redbulla sıralamada zaten en yakın takımlar,Ferrari ve Mercedes pek 2.3.sıradan kalkış yapabilecek aracı olmadığı gibi Ferrari sorunları çözmekle meşgul.Yani işi bitiren pek çok unsur mevcut

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir