"Takımlar Kış Planlarını Bir Daha Düşünmeli"

yazar:

kategori:

Brawn’a göre takım, aerodinamik güncellemeleri son ana bırakmak yerine araçtan azamisini nasıl alabileceklerine yoğunlaşsalardı, şu anda daha iyi konumda yer alacaklardı.

Mercedes GP, sezon öncesi testlerinin sonuncusu Barselona’ya güncelleme paketini getirmiş ve öncesinde temel aracıyla dayanıklılık üzerine yoğunlaşmıştı.

Takım Çin’de, artık aracından nasıl verim alabileceğini anlamaya başladı.

Brawn: “Geçen seneye bir bakın. Son 5 yarışta araçta hiçbir şey değiştirmedik ama daha hızlıydık. Bu yüzden aslında araçların neye tepki verdiklerini, nasıl ayarlanacağını almak için çok zaman var.”

“Belki de nihai aracımızda o kadar geç zamana kalma yaklaşımımızı değiştireceğiz. Çünkü belki de çok kısa zamanda onun nasıl en iyi şekilde çalışacağını anlamamıştık”

“Şimdi çalışmasının en iyi yollarını görüyoruz. Çarpıcı bir değişiklik yok. Sadece ayarları ve öncelikleri düşündük. Çin’de yaptığımız buydu”

Mercedes GP, 2011 paketini sonlara saklayan tek takım değildi. Şu anda bazı sıkıntılar yaşayan Ferrari de sonlara kadar beklemişti. Öte yandan McLaren, ilk testlere katılmamış ve seneye, gelişim paketinden vazgeçerek girmişti.


Yorumlar

  1. hızlı sert ve asık suratlıyım avatarı
    hızlı sert ve asık suratlıyım

    bence artık toparlandık bide bizim aracın yan hava girişlerini mclareninki gibi daha aşagı aynı zamanda biraz dışa doğru yapsalar daha iyi olur göreyim seni 3 yıldız

  2. Senin ağzın ne diyor yaw 🙂
    Bal damlıyor bal:)))

  3. tam bir aydır yazıyorum burdan. w02 de sorun yok. sadece ayarları kötü. hep söylediğim gibi elektronik mekanik ve aerodinamik ayarlar tam olduğunda bu araca diğerleri şapka çıkarır. bu tip karma yapılarda ayarlardan biri bozuk olduğunda sana farklı bir sorun hatta bir kaç sorun olarak geri döner. fazla yakıt soğutma sıkıntısı lastik sorunu gibi. kısa şasi nin kötü olduğunda herkes hem fikir aslında çok daha iyi çünkü diğerleri ile aynı genişlikte araç. istanbulda 2 pilotta ilk 4 arasında olacak bu da benim iddiamdır bir yere not edin.

  4. rocco junior avatarı

    Burada bir itiraf var Mercedes olarak hata yaptık diyor.Bencede öyle çünkü Ross yıllarca Ferrari'de çalıştı ve artık araç tasarımı olsun sezon öncesi testler olsun yaklaşım değişmeli.Bizler de ilk başta bu fikri savunduk ama tamamen kumar ve risk almadan olmuyor.Sadece dayanıklılık adına 100lerce tur boşuna gitti ve hız olarak geride kaldı Ferrari-Mercedes.Zaten artık takımlar çok dayanıklı ve kimse hata yapmıyor.O yüzden olabildiğince perfonmansa yoğunlaşmakta fayda var.Son teste pat diye güncelleme getirdiler ve beklenen etkiyi yapmamakla beraber sorunlara yol açtı

  5. Elinizde ne varsa araca uygulasanız sadece pistlerin karekteristik durumuna göre ince ayar yapsanızda bizide ayar etmeseniz olmuyormu?
    Çinde gösterdiğiniz performansı sezonun ilk 2 yarışında göstermi olsanız enazından daha moralli ve iddaalı olacaktınız.
    Şimdi benim kafamda soru işaretleri var, Çin bir aldatmacamıydı? yoksa gelecek yeni paketle araç dahamı iyi olacak dahamı kötü?
    Kendi ağzınla söylediğin gibi hiçbişey yapmayınca araç daha hızlı gidiyor ufak ayarlarla:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir