Rosberg: "DRS Tarihin En İyi Fikri Olabilir"

yazar:

kategori:

Bazı pilotların ilk yarış öncesinde DRS’nin getireceklerinden endişe etmesine rağmen sezon başı için sistem, heyecana katkıda bulunmuş göründü.

DRS ile hem yer kaybeden hem kazanan Rosberg, Pirelli lastikleriyle birlikte büyük atılım yapıldığını da belirtti.

Rosberg: “F1 mükemmel bir iş çıkardı. Yarışlar ne kadar eğlenceli?” Harikalar”

“Kimse sıkıcı yarışlar olduğunu söylemiyor. Soldan, sağdan, ortadan, her yerden geçişler var. Bu yüzden gerçekten ama gerçekten iyi bir iş çıkardılar. Öne çıkarmamız gereken en önemli şey bu”

“Görevli insanlar, bu sporu, bir sene de çok daha heyecanlı hale getirdi. Bu, taraftarlar için de harika. Gerçekten iyi, değil mi? Lastikler ve arka kanat…”

“Arka kanat, belki de bu spor için tüm zamanların en iyi fikri. Hayır? Ve lastikler de var. Pirelli… Herkes onları eleştirdi. Ama sporu izlenir hale getirdi. Bu da iyi.”

Rosberg’in kurallara övgülerde bulunmasına rağmen Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, DRS’nin belli bir başarı oluşturması için biraz daha zaman geçmesi gerektiğini düşünüyor.

Domenicali: “Üç farklı yarışta da üç farklı durum gördük. Bu yüzden doğru dengeyi bulmak için biraz daha beklememiz gerek. Bana göre, bu benim kişisel fikrim, yarışın başında ve sonunda, DRS’nin aktivasyon noktasının, elinizdeki lastiklere bağlı olarak farklı etkileri olduğunu görüyorsunuz.”

“Bu yüzden durum, arkada olmanızla veya hızla ilgili değil, lastiklerle ilgili. Lastiklerin davranışı böyle. Bu yüzden, bu açıdan neyin en iyi çözüm olduğunu görmek için beklemeliyiz. Avustralya, Malezya ve Çin’in farklı olduğunu gördük. Ama Çin’deki geçişlerde asıl unsur, lastiklerdeki farklılıklardı, böylece geçiş yapıldı.”

DRS ile pilotlar, öndekileri aracı geçme şansı yakalamanın yanı sıra düzlükte yakınlaşıp başka bir yerde atak deneme fırsatına da hip oluyorlar


Yorumlar

  1. drs şuanki sisteme göre en iyi fiki rolmuş olabilir ama , zaten hali hazırda bisuru geçiş imkanını tanıyan sistemi iptal ettiniz ve bu berbat sistemi meydana getirdiniz , şimdide drs bulduk diye seviniyorsunzu bu ne saçmalıktır ya..bundan önceki yarışlarda geçiş olmuyomruydu sanki, herkezin istedigi lastigi kullandıgı ve yakıt ikmalinin oldugu dönemlerde geçiş yokmuyduki şimdi drs yi icat ettiniz..ama rozberg haklı çunki bu berbat sistem icin iyi bir buluş, bu rezil otomobillerle ancak bu olur….ön kanatları yerden yükselttiniz araclarda yol tutuş kalmadı hızı yavaşlattınız, sonra yol tutuşu arttırmak icin ön kanatları tekerlek hizasına kadar uzattınız, şimdide en ufak bi atak ta digerinin öntekerine çarpan kanat kırılıyo adama 30 saniyeye maloluyo, ne gerek vardı buna , eski sistemde kalsaydı ve pilotlar bu ufak surtuşmelerdeki kırılmadan da kurtarysaydı olmazmıydı

  2. 10 yılı aşkın bir süredir F1 takip ediyorum. DRS sayesinde izlediğim en heyecanlı sezon başlangıcı oldu. Rosberg'e katılmamak elde değil. Bence de tarihin en iyi fikri. SPA ve Manza'yı heyecanla bekliyorum..

  3. iyiki kaldırılmış(okuyamadım) yoksa;bilemiyorum yani !

  4. DRS bencede iyi bir sistem olmuş.Ancak DRS alanına gelmeden bir iki viraj kala geçiş yapan bir pilot için kötü olabilir.Geçilen pilot DRS'yi açarak düzlükte geçebilir.Ama nerden bakarsanız bakın güzel sonuçlar veriyor. :)))

  5. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    mesajım galiba yönetimin hoşuna gitmedi

  6. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Yorum, pilota yapılan hakaret nedeniyle kaldırılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir