Renault, Mükemmel Hafta Sonu İçin Zorluyor

yazar:

kategori:

Sezonun ilk 2 yarışında önce Vitaly Petrov ardından da Nick Heidfeld ile podyumda yer alan takım, son yarışta ancak Petrov ile 9. olarak 2 puan alabildi.

Boullier “Eğer Şanghay’da sıralamaların 2. seansına bakarsanız nerede olmamız gerektiğini görürsünüz. Eğer o performansa sahipsek, o zaman mükemmel bir hafta sonu geçirmemiz gerekiyor.”

“Kötü hafta sonu geçirmeye katlanamayız ve her şeyle başedebilmek için mükemmel bir hafta sonu geçirmemiz lazım.”

“Büyük çocuklarla oynamak istiyorsak, yukarılarda olmalıyız ve mükemmel olmalıyız.” dedi.

Çin GP’yi değerlendiren Boullier “Daha en baştan yanlış yaptığımızı söyleyelim. İyi iş çıkaramadık. Açıkçası çalışanlarımız üzmek istemem ancak sorunlardan kurtulmak için sürücülerimizle kısa bir görüşme yapabilirdik. Ancak bu yapılmadı.”

“Vitaly’nin motoru açıkçası bizim hatamız değildi ancak sürücümüze bunun üstesinden nasıl geleceğini söyleyebilirdik. Ancak bunu yapmadık.”

“Bu sorun Heidfeld’in sıralamalarını da etkiledi ve kar topu etkisi yarattı. Her şey yanlış gidiyordu ve yarışta da aynısı oldu. 10 ve 16. sıralardan başlamamızın ardından stratejilerde daha agresif olabilirdik.”

“Açıkçası Nico Rosberg’in stratejisini ve yarışını incelememiz lazım. Pitlerden önce Button’un 6 sn arkasındaydı ancak pitlerden sonra herkesin 5 sn önüne geçti.”

“Lewis Hamilton’a da bakarsak, bir set lastiğini sakladı ve cesur davrandı. Pite girdiğinizde 5 ile 8 sn arasında kazanıyorsunuz ve bu pistte pozisyon değişimine neden oluyor.”

“Eğer açık durumdaysanız ve temiz turlar atıyorsanız o zaman uzaklaşabilirsiniz çünkü trafik sizi etkilememiş oluyor. Bizim çalışanlarımız da stratejide iyi ancak Pirelli lastikleriyle birlikte hafta sonuna farklı yaklaşmamız gerekiyor.” dedi.

Renault Türkiye’de yeni bir arka kanatla başka güncellemeler kullanmayı planlıyor. Takım bu arka kanadı aslında Malezya için planlıyordu.

Boullier “Evet, ünlü arka kanadımız olacak. Önümüzde 3 hafta var ve araçta iyi güncellemeler olmalı. Ancak herkes için durum aynı olacak.”

“Pozisyonumuzu koruyup 5 ya da 6. sıra için mücadele etmek istiyoruz. İyi bir adım olacak.” dedi.

 


Yorumlar

  1. efendimayin  avatarı

    Vitaly istanbulda hızlıydı geçmişte ben podyum bekliyorum yine.

  2. Tabi güncelleme çok önemli ama en önemli güncelleme kubica'nın gelmesidir. Şu araca yazık oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir