Parr: "2013'te Yeni Motorların Gelmesi Çok Önemli"

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz Aralık ayında FIA Dünya Motor Sporları Konseyi’nde 2013’te 4 silindirli turbo motorların spora dahil edilmesi kararı alınmıştı.

Parr “Formula 1 teknolojisiyle ve sürekli olarak kendisini yeniden icat etmesiyle bilinir. İster şasi ister mühendislik açısından olsun bu değişim sporun doğasında var. İşlerin değişmesini istemeyenler avantajlarını kaybetmek istemeyenlerdir. Sporun yerinde saydığı düşünülürse o zaman ilgi de azalacaktır.” 

“Yeni motorlara niçin ihtiyacımız var? V8 motorlar gayet iyi durumda zaten var… ve yıllardan beridir kullanılıyor. Ancak bu teknoloji çok geride kaldı. Şu anda gerçek dünyayla pek alakası olmayan bir teknoloji ve yeni partnerlerin spora girmesine engel olan en büyük neden.”

“Motorda bir fan süper beslemeli motora elektirik üretecek, bir diğeri egzoslardan çıkan enerjiyi geri dönüştürecek ve bataryayı şarj edecek ve tekrar kullanılmasını sağlayacak. 4 silindirden 800 beygiri aşkın güç üretilecek. Çok harika olacak.” dedi.

Reuters’a göre Mercedes ve Renault bu değişimi destekliyor.


Yorumlar

  1. Çok güzel anlattın.

  2. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Biz değişimden yanayız, ama sen dünyadaki tüm araçların aynı motoru kullanmasından yanasın. Ben bir tasarımcıyım ve ihtiyacın nasıl bir yaklaşımla karşılanabileceğini bilirim, benim işim bu. İhtiyaca bakarsın, ona uygun tasarım çıkarırsın. Dünyada pek çok alanda pek çok motor üretilir ve hepsi ayrı işlevler için ve ayrı özelliklerde motorlardır. F1 yarışının ve yol otomobilinin ihtiyaçları farklıdır, farklı çözümler gerektirirler, aynısını uygulamak endüstri mühendisi mantığıdır ki, onlarla çok uğraştım, hepsi olmasa bile çoğu üretim ve tasarımdan bihaber insanlardır, yönetici olarak yetiştirildikleri için. Üretim bandı maliyetlerini düşünüp aynı bantta üretilen ürün ile her şeyi çözmeyi isterler, onlara kalsa bir motor üretilsin, hem arazi aracında, hem F1 aracında, hem uçakta, hem gemide kullanılsın, ayrı ayrı üretim bandı kurmak için para gitmesin, bırakın bu işleri, FIA bile otomotiv sektörüne karşı F1'i savunamaz hale gelmişken, motorsporlarının sona erdiğini şimdiden duyurmak lazım, otomobiller var artık heryerde, üstelik tasarımdan yoksun karmakarışık cross-over denilen garip karışımlar, işlevsizliğe işlevsizce üretilen saçmalıklar

  3. sizin bakış açınızla hiçbir şeyin değişmesi mümkün olmazzdı herhalde:) o daha çok yakıyor değil f1 'in vereceği mesaj daha önemli. Daha öncede yapılmış. tekrar yapılır sizde zevkle izlersiniz.

  4. yol otomobili denilince aklına 2 marka geliyorsa, o senin problemin. Ayrıca mercedes'in en çok sattığı araç v 8 değil.

  5. ne V8 ne Turbo4, biz V10 ları özledik arkadaş

  6. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    Jean Todt'un bir sözü vardı:

    Boeıng tarzı uçakla Avrupa'dan Asya'ya uçtuğunuzda bir Formula1 sezonundan daha fazla yakıt harcamış olursunuz

    .

  7. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Hak verilebilecek cümle bulamayanlar, yol otomobilleri ile F1 araçlarını birbirinden ayrı tutamayan insanlardır. Yol otomobillerinin üretim ve teknolojilerinin amaçları ile motorsporları araçlarının teknoloji ve üretim amaçları farklıdır. Yarışmak için yapılan çalışmayı yol otomobiline niye aktarıyoruz? KERS, çevreci motorlar hepsi çok güzel ama bunlar gündelik araçlar için uygun şeyler. Amerika'daki drag araçlarından bazılarının metre başına 8 lt yakıt tükettiği bir dünyada F1 otomobilleri doğaya ne kadar zarar veriyor? Üstelik 2 haftada bir yarışılan bir seri. İlgiltere-Fransa arası uçuş yapan bir yolcu uçağı ortalama bir İngiliz ailesinin yıllık karbon emisyonunu bir uçuşta atmosfere salabiliyorsa, F1'den önce uçuş sayısını azaltmak daha mantıklı değil midir? Kaldı ki, uçaklara kadar nice fabrikalar var karbon emisyon rakamları uçuk olan, 1 ton çelik üretmek için 6 ton karbonun atmosfere salındığını biliyor musunuz? Bunlar üretici firmaları memnun etmek için üretilen bahaneler, para babası otomotiv üreticileri parayı götürsün, Ferrari, McLaren gibi yıllarca burada emek vermiş takımlar heba olsun, bu takımlardan biri kendi motorunu üretiyor, diğeri ise kendi motorunu üretmek için çalışmalarını sürdürüyor. Zararlı çıkan takımlar bunlar olacak, McLaren niye başkasının motoruyla yarışsın, kendi motoruyla yarışmak varken? Ferrari niye motor alsın başka firmadan, ne gereği var?

  8. kendi kendine çelişiyorsun ferrari mclaren mercedes 2013 kurallarıyla nasıl yol arabalarına katkı saylayacak adamlar v8 ve üstü motor kullanıyorlar ve tasarımları motora bağlı.Senin söyleminin hak verilecek harfi kalmamıs.

  9. hak verilebilecek tek bir cümle yok.

  10. Ben F1 in içinde Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Hyundai, Porshe görmek istemiyorum. Mevcut güçlü motorların korunmasından hatta V10 a geri dönülmesinden yanayım. Mümkünse V12 kullansınlar.
    Bu sporun ruhunda mekanizm var. Herşeyi dijital-elektronik yaparsanız PS3 oyunundan ne farkı kalacakki.
    Araba üreten kendi teknolojisini geliştirsin. F1 den kopya çekmes,nler. Bu yüzden bu üreticilerin F1 de olmasını istemiyorum.

  11. Şahsen V10 F1 için en ideal motor,ama alınmış bir karar var ve uygulanacak gibi duruyor,biz F1 severler olarak, yeni yüksek ve dar arka kanat büyük ön kanat içinde,araçları çirkinleştirecek demiştik ama hala seyrediyor,seviyoruz.2013 te motorların değişmesi bence daha fazla üreticinin spora girmesiyle büyük bir meydan okuma ve rekabeti beraberinde getirecektir.Yarışlarda HRT,Virgin vs seyretmekmi güzel wv,renault ,mersedes,honda,toyota,ford,vs seyretmekmi,bizler bu sporu sevmeye devam edeceğiz,tabii seyretmeyede..

  12. amma kastınız. gp2 yi v10 yapsınlar sizde izleyin. F1 yol otomobillerine yardımcı olmalı. Şu an yaptığınız gereksiz lastik muhabbetlerinden çok daha iyisi olacak 2013te

  13. Yusuf  Hitay avatarı

    ilgiymiş, taraftara anket yoluyla sorun bakalım kaç kişi istiyormuş bu motorları

  14. Türk usulü LPG'li F1 aracı istiyoruz.

  15. Yetkin Çanakçı avatarı
    Yetkin Çanakçı

    Bu kadar teknik bir sporun sayfasıyla uğraşıyorken "şarZ edecek" yazmanız çok talihsiz olmuş.

  16. oldu olacak dizel yapın da tam olsun. şaka bir yana silindir sayısı kaç olursa olsun f1de V motor olması taraftarıyım. hatta boxer motor da olabilir. hiç olmazsa porsche girer spora 😀

  17. bırak icat micat demeyi.işinize geliyor desene.Motor etkisi zayıf olacak diye sevinçten uçuyosunuzdur büyüklerin aksine.Mercedes,Mclaren,Ferrari bu işin karşısında olduğunu açıkladılar güçlü motor ürettikleri için.Renaultun destek vermesi normal motorları zaten güçsüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir