Barcelona'da İlk Gün Massa Slickler ile Uçtu

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Barcelona’da bugün başlayan testlerde slick lastikler ile elde ettiği derece ile en yakın rakibinden 2.5 sn’den daha fazla hızlıydı.

Brezilyalı pilot bugün 77 tur attı ve en hızlı turu 1:18.339 olarak ölçüldü. Bu tur zamanı yine slickler ile test yapan ve 2. olan Wurz’dan 2.7 sn daha iyiydi.

Bugün teste katılan takımların çoğu İspanya GP ve daha sonrası için geliştirilen yeni parçaları test etti. Ferrari takımı sonunda uzun süreden beri konuşulan burun sistemini tanıtırken Mclaren takımı da 2009 kuralları için düzenlenmiş arka kanat test etti. Renault da ön kanat dahil olmak üzere bir kaç yeni parça denedi aracında.

Mclaren ile çalışmaları sürdüren test pilotu Pedro De la Rosa da bugün slick lastikleri test eden isimler arasındaydı ve de la Rosa 2009 aerodinami ayarları ile çalıştığı için Massa’nın 3.2 sn gerisinde kaldı. İspanyol pilot bugün 113 turla en fazla çalışan isim oldu.

Bridgestone, 2009’da slick lastiklerin tanıştırılmasına hazırlık olarak bu hafta testler için her takıma 9’ar set slick lastik temin etti. BMW Sauber’den Nick Heidfeld ve Toyota’dan Timo Glock hariç tüm pilotlar bu lastikleri kullandı. Slick lastikle işe yapılan testler, test mesafesi içerisine katılmıyor.

Slick lastikleri kullanmamasına rağmen Heidfeld bugün 5. olurken onu yenilenmiş R28 ile Nelson Piquet takip etti.

Bugün sallanan 4 kırmızı bayrağa Glock, Piquet, Heidfeld ve Nakajima neden oldu.

Dereceler

1. F. Massa Ferrari F2008 1:18.339   77
2. A. Wurz Honda RA108 1:21.059 +2.720 75
3. P. de la Rosa McLaren MP4-23 1:21.566 +3.227 113
4. N. Heidfeld BMW Sauber F1.08 1:21.679 +3.340 105
5. N. Piquet Jr. Renault R28 1:21.913 +3.574 91
6. D. Coulthard Red Bull Racing RB4 1:22.193 +3.854 59
7. K. Nakajima Williams FW30 1:22.431 +4.092 72
8. T. Glock Toyota TF108 1:22.590 +4.251 93
9. V. Liuzzi Force India VJM-01 1:22.846 +4.507 91

Sabah Bölümü 

Formula 1’e verilmiş olan 3 haftalık aranın 2. haftasında İspanya’nın Barcelona pistinde 4 gün boyunca test yapılacak.

Takımlar bu testlerde sezonun ilk 3 yarışı sonrası ilk defa Avrupa için yenilenmiş paketlerini test edecekler. Ekonomik zorluklar yaşayan Super Aguri hariç bugün 10 takım testlere katıldı.

*Bugünkü testlerde şu ana kadar Pedro De la Rosa ve Kazuki Nakajima slick lastikler ile test yapan pilotlar arasında oldu. Mclaren takımı ayrıca 2009 aerodinamisi ayarlarında testler yapıyor. Ferrari takımında slick lastikleri test etmesi için Schumacher çarşamba günü göreve gelecek.

*Şu ana kadar 2 kırmızı bayrak sallandı ve bunlara Glock ve Piquet neden oldu.

*Renault takımı bugün köprü kanatın değişik bir versiyonunu kullanıyor. Red Bull ise BMW Sauber’in F1.08’de tanıttığı ve daha sonra benzerini Renault’un kullandığı sidepodlardan barge boardlara inen dikey kanatı test ediyor.

*Toro Rosso takımı geçtiğimiz günlerde yaptığı ilk testin ardından bugün yeni STR3’ü piste çıkardı. Williams takımı da yeni bir ön kanat deniyor bugün. BMW Sauber ise motor kapağında küçük çaplı değişikliğe gitmiş gibi görünüyor.

*Heidfeld’in aracının 5. virajda durması üzerine günün 3. kırmızı bayrağı sallandı.

*Honda takımı bugün yeni bir arka kanat deniyor.

*Massa, bugün yeni aero ve slick lastikler ile en hızlı tur zamanını atan isim oldu. 

Bugünden Kareler

delarosa_14nisan_500_1_106654909.jpg

piquet_14nisan_500_1_629597323.jpg

toroross_14nisan_500_1_326328245.jpg

Daha Fazla Resim İçin Tıklayınız


Yorumlar

  1. Hızlarını dışarıda tutarsak en güzel otomobiller BMW ve McLaren ona şüphe yok.

  2. erhan güzellik kavramına katılmıyorum:). ferrarinin basit bir kırmızısından baska hiçbir seyi yok.taraflı düşünüyorum belki ama mclaren e söyleyecek söz bulamam:).bu yıllarda yok ama eski yıllarda yavas araclardada cok güzeller vardı.Ferrari nin emre hüsmenle en kısa surede anlasması lazım :))))siyah/kırmızı çok güzel bir ferrari yapmış

  3. ali veli sen sanki dünkü tifosi tifosi gibisin gibime geldi..

  4. F1 i ilk kez izleyen bile burda ahkam kesiyo ona gülüyorum. Birisi demiş BMW ve Renault Ferrari nin süspansiyonlarını kullanıyo nerden anladıysa. Süspansiyon yapısı sır gibi saklanır. Bi kaza olunca araba dağılınca hemen üstü örtülür bu yapılar görülmesin diye. Ben Ferrari nin öyle bir kaza yaptığını görmedim bu yıl.

    Bir de aynen sezon öncesinde olduğu gibi Massa uçmuş fark atmış falan diyenler var. Hatırlatıyorum yine BUNLAR TEST. Sezon başında BMW sürekli motor patlatırken yine bu arkadaşlar BMW bu yıl mangal partisi yapar demişlerdi bende yine bunlar sadece test demiştim. Sonuçta BMW bu yılın belkide en dayanıklı otomobili.

    Son sözümde otomobilin güzel görünmesi o kadar önemli değildir. Hızlı olan her zaman en güzel görünendir. Kim demişti hatırlayamadım =)

  5. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    eee normal.su ana kadar pıste cıkan tek ferrari ve sadece 9 pılot var.herkes bıcıksın bakalım pıste.herkesı bır gorelım ondan sonra yorum yapalım bence.bu konuda bır sey soylemek ıcın bence cok erken.

  6. o lastiklere ''silik'' değil, ''slick'' denir.

  7. sinan  bilir avatarı

    reno ve BMW ferrari süspansiyonumu kullanıyo?bunuda nerden çıkrdın allah aşkına.BMW ve reno ferrarinin süspansiyonunu nerden bilsin arkadaşım?süspansiyon yol tutuştaki lastikle beraber en önemli etken.hepsinde aynı süspansiyon olsa kerbler ve yavaş virajlardaki reno ferrari farkını (aynı lastik ve süspansiyon ile) bana anlatırmısın?

  8. Kardeşim akşam akşam seninle tartışmaya niyetli değilim…

  9. ben str3 ün arka motor kapağını rb4 ile aynı yapacağını biliyordum.yani çok muhtemeldi benim için.ama yapsunlar çok karizmatik oluyo RBR ve STR ler.kopyacı diyolar sonrada.o zaman force mclaren e aguride hondayaı taklit etsin.bu bile bi gelişimdir.dikkat ettiyseniz reno ve bmw bu sene ferrari sünspansiyonu kullanıyor.budamı hırsızlık.sende fotocu koy pistin etrafına sende uygula.

  10. arkadaşım yorumuma bakk düzelttim farkındaysann..hem madem o kadar çok biliyorsun slick lastiklerin hızlı virajlarda olukluya oranla daha kötü olduğunuda biliyormusun…

  11. daha silik lastkleri tanımadan bu fark olmaz diyor.ya arkadaş bu işten anlamadan bilmeden niye illede yazıyorsun?o lastikler sadece ıslak zeminde iş görmez diğer zamanlarda tüm f1 araçlarını uçurur neyine inanmıyor veya şaşıyorsunuz.siz daha önce silik lastikli f1 izlemedinizmi yoksa!!!

  12. pardon arkadaşlar tam tersini yazacaktım..özürr 🙂

  13. arkadaşım resimlere bakacak olursan massanın hem oluklu hem slick lastik kullandığını görürsün yani bu dereceyi oluklu lastikle yapmış olamazmı? slick lastiklerle bu dereceyi yapması daha doğrusu bu farkı atması imkansızz..

  14. massa gerçekten uçmuş. oluklu lastikler tur zamanını çok yükseltiyor. seneye slickler ile yarışılacaksa bu daha çok yol tutuşun getireceği farkla daha çok geçişin ve zevkli yarışların olacağını gösteriyor.(umarım).. yeni ispanya pistinin rekoru şu anki lastiklerle zaten bizde(1,20,508), bakalım yeni pistin slick lastiklerle yapılan rekoru geçen olabilecek mi? bu oldukça etkileyici tur zamanı için tebrikler felipe'ye..

  15. massa slick lastiklerle en yakın rakibine 3.2 saniye farkmı atmışş burda bi yanlışlık olmalı…:)

  16. görkem ne güzel 4 mclaren 🙂 zıhhh kac tane ferrari varrr 🙂 şasilerinin aı değişik sadece 🙂 seneye inş.

  17. McLaren 2009 downforce leveli ile turlar atıyor o yüzden dereceler böyle takımlar farklı farklı şeyler deniyor sürekli o yüzden gerçek sonuç ortaya çıkmıyor..

  18. serkan özlem avatarı
    serkan özlem

    mclaren,honda ve redbull da slicklerle tur atmış onların dereceleri niye bu kadar yüksek acaba

  19. serkan özlem avatarı
    serkan özlem

    renault ön lastiklerde kapak deniyor.

  20. slicksiz o derecenin yapılması imkansız tabiki slicklerle yapılmış bir derece..2008 aracının slick takılmış hali tabi benzin yüküde önemli..

  21. 1.18.63'e düşmüş. birazdan dereceler kesinleşecektir. eğer massa bu dereceyi slick lastikler ile yapmadıysa inanılmaz ama slickler ileyse biraz rahatlayabiliriz.

  22. abdullah arkadaşım massanın o dereceyi yaptığını nerden öğrendin v10 motorlarla bile o dereceye yapılamadı. eğer 1:18:36 yaptıysa ferrari uçtu

  23. massa 1.18.81 yapmış…

  24. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    evet bencede hiç adil değil minardi geri gelsede takımı geri alsa keşke hem kendi şasileriyle gelirler. şu prodrive'da iyiki gelmedi yoksa pistte 4 tane mclaren izleyecektik 🙂

  25. toro rosso nun (daha doğrusu redbull lun) yeni aracı bence çok kötü gözüküyor hiç bir estetik yok yeni araçta RB4 ün aynısı insan aracın üstünde biraz oynar ama yani 🙂

  26. abdullah bende bu yüzden anlamıyorum prodrive a neden izin verilmediğini! aslında onun nedeni tamamen duygusaldı:) ama neyse redbull tek takım olacak gelecek sene

  27. zaten bu bir nevi italya paketi. düşük downforce paketinin gelecek seneki kurallara göre uyarlanmış ve slick lastikli hali.

  28. Mclarende Italyada görebilecegimiz bir paket var.

  29. ya toro rossonun aracını düşündüğümde cidden diğer çalışan takımlara oranla müşteri şasileri cidden hiç adil değil gibi görünüyor. tamamen rb4ün aynısı

  30. en güzel test haftası 🙂 hadi hayırlısı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir