FIA, WRC'de Önemli Bir Kural Değişikliği Düşünüyor

yazar:

kategori:

2008 başındaki kural değişikliği öncesinde rallilerin birinci günü ardından ilk 15 ekibin sırası, etkinliğin sonuna kadar ters çevriliyordu. Ama yapılan değişiklikle araçlar ilk güne şampiyona sırasına göre çıkıyor, ardından ikinci ve üçüncü günlerde rallideki sıralarına göre tur atıyor.

Citroen Takım Patronu Olivier Quesnel, geçen sene buna karşı çıkmıştı ve geçen hafta Ürdün’de de tekrar gündeme getirmişti. Ürdünde Sebastien Loeb ve Mikko Hirvonen, ilk turlayan isimler olduğundan mücadeleden uzak kalmışlardı.

FIA içinden bir sözcü: “Bu konuda hiç olmadığı kadar güçlü hisler var ve yakından inceliyoruz. Evet, kurallar, şampiyonanın bir sonraki ayağı öncvesinde değiştirilebilir. Bunun olduğunu daha önce de gördük. Ama bu konuya her açıdan dikkatli bir şekilde bakmalıyız. Değişiklik yapmadan önce takımların onayını almak isteriz.”

Ford’dan Malcolm Wilson ise kuralların iyi olduğunu düşünüyor.

Wilson: “Ürdün’deki mücadeleye bakın. Bu sezonki bütün rallilere bakın. İsveç’de 5 sürücünün kazanma şansı vardı ve Ürdün’de şimdiye kadarki en yakın bitiriş oldu. Bunlar, kurallar sayesinde oldu. Şu anda bazı inanılmaz yarışlar görüyoruz ve eğer sıralamayı tersine çevirme işine dönersek, tahmin edilebilir yarışlar ortaya çıkabilir.”

Quesnel: “Mikko ve Seb’in bu ralliyi kazanamayacaklarını başından beri biliyorduk. Sonuç beklediğimiz gibi oldu: Ogier ve Latvala mücadele etti. İlk gün tersine çevrildi. Eğer bunu değiştirmezsek, kimin en hızlı pilot olduğunu göremeyeceğiz. Çünkü şartlar, herkes için aynı olmayacak”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir