Sauber: "Perez, Yüksek Beklentilerimizi de Geçti"

yazar:

kategori:

Meksikalı pilot, diskalifiye edildikleri Avustralya GP2de etkileyici bir 7.lik elde etmişti.

Bununla birlikte Perez, son Çin yarışında da aracının kontrolünü kaybedip Adrian Sutil ile çarpışmıştı.

Bu kazayı önemsemeyen Peter Sauber, çaylak pilotun şimdiye kadarki performansından etkilendiğini belirtti.

Sauber: “Sergio’nun hızlı ve genç bir pilot haline geldiğini biliyorduk. Öyle olsa bile bir çaylak için, bir yarış hafta sonunun baskısı altında tam potansiyelini ortaya koyabileceğinin de garantisi olmaz.”

“Sergio için beklentilerim yüksekti ve şunu söylemem gerek ki şimdiye kadar aslında bunları da aştı. Sade lastiklerine aşırı derecede iyi bakmıyor, ayrıca zamanda yarışlarda çok istikrarlı bir şekilde sürüyor”

“Bununla birlikte Sergio, uzun bir öğrenme sürecinde olduğunun farkında. Şangay’da geçen Pazar günü olanlar da bunun bir parçası”

“Sergio’nun muazzam potansiyelini adım adım azamiye çıkaracağından şüphem yok. Buradaki kritik etken, takım içinde kendini rahat hissetmesi ve mümkün olduğunca iyi bir şekilde gelişmesi adına ona yardım eden ortamdır.”

Peter Sauber ayrıca Kamui Kobayashi’ye de övgülerde bulundu.

Sauber: “Kamui, sırf geçen sene bir pilot olarak muhteşem bir şekilde gelişti ve şimdi, mühendislerimizi zorlayarak yeni rolünü üstleniyor ve doğru gelişim yolunu takip etmelerine yardım etmek için onlara yardım ediyor.”

“Ve elbette pistteki olağanüstü geçişleriyle bize memnuniyet vermeye devam ediyor. Bir başka çok önemli etken, gerçek bir takım oyuncusu olması. Sergio da bundan faydalanıyor. Bu iki pilot, birlikte gerçekten çok iyi bir şekilde çalışıyor”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir