"En Hızlı Pit Ekibi Mercedes'te"

yazar:

kategori:

Analizde, ayrı bir tekerlek somunu olmayan bir jant geliştiren takımın, şimdiye kadarki pitstoplar dikkate alındığında Red Bull ve McLaren’e kıyasla çok önde olduğu belirtiliyor.

Geçen sene yakıt ikmali kaldırılmıştı ve bu sene Pirelli’nin gelişi ile lastik değişimi, dolayısıyla pit ekibinin hızı önem kazandı. Bu nedenle takımlar, ekip içindeki uyuma, ışıklı haberleşmelere de dikkat ediyor.

Pilotların pite giriş ve çıkışlarının hesaba katıldığı bu analizde Mercedes, 2011’de şimdiye kadar ortalama 22,301 saniye ile ilk sırada.

Bu değer, McLaren’in ortalamasından 0,8 saniye daha hızlı iken Red Bull’unkinden ise 0,3 saniye ileride.

Yarım saniye geride olan Sauber’i, Force India ve Renault takip ederken Ferrari 7. sırada kaldı.

Sıralama Williams ve Toro Rosso ile devam ediyor.

Yeni takımlar, bu konuda da geride kalırken HRT, Mercedes’ten ortalama 3,3 saniye yavaş.


Yorumlar

  1. Bunada şükür!

  2. çin de en hızlı shumiydi

  3. Lastikleri Schumi degistirmedigine gore sorun mekanikerlerde 🙂 Gerci Ferrari`nin bu sene sorunsuz bolumu yok ya neyse 🙂

  4. Mercedes bu konuda geçen sene de 1. sıradaydı zaten.

    Aynı performansı araçtan da alabilseler keşke.

  5. ne ilginçtir ki schumi ferrarideyken de en hızlı ekip ferrarideydi 🙂

  6. mercedes istanbul da bir aksilik çıkmaz ve yeni ön kanat ve arka kanat ile ilk 4 de girer. pit stopları ross a borçlular. özel bir ekip pitte zaman kaybı olmasın diye farklı bir algoritma geliştirmişler .

  7. Bende Mercedes`in pitstoplarini begeniyordum. Mclaren`e de tebrikler gercekten her konuda iyi gelistiler..

    Bu arada Redbull`a mesrubatci, Newey`e dekolte kafa gibi benzetmeler yapan cok bilgili saygin arkadaslara da bu kapak olsun, adamlar sadece hizli araba yapmiyor, her yonden iyi calisiyorlar, Redbull`un basarisini tesaduflere baglayarak anca kendinizi avutursunuz..

  8. editörlerin dikkatine : formula 12 yeni bi kategorimi , yoksa benmi yanlış okuyorum, birde çin gp geçeli 1 hafta oldu ana sayfadaki '' bi sonraki yarış çin gp '' kısmı halen degişmedi, unutmamak icin mi orda duruyo yoksa seneye yine çin gp olacak onu mu hatırlatıyo anlayamadım.yarış bittikten hemen sonra bilemediniz ertesi gün degişse çin gp yi unutacakmıyız ki ..unutsak neolacak zaten bitmiş bir yarış :))

  9. McLaren iyi geliştirdi kendini geçen sene rezaletti pitstoplarımız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir