"Red Bull, KERS'i Dağınık Yerleştiriyor"

yazar:

kategori:
En hızlı araca sahip olan takım, bu sezon şu ana kadar sürekli olarak KERS’le başı derde girdi ve sorunlarını halletmek için Türkiye’ye kadar iki haftaları daha var.
Yakın zamanda Newey de sisteme karşı olan hoşnutsuzluğunu dile getirmişti
Newey: “Dürüst olmam gerekirse araçta KERS’in hiç olmamasını tercih ederim”
İngiliz teknik adam, Red Bull’un bu konuda öğrenme döneminde olduğunu belirtmişti.
Webber: “Aslında (yanlış ne) bilmiyorum ve dürüst olmak gerekirse umurumda da değil. Sadece çalışmasını istiyorum”
Auto Motor und Sport, Red Bull’un KERS’inin temelinin Renault sistemi olduğunu ama temel üniteye göre tasarımda %40 değişim yaşadığını yazdı. Bu temel sistem, Lotus Renault’ta neredeyse hiç sorunsuz çalıştı.
Habere göre Newey, griddekilerin aksine KERS’i farklı bir şekilde yerleştirdi; mesela bazı parçaları vites kutusunun sağına ve soluna aldı.

Yorumlar

  1. Adamın beyni farklı çalışıyor. Olur böyle vakalar.

  2. bu red bull dayanıklılık sorunlarını çözdükçe diğer takımlara hayatı dar ediyorlar. Bu sene de başlarına KERS problemi geldi. Bunu da çözerlerse Mclaren filan yalan olur demddi demeyin.

  3. eger dedigin gbiyse kablo agirligindan degilde bataryalarin sogutulmasi icin ekstra sogutma ve radyatör gerekli olur ve bu fazladan agirliklar arac dengesini olumsuz kilar

  4. Agirlik dengesi icin bataryalari daginik yerlestirdiler heralde, o da sorun cikariyordur, malum elektrik kablolari uzadikca daha cok isinir ve baska sorunlarda cikabilir, kablo kalinligini arttirsalar oda agirlik demek, bakalim ne yapacaklar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir