Pirelli Lastikler Üzerine Çalışmaya Ara Vermiyor

yazar:

kategori:

Lastiklerin karakterlerinin de etkisi ile Avustralya, Malezya ve Çin’de seyretmesi keyifli yarışlar ortaya çıktı.

Formula 1 çevresinin, yarışların daha heyecanlı hale geldiğini düşünmesine rağmen Pirelli, ilk etkinliklerin ardından her şeyin bu şekilde devam etmeyebileceğini belirtti.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery: “Yarıştan yarışa, pistten piste işler değişecek.”

“İstanbul’daki bir sonraki yarış, lastikler üzerine çok zorlayıcı ve lastik üreticisi için belki de en kötüsü. Bu da, yarışta gereken lastik stratejisinde tekrar işleri değiştirecek.”

“Ama şimdiye kadarki yarışların doğası konusunda birçok insandan takdir aldık ve eğer bu şekilde devam ederse, harika bir sezon geçireceğiz”

Hembery, bundan sonrakilerde ilk yarışlara kıyasla çok farklı şeylere yaşanabileceğini ifade etti.

Hembery: “Çok ama çok aşındırıcı pist yüzeyi nedeniyle Türkiye’nin, lastik aşınması açısından en az Sepang’a benzer olacağını düşünüyorum. İspanya’dan sonra Kanada ve Monte Karlo var; orada yumuşak ve süper yumuşak lastiklerimiz olacak.”

Hembery’nin, Pirelli’nin gelişmesi gerektiği alan olarak sert lastiklerin ömürlerini gösterdi. Son iki yarışta sert lastiklerin, yumuşaklara göre çok fazla uzun ömürlü olmaması, takımların doğrudan yumuşak hamurları tercih etmesini sağlamıştı.

Hembery: “Belki sert lastikler üzerine çalışıp, onların birkaç fazla tur daha atmalarını sağlayabiliriz. Son birkaç yarışta farkına vardığımız şey, aşındırıcı yüzeyler üzerinde özellikle sert hamurlarda 3-4 tur kaybımız var. İstemediğimiz şey, takımların aynı stratejiyi benimsememesi.”

İtalyan üretici ayrıca Türkiye’de yeni bir sert hamur deneyecek ve bunları İspanya veya Britanya’da kullanma niyetinde.


Yorumlar

  1. "İspanya'dan sonra Kanada ve Monte Karlo var; orada yumuşak ve süper yumuşak lastiklerimiz olacak."

    Eğer Kanada'da yumuşak ve süper yumuşak lastikler kullanılırsa 5-6 pit stop stratejisi görürüz.

  2. pirellinin bu sürekli gelişmesi de oyuna heyecan katar. Takımlar tam lastikleri öğrenmişken yepyeni lastiklerle başa dönerler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir