Horner: "Sıralama Artık Kilit Etken Değil"

yazar:

kategori:

Pirelli lastikleri ile birlikte DRS ve KERS gibi sistemlerle artık yarışlarda geçişler daha kolay.

Son yarış Çin GP’de Mark Webber’in, Cumartesi günü daha ilk seansta elenmesine rağmen yarışta podyuma ulaşması büyük dikkat çekmişti ve bunda, kullanılmamış lastik sayısındaki fazlalığın etkisi göz ardı edilemezdi.

Horner, Webber’in performansının kendilerini, yarış hafta sonlarına karşı olan yaklaşımlarını tekrar düşünmeye sevk ettiğini kabul etti.

Sunday Times’e konuşan Horner: “Bu sizin, sıralamanın değerini sorgulamanızı sağlıyor. Şimdi araçlar geçiş yapabiliyor ve eski ile yeni lastikler arasındaki böylesi büyük bir farkla, artık gridde önde yer almanın ne kadar önemli olduğunu her bir piste göre ayrı ayrı değerlendireceğiz. Strateji uzmanlarımız, yarış hafta sonumuzun nasıl yapılanması  gerektiğine bakacak.”

Her pilotun sıralama ve yarış için üçer set yumuşak ve sert lastikleri var ve geçen sene ö gruptaki çoğu pilot, üç set yumuşak lastiğini kullanır ve sonuncusu ile yarışa çıkardı; yarışta da tek pitstop yapıp sert lastikle damalı bayrağa kadar giderdi.”

Ama bu sene Pirelli lastiklerindeki yüksek bozulma ile birlikte Horner, grid konumundan taviz vermeleri gerekse bile yarışlara yeni lastik saklamanın daha iyi sonuçlar verebileceğine inanıyor.

Horner: “Her hafta sonu pistlerin ve lastiklerin karakterlerine göre, yarışın belli bölümlerinde hızlı olabilme adına her şeyi değiştirmek isteyebilirsiniz, belki de sıralamada taviz verebilirsiniz. Bunun işe yaraması için çok geçiş yapmanız lazım. Ama Mark, bunun yapılabileceğini gösterdi. (Öte yandan) İki tur daha az olsaydı Sebastian, muhafazakâr bir strateji ile, iyi grid konumunu esas alarak kazanabilirdi”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir