Renault: "Takım-Pilot Kimyasını Tekrar Bulmamız Gerek"

yazar:

kategori:

Enstone kökenli takım, Kubica’nın ralli kazasından sonra büyük kayıp yaşadı.

İlk iki yarışta Petrov ve Heidfeld ile iki podyum almalarına rağmen Boullier, bu sene pilot-takım ilişkisini pekiştirmelerinin önemli olduğunu belirtti.

Kubica takımda olsaydı, ne gibi sonuçlar alınırdı şeklindeki soruya karşı Boullier: “İş ‘eğer’lerle olsaydı, ben şampiyondum. Bu yüzden bu konuyu düşünmek istemiyorum.”

“Vitaly’nin gelişimini küçümsemememiz gerektiğini düşünüyorum. Görevim, pilotlarımın kendisine güvenmesini ve sene içinde gelişmeleri sağlamaktır. Performans sıçramasının nedeni de bu.”

“Zihinsel olarak daha iyisini yapabileceklerini, takımın onlara destek için burada olduğunu ve daha da iyi olmaları için onlara donanım sağladıklarını hissetmeleri onlar için çok önemli”

“Bu yüzden takım olarak ortam konusunda dikkatli olmamız ve pilotların, daha da fazlasını başarmalarını sağlayacak konuma gelmelerini sağlamamız gerek. Robert ile bu döngüyü yakalamıştık; ayrıca Vitaly ile de bunu yaratmıştık”

“Bununla birlikte bir çaylakla başlarken onun sonuç alması biraz zaman gerektiriyor. Şimdi onun sonuca ulaştığını düşünüyorum; gerçi hâlâ bazı hatalar yapıyor.”

“Nick konusuna gelirsek, o farklı bir yerdeydi. Bu yüzden onu da bu döngü içine almamız gerek. Ve bu da birkaç gün içinde olmaz. Tecrübe sayesinde (Heidfeld), Vitaly’den daha hızlı ilerleyebilir. Ama son onda birlikleri yakalamak için zamana ihtiyacımız var”

“Bu tamamıyla takım babası ile olur. Takım zorlar, pilot zorlar ve herkes birbirini zorlar. Bu dengeyi korumalısınız. Ama denge, kırılgandır”


Yorumlar

  1. Zor sn.Eric çok zor Kubica'ya ralli izni vermekle kendi ayağına kurşun sıktın.Kubi'nin yerini dolduramaz mevcut pilotlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir