Yalçıntaş: "Bu Sene Türkiye İçin Dönüm Noktasıdır"

yazar:

kategori:

Hükümet, İstanbul Park organizatörlerine, iki katına çıkan yarış ücretinin çok fazla olduğunu söylemişti.

Bunun neticesinde de görüşmelerden sonuç alınamayacağı ve İstanbul’daki yarışların artık son bulacağı düşünülmeye başlanmıştı.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, henüz bir kararın verilmediğini ifade etti.

Yalçıntaş: “Bu sene, Türkiye GP’nin geleceği için bir dönüm noktası olacak. Bu görüşmelerin sonucuna göre Türkiye GP yapılabilir de yapılmayabilir de”

“Her iki taraf da henüz herhangi bbir resmi açıklama yapmadı. Şu anda tek söyleyebileceğimiz şey, Bay Ecclestone’nin yıllık 26,5 Milyon $’lık anlaşmada ısrar ettiği ve Türkiye Hükümeti’nin de bu teklife sıcak bakmadığı”

Kararın ne zaman verileceği yönündeki soruya Yalçıntaş: “Belli bir tarih vermek gerçekten imkânsız. Çünkü nihai F1 takvimi, FOA tarafından geçmişte farklı tarihlerde duyuruldu”

“Ama 2011’in Ağustos ve Eylül ayları arasında resmi bir açıklama olmasını bekliyoruz. Bu yüzden Bahreyn’deki mevcut sorunları da hesaba katarak görüşmeler, yaz sonuna kadar sürebilir.”

Yalçıntaş, Formula 1 yarışına ev sahipliği yapmanın ekonomik yararlarının olduğunu ama ülke ekonomisinin buna bağlı olmadığını ekledi.

Yalçıntaş: “Türkiye, son 30 senede birçok uluslararası etkinliğe şahitlik etti; bunlardan birisi de F1. Böylesi uluslararası etkinlikte devamlılığı sağlamanın, yeni olanları eklemeye kıyasla daha önemli olduğunun farkındayız”

“Yöredeki iş açısından ise Formula 1, Yunanistan, Bulgaristan ve diğer Avrupa ülkelerindeki komşularımızdan ziyaretçi çekiyor. Ama bir F1 ekonomisi olduğunu söylemek zor”


Yorumlar

  1. Pist güzelde bilet fiyatları biraz vatandaş ortalamasının üstünde. Maç bileti gibi olsa daha çok giden olur.Biraz da aile indirimi deye bişeyler olması lazım ki teşvik edici olsun. Yalnız mangal yasak olsun:)
    Her şeyin suyunu çıkarmakta üstümüze yok biliyosunuz:))

  2. Aslında 30,000 seyirci ile dip yaptığımız 2009'dan sonra seyirci sayısı arttı. Her yıl %25 artacak bir seyirci potansiyeli var. Ekonomik olarak kurtarmayabilir ama en azından İstanbulPak'a insanların ilgisinin yavaş yavaş ve istikrarlı bir şekilde arttığı gerçeği var. Sadece birkaç yıl sabretmek ve biletleri ucuzlamasa bile en azından bu fiyatlarda tutmak gerek. 2009 yılında satılan bilet sayısını geçtiğimiz söyleniyor ve bir bu kadar biletin de yarış hafta sonunda satılacağını öngörebiliriz. Aslında ilgi yok değil, ilgi çok ama doğru organizasyonla bunu piste yönlendirmek için uğraşacak kurum yok.

  3. Mark Webber avatarı

    F1 den daha büyük bir reklammı olur?Sanırım çılgın projenin içinde f1 yok.

    Birde içinden deniz geçen tek şehir İstanbulmuş?İskandinav ülkelerindeki fjordları yok sayıyor yada denizini beğenmiyorlar.

    F1 bir kültürdür.Her ne kadar eskisi gibi olmasada,kurallarla yapay hala geldiysede,artık 2009 öncesinde uykusuz kalarak değilde alışkanlıklık olarak izliyorsakta ( kendi adıma) yinede F1 ve Moto GP serileri bir kültür aktivitesidir.Turizm için önemlidir.

    2010 yılında diğer iki şehirle birlikte kültür başkenti olan İstanbul hangi özelliği ile dünyaya tanıtıldı?Hangi etkinlikler yapıldı?Ülkemizi ne zaman gerçekçi anlamda tanıtacağız?

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    teşekkür ederim. bu gün hugo boss ile isim değişikliğini görüştük ve öyle görünüyorki çözüme ulaştık, yani muhteşem haftasonu için tüm engeller kalktı.

  5. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    Allah Allah ne dediğinin farkındamısın sen ya.

    Eğer Formula1'in Türkiye'ye bi kazancı yoksa ben devam edilmesini istemem 26 Milyon€

  6. formula 1 ticari bir organizasyon olarak görülmemeli.

  7. 2 haftadır Formula 1 dünyası Türkiye'yi konuşuyor. Sonu hayırlı olsun da..

  8. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    niye milleti kandırsınlar
    bir işi yapacaklarsa adam gibi iş yapsınlar artık
    milleti kandıra kandıra afadersiniz koyun gibi görürlerse olacağı budur
    milletde artık uyansın
    gina geldi artık.
    bir sürü seçenek var vatandaşlarımızı piste çekmek için
    yaratıcı olmak bu kadarmı zor
    neyse….

  9. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    İTO'nun bu tavrı beni şüphelendirdi. Şimdi diyor ki, belli olmaz, belki devam ederiz. Acaba bu yıl son yıl deyip, bilet satışlarının artması için taktik mi uyguluyorlar?

  10. umarım. bu arada tulum diazynı için tebrikler. süpersin. Ron amcayı görürsen ona de ki ''Türkiye'de seninle 2 laf etmek isteyen çok hayranın var''

  11. Yusuf  Hitay avatarı

    bahreyn yerine gelecek yıl türkiye takvimde olacak sanırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir