Parr: "Oyun Henüz Bitmedi"

yazar:

kategori:

Grove kökenli takım, sezonun ilk üç yarışında da puan alamadı ve en iyi sonuç olarak Çin’deki 13.lüğü tatmin edici değil.

Hayal kırıklığı yaratan başlangıcın ardından Williams, sorunlarına çözüm bulma adına organizasyon içinde de bazı değişimleri göz önünde bulunduruyor.

Adam Parr, henüz sezonun başında olduklarını ve Williams’ın 2011’de bir geri dönüş yapmasını umduğunu belirtti.

Parr: “Amacım ilerleme kaydetmekti. Buraya kazanmak için geliyoruz, herkes öyle. Ama son üç senede 8., 7. ve 6. olduk. Bir başka adım daha atmak istiyorum. Bu yüzden asgari olarak 5.lik iyidir. Daha üç yarış yaptık, sezon uzun. Henüz oyun bitmedi.”

“Daha fazla ilerleme olmasını isterim. Getirdiğimiz şeyler çok fazla gelişmiyor. Takımdaki moral, olması gerektiği kadar değil. Çünkü daha fazlasını bekliyorduk. Benim için de aynısı geçerli. Burada hızlı olmak ve insanları motive etmek için varım. Ama takımın daha iyi performans gösterdiğini görmek isterim”

Parr ayrıca takımın sorunlarının finansal olmadığını ifade etti.

Ticari durum hakkında Parr: “Mutlu değilim. Çünkü daha iyisini yapabileceğimizi düşünüyorum. Ama bu konuda zayıf olduğumuzu da düşünmüyorum”

“Yapmamız gerekenler var. IPO ile pazara girdiğimizde, takım için 5 yıllık bir strateji hazırladım ve işleri süre içinde yerli yerine koymamız gerekiyor. Bunlar, tekrar büyük bir takım olmamız için gerekli.”

Takımın Brezilyalı pilotu Rubens Barrichello, bir şey olduğunu ve bunu anlayamadıklarını düşünüyor.

Barrichello: “Takım, gereken bütün donanıma sahip. Onlar için önemli bir senedeyiz. Bu araç, sene sonunda ilk 6’da olmalı ve çalışma ile olabilir de. McLaren’in ilk yarış öncesinde iki saniye hızlanabilmesi, iyi bir takımın bunu yapabileceğini gösterdi ve Williams’a hâlâ büyük saygı duyuyorum”

“Geçen sene geldiğimde geliştiler, araç daha iyi hale geldi. Ama bu sene hedef, geçen sene bitirdiğimiz yerden başlamak ve daha ilerisine gitmekti. Neler yapabileceğimizi henüz görmedik. Anlamadığımız bir şey var”


Yorumlar

  1. Williams 3 ortak. McLaren ile nispeten aynı yolu izliyor. McLaren'de ise araplar küçük ortak en büyük pay Mercedes'teydi ancak McLaren takımı hisselerini geri aldı. %70Ron Dennis %30 araplar. Mesela Ferrari'nin de küçük bir (%7 mubadala) arap ortağı var.

    Garaj takımı konusuna gelince de eğer sıkılmazsan okumanı öneririm;

    http://www.trf1.net/forum/viewtopic.php?f=5&t=5346

  2. yarıslarda kacıncı olduklarından haberin varmı böyle nal toplayacaklarsa bence hiç yarışmasınlar zaten şampiyon bir takıma bu yakışmıyor doksanlarda oldugu gibi yönetilmiyor artık takımlar mclarenin arkadasında arap sermayesi de dahil olmak üzere bir sürü şirket var frank williams bütün hisseleri elinde tutarak yanlıs yapıyor borsaya acılmak gibi sacma bir strateji uyguluyor finansman yaratmak için ama olmuyor önünde başarılı bir örnek varken (mclaren gibi) hala neden direniyor anlamadım sanırım yaşlılığına vermek lazım inat ediyor… garaj takımları artık öldü birisinin frank williamsa bunu hatırlatması lazım bu sporda parasız hiç bişey olmuyor…

  3. gördüğün üzere williams hala burada (iyi veya kötü). sahi bmw nerede? bak mclaren'e mercedes ayrılınca kim zararlı çıktı?

  4. senin hondanın o sene brawnın aracına kaç para harcadıgından haberin yok sanırım 400milyon dolar civarı demekki parayla oluyormuş bu işler frank williams bmwye satacaktı takımı hem bmw köklü bir takım aldıgı için daha kolay başarılar gelebilirdi hemde köklü olan takımı hemen bir kenara atmak bu kadar kolay olmazdı saubere yaptıgı gibi

  5. F1 in en başarılı 2. ve 3. takımları Williams ve McLaren ama biri 97'den diğeri de 98'den beri şampiyon olamıyor. Bunun birçok nedeni var tabiki ama ne olursa olsun 14 sene yahu..

  6. Williams büyük ve deneyimli bir takim bu yüzden tekrar geri geleceklerine dair süphem yok. Birkaç yaris sonra onlari bir seyredin derim ben.

  7. FW 18'i müzeden çıkartıp piste sürseniz bu aracı geçer. Güncellemeymiş! Herşey para değil bkz: Brawn gp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir