Toro Rosso, Güncelleme İçin Monako'yu Bekliyor

yazar:

kategori:

Faenza kökenli takımın agresif STR6 aracı, etkileyici performanslar ortaya koydu ve artık daha fazlası için planlar yapıyor.

Toro Rosso Şef Mühendisi Laurent Mekies, ilki Monako için olmak üzere iki büyük güncellemeleri olduğunu söyledi.

Mekies: “Sezonun başından itibaren ön gördüğümüz, sene içinde araç gelişimi için büyük paketler planladık. Sezon öncesi bir noktada üretime geçmek için tasarımı onaylamanız gerekiyor ve belki sonrasında bir parça hakkında iyi bir şey aklınıza gelebilir. Bu yüzden bir sonraki gelişim güncellemesi için bunlar, blokları oluşturuyor.”

“Bizim için de durum böyle açıkçası. Monako’da önemli bir adım attığımızı göreceğiz, bir başkası da sezonu ilerleyen zamanlarında olacak. Bu iki adım planlandı ve umarım iyi bir performans gelişimi sağlayacak. Bununla birlikte testlerin kısıtlanması ile yarışlarda farklı ayarlar denediğimiz de doğru. Bu, sürüş yüksekliği, kullandığınız yay çeşidi, aracın aero dengesi açılarından sizi farklı yollara götürebilir; ayrıca araçtaki gelişim stratejinizi de etkiler.”

Mekies, Toro Rosso’nun tasarım takımının yeni araçla iyi iş çıkardığını belirtti.

Mekies: “Toro Rosso açısından, aracın iyi olduğunun kanıtlandığı kış testleri sonrasındaki beklentilerimiz, aşağı yukarı gerçeğe dönüştü.”

“İlk yarışta makul seviyede bir yarış tempomuz olduğunu gördük. Şampiyonanın ilk üç yarışında beklendiği gibi Williams, Force India, Sauber ve biz, aramızda mücadele ettik”

“STR6, onlarla mücadele edecek potansiyele sahip göründü; bu da iyi haberdi. Sıralama, her üç yarışta da iyi geçti; Melbourne’de bunu puana dönüştürdük. Ama sonraki iki ayakta bu olmadı. Ama performans seviyesi açısından üç yarışta da (orta grupta) mücadele ediyorduk. Oyunun bir parçası bu: Bazı yarışlarda her şeyi düzgün bir şekilde bir araya getirirsiniz, diğerlerinde yapamazsınız. Bize olan da buydu. Rakiplerimizin başına da gelebilir. Konumuzun izahı da bu; tabloda Sauber’in birkaç puan arkasındayız”

“Sezon boyunca bu 3-4 takımla ilginç bir mücadelemiz olacak. Bu, şampiyonada içinde bizim kendi şampiyonamızdır”


Yorumlar

  1. Bence Abu Dhabi'yi beklesinler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir