"Takımlar Türkiye'de Alternatif Stratejiler Arayabilir"

yazar:

kategori:

Bu görüş, 8. virajın da bulunduğu zorlayıcı İstanbul Park’ta lastik idaresinin önemli olduğunu üşünen Sauber Teknik Sorumlusu James Key’e ait.

Key: “Lastikler açısından bir başka ilginç hafta sonu olacak. Çünkü ünlü 8. viraj, lastiklere en fazla yüklenen viraj. Son iki etkinlikte bazı yüksek hızlı virajlar görmüş olsak da bu, çok daha öte bir şey.”

“Aşınma ve bozulma açılarından lastiklerin bu durumla nasıl başa çıkacağını görmek ilginç olacak. Bu da yarışta bazı alternatif stratejilere neden olabilir. Ama oraya gitmeden bir şey bilemeyiz. Lastik idaresi, Türkiye GP’de kilit olabilir.”

Sauber’in elinde, İstanbul’da Cuma günü denemek için bazı yeni gelişimler var ama bunlar, hemen kullanım yerine gelecek planları arasında yer alıyor.

Kamui Kobayashi, takımların çalışmaya başlamadan önce lastik idaresinin nasıl olması gerektiği konusunda bir şey söylenemeyeceğini ifade etti.

Kobayashi: “Lastik idaresi konusunda durumun nasıl olacağını tahmin etmesi zor. Pistteki tutunma seviyesi normal olarak çok düşük ve bu, araçların çok kayması anlamına geliyor. Özellikle ön lastikleri korumanın önemli olacağına inanıyorum. Böylece aşınma mümkün olduğunca düşük oluyor.”

Takım arkadaşı Sergio Perez ise GP2’de de yarıştığı pistte puan kovalayacak.

Perez: “Bir şekilde benim için şampiyona, önümüzdeki bildiğim pistlerde başlayacak gibi. İstanbul Park’ta GP2 serisinde iki defa yarıştım ve pisti çok güzel buldum. Özellikle 8. virajı kullanmaktan keyif aldım. Bir Formula 1 aracıyla elbette fiziksel olarak boyun kaslarınız için zorlayıcı. 8. viraj ayrıca ön lastikler için de özel bir zorluk. Onlara dikkat etmemiz gerek. Türkiye GP’yi dört gözle bekliyorum, ilk puanlarımı almak istiyorum”


Yorumlar

  1. Bütün f1 pistleri içinde pilotların en çok dile getirdikleri ve en çok beğendikleri 8. viraj sanırım bu yıldan sonra dönülmeyecek,böylesine büyük bir organizasyonu kaybettiğimiz için pişman olmayız umarım.

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Pistimizin Bu kadar değerli oldugu anlasiliyor biz değerini bilemiyoruz yabancılar bile ne kadar ilgi gosteriyolar cok sevindim gerçekten pistmizi koruyalım sahip çıkalım.

  3. süper bir yarış olacak gibi görünüyor.

  4. "bu, çok daha öte bir şey"

    Yani denecek ne olabilir, en üst perdeden övgü diye buna derim.

    Pistimizden bahseden herkes kendini kaybediyor. inanılmaz.

  5. 3 pit kesin. Hava da muhtemelen sıcak olacak. 4 pite hatta lastiği olana 5 pite kadar yolu var 🙂 ya da 2 set sert hamur görebiliriz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir