Piquet, Renault'un Gelişimleri Hakkında Temkinli

yazar:

kategori:

Nelsinho Piquet, dün yapılan yeniliklerin ardından aracın daha şimdiden daha iyi olduğunu söyledi ancak R28’de bu hafta içerisindeki yapılacak geliştirmelerin ardından performansta ne kadar artış olacağı konusunda temkinli olduğunu belirtti.

Takım dün yeni bir köprü kanat kullanırken bugünde yeni bir motor kapağı kullandı.

Piquet "Bence araç her bakımdan daha iyi. Ancak pistin son testimizden sonra ne kadar iyi olduğu konusunda emin değilim çünkü testlerden sonra LMS yarışı yapıldı ve pazar gün de BMW piste çıktı ve pisti biraz temizledi. Bu yüzden pist mi daya iyi yoksa araç mı çok gelişti bunu söylemek zor."

"Setup bakımından 3 yarış boyunca geliştik. Bu yüzden 2 ay sonra setup bakımından kazanmış olmamız gerekiyor. Aeroda kazanırsanız her yerde kazanırsınız."

"Frende, viraj hızında, düzlükte kazanıyorsunuz. Bu bakımdan her alanda biraz kazandığımızı düşünüyorum." dedi.

Brezilyalı pilot yapılan yeniliklerin işe yarayıp yaramadığını görmek için Renault’un adım adım test yaptığını söyledi.

Piquet "4 günlük testimiz var ve her gün adım adım test edeceğiz. Ve açıkçası bunları araca koyup anında çalıştırmak mümkün değil. Onları araca koyup yavaş yavaş geliştirmeliyiz."

"Bu bakımdan yeni şeyler olduğunda gelişim için kapılar oluyor; farklı yerlerde gelişim gösterebiliyoruz. Bu yüzden şu anda 1 sn kazanmadık ancak geliştirilecek kapılar bulduk."

"4 gün boyunca veri toplanacak ve bir sürü deneyim kazanacağız ve bu testlerin araçta gelişim kapılar açacağına eminim." dedi.

Piquet ayrıca yapılan yenilikler ile Renault’un İspanya’da sıralamalarda Q3’e kalacağını söyledi.

"Bugün(dün) araç çok iyiydi ve daha 3 test günü var ve gelişim gösterilecek alanlar var. Her iki aracı da sıralamalarda son 10’a sokabileceğimiz konusunda iyimserim." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir