De la Rosa Lastik Isıtıcıları Konusunda Endişeli

yazar:

kategori:

Pedro de la Rosa, takımların ve Bridgestone’un gelecek sene için doğru oluksuz lastikleri bulmak için çok fazla çalışması gerektiğini söyledi ve lastik ısıtıcısı konusunda endişeli olduğunu söyledi.

Oluksuz lastiklerin Formula 1’e tekrar dönüşüyle lastik ısıtıcıları da yasaklanacak. Aynı zamanda downforce seviyesi de azaltılacak ve bu durumda pilotlar daha dikkatli olmak zorunda kalacaklar.

De la Rosa "Bridgestone düşük sıcaklıklarla lastikleri çalıştırmaya çalışıyor çünkü teorik olarak lastik ısıtıcıları olmayacak."

"Jerez’de lastik ısıtıcıları olmadan lastikleri çalıştırırken çok sorun yaşamıştık. Hâlâ zor ancak biraz daha iyi durumda çünkü Bridgestone düşük sıcaklıklarda çalışan hamur üretti."

"İlk tur yavaş ve bu çok tehlikeli. Yarış hızında giden araçlar ve pitten çıkmış araçlar olacak ve o zaman hareketli şikan gibi olacaksınız."

"Bu, bu tür kuralların bir sorunu. Ancak Bridgestone bir adım gelişim gösterdi ve daha da geliştirmek zorundayız." dedi.

De la Rosa ayrıca aracı bu şekilde sürmenin daha da mücadeleci olduğunu kabul etti.

De la Rosa "İlginçti ve böylesine farklı bir aracı kullanmak oldukça mücadeleciydi."

"2009’da olacağını tahmin ettiğimiz seviyede downforce ayarını kullandık ve bu neredeyse % 50 daha azdı."

"Bu numaralar her zaman bir tahmindir ve daha sonra kazanıyorsunuz. Ve kanatlarla sürdüğümüz için daha az downforce oluyor ve bu slickler ile öğrenmede etkiyi azaltıyor." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir