Michael İstifa Etti, Coughlan Williams'a Katıldı!

yazar:

kategori:

Bugün yapılan açıklamada, elde edilen başarısız sonuçların ardından takımın önde gelen bu iki isminin istifa ettiği ve Baş Mühendis olarak takıma Mike Coughlan’ın geleceği açıklandı. İstifa eden bu iki isim, sezon sonunda anlaşmaları sona erdiğinde takımdan ayrılacaklar.

Sir Frank Williams, bu iki ismin istifasının ardından Williams takımının sorunlarını çözmede zaman bulabileceğini açıkladı.

Williams “Hem Sam hem de John yetenekli insanlar ve son 10 ile 5 yıl içerisinde Williams adına sıkı çalıştılar. Buna rağmen takımın performansının yeterli seviyede olmadığını gördüler ve takıma yeniden oluşum ve gerekli değişikliklerin olabilmesi için yeterli fırsatı vermek için istifa ettiler.”

“Her ikisi de sezon sonuna kadar mevcut konumlarında devam edecekler ve takım 2011 sezonundaki motivasyonunu sürdürmeye çalışacak. Sam ve Jon’a profesyonel yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Williams, bu iki ismin istifasının ardından, 2007 sezonunda Mclaren ve Ferrari arasında yaşanan casusluk skandalının başkahramanlarından birisi olan Mike Coughlan ile anlaştığını duyurdu.

Williams “Mike Coughlan Formula 1’de çok büyük deneyimi olan iyi bir mühendis.”

“2007’de yanlış olduğunu bildiği bir yaklaşım nedeniyle ayrıldı ve bundan büyük bir pişmanlık duyuyor. Spordan 2 sene uzak kalma cezası bir süre önce bitti ve Mike tekrar kendisine kanıtlamaya kararlı.”

“Williams ona bu fırsatı vereceği için memnun ve en yetenekli ve rekabetçi mühendislerden birisinin bizim gridde ön sıralara dönmemiz mücadelesinde bize yardım edeceği için memnunuz.”

“Bu takımı yeniden oluşturma ve teknik ekibi güçlendirme çalışmaları konusunda ilk adım olacak. Olaylar geliştikçe sıradaki adımları da açıklayacağız.” dedi.

Coughlan “Williams’ın bana bu fırsatı vermesinden dolayı minnettarım. 2007’deki deneyimim hayat mücadelem oldu. O andan sonra yeteneklerimi askerleri güvenli bir şekilde taşımak amacıyla hazırlanan Ocelot aracını geliştirme üzerinde kullandım. Aynı zamanda Michael Waltrip Racing takımıyla keyifli anlar geçirdim. Harika bir yarış takımı ve gelecekte onlar için en iyisini diliyorum.”

“Artık sevdiğim spora döneceğim için ve aynı zamanda yıllarca takdir ettiğim bir takımda çalışacağım için sabırsızlanıyorum. Kendimi takıma adayacağım ve Williams’ın sahip olduğu etik standartları içerisisinde takımı tekrar rekabetçi yapabilmek için çalışacağım.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Dennis belgelerden haberdar değildi çünkü alonso Ron'u tehdit ettiğinde, Ron mosleyi arayıp ortada böyle birşeyin olabileceğini söylemiştir. daha sonra Ron tehditi yemeyince,alonso öyle birşey olmadığını söylemiş, Ron da mosleyi arayıp yine gelişmeleri bildirmiş. bunu açıklayan mosley. sisteme duvar kurulma sebebi stepney dir. mike kendi kariyerinde daha iyi yerlere gelmek adına oynadığı kumar McLaren takımına patladı. şimdi kendisi geri dönüyor ama elimizden alınan şampiyonluğu kim verecek. cezayı verdiren alonso ve setup maili, dersiniz ki alonsonun kullandığı ayarlarla ilgili şeyler çok mu önemli.. eğer bu önemliyse zamanında McLaren takımının telsizlerini dinleyip herşeyi öğrenen ferrariye neden hiçbirşey yapılmadı.(olayın şahidi mika salo varken) neyse olan olmuş.o dönemde fia nın kimin tarafında olduğu bilinen gerçekler zaten.

  2. Dom, bekliyoruz aynısını senden hacı

  3. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    işte bu bu iş bu kadar basit
    adam 5-10 senede williamsa ne kazandırdı
    takımı batırdılar
    yine williams göndermedi kendileri istifa ettiler
    nedeni belli
    aynı davranışı ferraridende bekliyoruz
    üst düzeydeki kişiler istifa etsinler yada gönderilsinler yoksa ferrari hep geriye gider…

  4. Esnek zemin mekanizması ve arka kanat ayıracı bilgileri direk olarak dennise coughlan tarafından iletildi.Dennis bunu '' İhbar F1 de yasaklanmamalı aksine desteklenmeli''' şeklinde değerlendirdi.Minare ve kılıf mevzusu gibi.
    Avustralyanın sonucuna itiraz edebilme cesaretini gösterseydi bir nebze etiklikten bahsedilebilirdi.

    Neale mclaren bilgisayar sistemine neden duvar kurdurdu?
    Fotokopicide hazırlanan örneklerin TYLOR ve NEALE' de ne işi vardı.?
    Yılların kurt dennisi bunlardan haberdar olamayacak kadar saf biri mi?
    Takımın ikinci pilotuyla test pilotunun eline geçecek kadar yaygınlaşan bir belgeden hiç kimsenin haberdar olmaması ne kadar garip.Çok etik değil mi?

  5. Soru: Mike Coughlan'ın suçu ne?
    Cevap: Rakip takıma ait bilgilerin kendisinde bulunması.

    yani;
    Rakip personelin elinde, rakip takımın bilgilerinin bulunması buradaki kişilerce ve herkesçe etik olmayan bir davranış olarak kabul ediliyor.

    o zaman rakip fanlar diazında etik (bu oldukça kibar bir tabir) olmadığını kabul etmiş oluyorlar.

    malum Pedro ile bu belgeler üzerinde hatırı sayılır bir çalışma yapmıştı.

  6. stepney'ide görmek isteriz willamsta. :)))

  7. frank williams gibi "prensiplerine aşırı düşkün" bir patron (ki bundan sonra bunun yalnızca bir iddia olduğunu düşüneceğim), bugün eski casusu takımına getirdiğini açıklıyor..

    elbette bir suçun bir cezası vardır ve cezasını çekip bitirmiştir.
    ama "sabıka" diye de bir şey vardır ve ömür boyu silinmez.

    "Williams'ın sahip olduğu etik standartları…"

    hadi ordan.

  8. Mike Coughlan'ın kariyerinde casusluk skandalına karışması hala bir kara leke olarak kalsa da F1'de kendi jenerasyonunun en marjinal fikirlerini kullanmasıyla tanınıyor. Arrows ile önemli çalışmalar yapmıştı mesela, McLaren harici işlerine bakarsak. Sam Michael'in yerine gelebilecek en doğru isimdi.

    Acaba Sam Michael nereye gidecek o da bir merak konusu.

  9. nigel stepneyide alırlarsa voltronu olusturdu demektir williams 😀

  10. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    ferrari eski mühendisi stepney de gelirse takımı tamamlarlar :))

  11. Adrian Newey qelmeden Williams eski qünlerine dönemez

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bunlar bir tarafa ,hayırlı olsun diyelim.Gerçekten şaşırdım.Daha 3-4 saat önce aracın temelinin sağlamlığı ile ilgili açıklamalarda bulunmuşlardı.İstanbul için büyük beklenti içindelerdi.

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    Williams'ın sahip olduğu etik standartları içerisisinde takımı tekrar rekabetçi yapabilmek için çalışacağım.

    "

    Sayfalar dolusu belgesi olanlar korkmasın o zaman.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir