Pirelli Üç Pitstop Bekliyor

yazar:

kategori:

Sezonun ilk yarışlarında lastik bozulmalarındaki sıkıntının Türkiye’de daha da öne çıkması beklenirken Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, araçların 3 pitstop yapacaklarını tahmin ediyor.

Hembery: “Türkiye, 50 seneden fazla zamandır ürünlerimizi İzmit’teki tesislerde üretmemizden dolayı bizim için senenin en önemli etkinliklerinden birisi. Bu hafta sonu bazı çok önemli isimleri misafir etmemizin yanında muhteşem pistte, seyre değer bir yarışta olması gerekenleri izlemeyi dört gözle bekliyoruz.”

“İstanbul Park, yüksek hızlı virajları, aşındırıcı ve tümsekli yüzeyi nedeniyle lastikler üzerine senenin en zorlayıcı yarışlarından biri olmalı. 8. virajın ürkütücü şanı, her şekilde hakkını veriyor. Bu, lastik açınmalarındaki nispeten yüksek seviye ile birleşecektir.”

“Araçların üç pitstop yapmalarını bekliyorum. Ama elbette bu, takımın benimseyeceği bireysel stratejilere bağlı olacak; yarışlarda şimdiye kadar bu çok önemli hale geldi. Türkiye’deki sıcaklıklar normalde ılıkken, aldığımız ilk hava tahminlerine normalden daha soğuk şartlar olacak. Bu yüzden yine heyecanlı ve şaşırtıcı bir başka hafta sonu izleyeceğimizi düşünüyorum”


Yorumlar

  1. benimde tahmnlerim 3 pist stop olacağı yönündeee…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir