F1'i Satın Alma Girişiminde Fiat Parmağı

yazar:

kategori:

Bu konuda son zamanlarda çıkan birçok haberin ardından Salı akşamı Exor, ilk görüşmelerin başladığını açıkladı.

EXOR bildirisi: “Avrupa’nın en büyük yatırım şirketlerinden biri olan EXOR ve dünya çapındaki medya grubu News Corporation, ilgili tarafların ve (sporun) taraftarlarının menfaatine, Formula 1’in gelişimi için uzun vadeli bir planın formülasyonu konusunda konsersuyum oluşturma ihtimalini incelemenin ilk safhalarında olduklarını doğrulamaktadır.”

“Önümüzdeki haftalarda ve aylarda EXOR ve News Corporation, spordaki potansiyel küçük iş ortaklarına ve kilit hissedarlara yaklaşımda bulunacak. Bunların, Formula 1’in şimdiki sahiplerine yaklaşmamızı sağlayacağında kesinlik yok”

EXOR’un başında, Fiat’ın başkanı John Elkann yer alıyor. Dahasında EXOR, Ferrari ile uzun süreli bağlantıda olan Agnelli ailesinin kontrolünde. Şirket, Fiat’ta %30 hisseye sahip, aynı zamanda Juventus Futbol Kulübü’nde de %60 hisseye.

Bu resmi açıklama, yakın zamanda Ecclestone’nin, Rupert Murdoch’un devralma şansının sıfıra yakın olduğunu söylemesinin ardından geldi.


Yorumlar

  1. samet  birol avatarı

    ferrari kurallarına dönüş

  2. gerçekleri duymak hoşuna gitmiyormu?

  3. rekabet yasalarına aykırı olması lazım! ikinici bir fia-ferrari-mosley devri gibi birşey olur hatta daha beteri. avrupa birliği yasalarına aykırı olması lazım. dolaylı yoldan fiatın büyük bir hissedarı formula 1 i ele geçirmeye çalışıyor. yapabileceklerini sanmam.

  4. F1 tam olarak ecclestone'nun değil. CVC adlı bir grubun ve Ecclestone da hisse sahibi. Ancak tam olarak görevi onlar adına bu sporu idare etmek.

  5. bernie f1 i satarmı allah aşkına varmı böyle bişey… altın yumurtlayan tavuk gibi bişey formula1 hele ülkeler bir yarıs kapmak için Bay E nin kapısında yatarken satılacagını sanmıyorum …

  6. F1in el değiştirmesi Türkiye GPnin takvime geri dönmesine yardımcı olabilir.

  7. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    Şimdi şu sayfada İnşALLAH

    ''Fiat Ferrari'nin sahibi Ferrari'ye yarıycak bu olay Ferrari ayrıcalıklı olucak.Kurallara Daha cok veto koyucak.'' Gibi söylemler olmaz

    Ama eğer bu satın alma gerçekleşirse %90 böyle olucak 🙂

  8. aman su bernıyı aradan cıkarsınlarda kım alırsa alsın ya ? sıctı bunlar f1 ıcıne ? eskı gunlere denelım testler gelısımler hersey selberst olsun tadı cıksın eskısı gıbı ya ? ıkı takım arkadası lastık lastıge cekısme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir