Heidfeld: "BMW, Beklenenden Daha Güçlü"

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld, BMW Sauber’in beklediğinden daha güçlü olduğunu söyledi ama Alman pilot, sezonun ilk üç yarışında takımın daha iyi dereceleri de elde etme imkânının da olduğunu belirtti.

Heidfeld: "Şüphesiz kışın ardından beklendiğinden daha iyi ama daha da iyi olabilridi"

"Daha fazla puan toplayabilirdik ama sonrasında tekrar takımların çoğu bunu söyleyebilir. Ferrari ve McLaren için işler mükemmel olmadı ve bizim için de aynı"

"Şampiyonada lideriz ve ben ikinci sıradayım. Ama biraz daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum"

BMW Sauber, ilk üç yarışta da podyuma çıkmasının ardından takımlar klasmanında lider ve takım patronu Mario Theissen, takımının Ferrari ve McLaren gibi zirvede olduğunu düşünüyor.

Hinwil kökenli takım kış testlerinde sorunlar yaşamıştı ve F1.08’de denged sıkıntı çekmişti.

Heidfeld, sorunlara rağmen Avustralya’daki sezon açılışının öncesinde takımının doğru yolda olduğunu bildiğini ifade etti.

Heidfeld: "Kış testlerinin sonunda oldukça iyi durumda olduğumuzu zaten biliyordum ama insanlar nasıl olduysa dinlemedi."

"İlk açıklamalara ve yaşadığımız sorunlara bakmayı tercih ettiler. Ama biz zaten büyük gelişim kaydettiğimizi biliyorduk Ama bu kadar iyi olmayı beklemiyorduk"

"En iyi ikinci takım olduk ve şampiyonada lideriz. Bir kaç ay önce buna inanmazdık"

Alman pilot, BMW Sauber’in henüz kazanmak için gerekli tempoya sahip olmadığını belirtti ama sezon içerisinde farkı kapatma konusunda umutlu.

Heidfeld: "Şimdiye kadar yarış kazanamadık. Arkamızda üç yarış bıraktık ve üç podyum. Ama her zaman daha hızlı araçlar vardı"

"Ama umarım sezon bitiminden önce kendi gücümüzle bir yarış kazanabiliriz. Tam şimdi, yapamayız. Ama bunun üzerine sıkı bir şekilde çalışıyoruz"


Yorumlar

  1. BMW bu sene çok iyi ve en önemlisi takım kendini inanılmaz derecede hızlı geliştiriyor. Barcelona bekle bizi….

  2. erdem akyols avatarı

    bmw renk katio yarışLara..insallah yariş kazanırlar

  3. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    bir renaultçu olarak teprik ediyorum başarılarının devamı

  4. Ben boşuna yazmıyoruz diyorum arka kanattaki ''BMW Power'' yazısını :)) işin şakası ama gerçekten ilerleme insanı sevinçlendiriyor.

  5. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    ne denilebilirki takım sadece 3 sene içersinde toplayıp liderlerle mücadele ediyor işte bu da bmw nin güçü sanırım ama hala ferrariciyim

  6. BMW sadece otomobiliyle değil her yönüyle büyük gelişim gösterdi bu yıl. Çalışan sayısını 700ün üzerine çıkardı daha fazla alanda gelişim gösterebilmek için. Pit alanında bile gelişim gösterdi. İlk 3 yarış sonunda pitte en az kalan takım yani en hızlı pitstop yapan takım BMW olmuş.

  7. gerçekten müthiş bi gelişim tebrikler ne denirki başka;)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir