Schumacher Kural Değişikliklerini Destekliyor

yazar:

kategori:

Yarışlarda geçişlerin artacağı gerekçesiyle bu sezon uygulamaya konan kurallar KERS sisteminin kullanılması, yeni Pirelli lastikleri ve hareket eden arka kanatları içeriyor.

Mercedes pilotu Schumacher, değişikliklerin işe yaradığını söylüyor ve, “Bana göre hızlı pilotun önde olması daha adil. Hem artık yarışlar daha dikkat çekici oluyor. Harika bir mücadele yaşanıyor ve bundan çok zevk aldığımı söyleyebilirim.” diyor.

Schumacher geçen sezonun finalinde Abu Dabi’de Alonso ve Petrov arasında yaşanan mücadeleyi örnek vererekİspanyol pilotun Rus pilotu geçme fırsatı bulamadığını anlatıyor.

“Fernando’nun daha hızlı olduğu ortadaydı. Şampiyonluk mücadelesi veriyordu ama trafiğe takıldı. Bu hayatımızın bir parçası olmuştu. Eğer çok hızlı değilseniz , ya da pistin belli bölümlerinde hızlı olamıyorsanız kimseyi geçemiyorsunuz.”

“Şimdi yine hızlı olmanız gerekiyor ama ondan çok hızlı olmanıza gerek yok. Geçişi mümkün kılmak için farklı şeyler deneyebiliyorsunuz.”

KERS sisteminin pilotlara tur başına 0.3 saniyeye kadar zaman kazandırabildiği biliniyor. Sadece belirli noktalarda kullanılabilen DRS sistemi de pilotlara ekstra hız sağlıyor. Ancak yarışlara en büyük katkıyı Pirelli lastiklerinin yaptığı belirtiliyor.

BBC yorumcusu Martin Brundle, Çin yarışında pit stoplarda yedi farklı pilotun dokuz kez liderliği ele geçirdiğine dikkat çekmişti.

Schumacher, “Gece ile gündüz kadar fark var ve bu çok büyük başarı. Sadece Şangay’da değil önceki yarışlarda da bunu gördük. Sadece taktik nedenlerle önde olan pilotun kaznması değil hızlı olan pilotun kazanması daha adil.


Yorumlar

  1. mercedes bu işi rosbergle başaracak gibi görünüyor

  2. Mercedes GP avatarı

    Schumiyi bu hafta podyumda görebiliriz

  3. Mercedes GP avatarı

    Schumiyi bu hafta podyumda görebiliriz

  4. Schuminin açıklamaları oldukça mantıklı. Bu işten en çok zararlı çıkan Alonso oldu. Eğer geçen sene DRS olsaydı belki de şu anda 3. kez dünya şampiyonu olmuş olacaktı 🙂

  5. Schumacher'e katılmamak mümkün değil. Yeni kurallar hem seyirciler hem de sürücüler için harika.

  6. doğru söze ne denir…suni olsada bu geçişler yinede eğlenmemizi sağladılar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir