Barcelona'da 3. Gün Yenilikler ile Alonso Lider

yazar:

kategori:

İspanya’nın Katalunya pistinde gerçekleştirilen testlerin 3. gününü Renault’un İspanyol pilotu Fernando Alonso zirvede tamamladı.

Alonso Renault’un daha önceki 2 günde test ettiği yeni ön köprü kanat ve motor kapağıyla birlikte 1.18.483’lük derece yaptı ve zaman tablosunun tepesinde yer aldı. İspanyol pilot 2008 aerosu ve oluksuz lastiklerle yaptı bu dereceyi.

Bugünkü testlerde 2. sırada yer alan isim Ferrari’de görevi devralan Michael Schumacher oldu. Schumacher oluksuz lastikler ve 2008 aerosu ile birlikte 1.19.323’lük derece elde etti. Alman pilot 2008 aerosu ile test yapsada araçta bargeboard ve lastik kapakları gibi bazı bölümler eksikti ve yeni ön burun kullanılmadı ve takım tahmini 2009 downforce seviyesinde çalıştığını belirtti. Ferrari’de yarın Kimi Raikkonen görev başında olacak.

Force India’dan Adrian Sutil günü 3. sırada tamamlarken onu seansın sonlarında sorun yaşayan ve bugünün son kırmızı bayrağının sallanmasına neden olan Robert Kubica takip etti. BMW Sauber takımı bugün oluksuz lastikler ve 2009 aero paketine benzer bir paketle test yaptı.

FW30’daki yeni parçaların uyumu üzerine çalışan Williams pilotu Nico Rosberg bugün 5. hızlı isimdi. Yeni ön burun kanatlarını kullanmaya devam eden Honda pilotu Rubens Barrichello bugün en çok çalışan isimdi ve 6. hızlı zamanı elde etti.

Mclaren Mercedes’in İnigliz pilotu Lewis Hamilton günü 7. sırada tamamladı. Yeni Toro Rosso ile test yapan Bourdais günü 8. sırada tamamladı ancak Fransız pilot yaptığı büyük kaza ile aracına önemli hasar verdi. Bu kaza yarın Sebastian Vettel’in bu aracı kullanamayacağı anlamına geliyor.

3. gün zaman tablosunun en altında yer alan isimler Webber ve Trulli oldu.

Dereceler

Pilot

Takım

Şasi

Zaman

Fark

Tur
1. F. Alonso Renault R28 1:18.483 100
2. M. Schumacher Ferrari F2008 1:19.323 +0.840 83
3. A. Sutil Force India VJM-01 1:19.424 +0.941 102
4. R. Kubica BMW Sauber F1.08 1:19.785 +1.302 112
5. N. Rosberg Williams FW30 1:19.841 +1.358 65
6. R. Barrichello Honda RA108 1:19.920 +1.437 141
7. L. Hamilton McLaren MP4-23 1:20.591 +2.108 102
8. S. Bourdais Toro Rosso STR3 1:20.715 +2.232 71
9. M. Webber Red Bull Racing RB4 1:20.849 +2.366 87
10. J. Trulli Toyota TF108 1:20.867 +2.384 90

Sabah Bölümü

Takımlar 2009 düzenlemeleri ve gelecek yarış olan İspanya GP için hazırlıklarını Katalunya pistinde bugün de sürdürecek.

*Bugün Toro Rosso takımı, yeni araçları STR3’ü ilk açık testinde piste çıkaracak. Bunun yanı sıra 7 dünya şampiyonluğu bulunan Michael Schumacher, bugün Ferrari koltuğuna oturacak olan pilot.

*Robert Kubica, günün çalışmalarının fitilini ateşleyen isim oldu. Polonyalı pilotun kurulum turunu, yeni araçları STR3 ile Sebastien Bourdais, Renault’u ile Fernando Alonso, Red Bull’dan Mark Webber takip etti.

*Takımlar farklı konfigürasyonlar ve lastiklerle çalışmalarına devam ediyorlar. BMW Sauber ve Ferrari, oluksuzları deniyor.

*Fernando Alonso bugünkü en hızlı turunu 13 turluk bir bölümün sonuna gerçekleştirdi. 13 turluk bölümün ilk turunda 1.19.1’lik derece elde eden Alonso son turunda 1.18.483’lük derece yaptı. Alonso bu derecesini 2008 aerosu ve slick lastikler ile gerçekleştirdi.

*2. sıradaki Michael Schumacher bugün F2008 ile çalışan isim. Oluksuz lastikler ile test yapan Michael Schumacher 2008 aero ayarları ile test yapıyor gibi görünüyor ancak Schumacher’in F2008’inin ön burun farklı, yeni üstü açık burun yok ve bunun yanında F2008’de barge boardlarda kullanılmıyor. Aynı zamanda lastik soğutma kapakları da yok araçta.

*Mclaren Mercedes takımı bugün yeni bir barge board test ediyor Hamilton’un aracında.

*Günün ilk kırmızı bayrağı Fernando Alonso’nun R28’inin 10. virajda durması üzerine 16.05’te sallandı.

*Bourdais’in 17.15’te 9. virajda spin atması nedeniyle bugün 2. kez kırmızı bayraklar sallandı.

*Bourdais’in Campsa virajında çok sert şekilde bariyerlere vurduğu ve piste yeni çıkan STR3!ün büyük hasar gördüğü söyleniyor ancak Bourdais’in sağlık durumu iyi.

*Alonso yeni motor kapağının işe yarayıp yaramadığını anlamak için geleneksel motor kapağı ile 2-3 turluk seriler gerçekleştiriyor.

*Robert Kubica’nın aracı 5. virajda stop etti ve 3. kez kırmızı bayraklar sallandı.

Bugünden Kareler

bmw2009.jpg

 

Schumacher 2008 Aerosu ve slick lastikler

xschumi_430432877.jpg

 

STR3

str3.jpg

 



Yorumlar

  1. umarım reno eski rekabitçi görüntüsüne tekrar döner.buda yarışlara müthiş bir renk getirir.alonsoyu özledik yaaa

  2. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    alonso katıldığın için tşk edrim

  3. ewet çetine bende katılıyorum.

  4. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    çetin arkadaşım çok güzel konuşmussun diline sağlık helede alonso va renault birinci sırada micheal shumacher ikinci sırada ferrari ile beni çok keyif lendirdi eski günlerdeki gibi kardeş BİRGÜN MUTLAKA

  5. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    RENAULT'u test de olsa ilk sıradaki görmek çok güzel.Sadece teselli olsa bile kimse güzel olmadığını iddia etmesin lütfen.Yarış kazanmak için daha çooooooooooook yol olduğunu tabiki her RENAULT taraftarı biliyor.

  6. yağmur yüzünden şu anda testler devam etmiyormuş

  7. bence mclaren gibi yapabilirler.mclarendede direk egilim var zaten.sonucta yukselikler farklı degil.ama ne yapıyorlarsa bu sen için yapacaklar su zamandan sonra aero için ne yapılırsa gereksiz gibi olucak.bu kulakcıkları gorucez kullanırlarsa 0,3 den asagı kazanmazlar:) cunku onde o derece acayip bişey durarken 0,2 0,3 ya kazanırsın ya kaybedersin:)))

  8. honda için bir konu daha var ve tebrik etmek gerekiyor. geçen seneden beri bu fil kulakları ya da herneyse üzerinde yoğunlaştı ve zaman zaman testlere getiriyorlar. takımların bire bir kopyasına pek karşı olsamda benzerlikler olabilir diyorum ancak takım şu ana kadar kendi felsefesini yaşadı ve alıntı yapmadı ön kanat konusunda. aslında şu da var. ben bu burun sistemi ile şuankine benzer bir köprü sistemi kullanabileceklerini düşünmüyorum. hem oldukça yüksek hem de ince. burun ve ön kanat bağlantısıda oldukça yüksek bu durumda. belki burunun altından bir şeyler deneyebilirler 😀

    her ne kadar ilginç ve göze hoş gelmesede bekleyip görelim yarışta kullanacaklarmı bu sistemi?

    bir laf vardır "Test testtir, önemli olan yarıştır." bekleyip görelim

  9. Ayrıca Mc Laren'in dediği gibi elinizde hiçbir kayda değer data olmadan atıp tutuyorsunuz, şu anda kimin ne kadar geliştiğini söylemek imkansız. Fernando'nun slick lastiklerle attığı tura bakıp "off Renault dağıttı ortalığı, artık 4'lü şampiyona izleriz" demenin mantığı nedir anlamak çok zor. 1,2 saniye yavaş olan, kendilerini 7. ya da 8. hızlı takım olarak açıklayan bir takımın 3 yarış sonra ilk üçe oynamasını 2 günlük 2008-2009 karışımı test seanslarından sonra görebilene helal olsun! Ben de Abdullah'a katılıyorum öyleyse Force India'dan podyum zaferleri bekleyebiliriz!!

  10. Evet Briatore çok boş konuşan birisi. Sene başında şampiyonluk sözleri veriyordu ve Renault un şimdiye kadar gösterdiği performans ortada.

  11. Honda McLaren'in köprü kanadını kullanamaz, kullanırsa da çok zorlama olur çünkü burunları çok yüksek, farklı bir tasarımları var diğer takımlara göre. Ancak ferrari tarzı burna yandan bağlanan kanatları kullanabilirler.

  12. ark lar su anda tartısmanız anlamsız.elinizde data yok.1 2 gun daha bekleyin dogru durust testler olunca konusulabilir.Ayrıca honda o kulakcıklardan kurtulup cogu takımın kullandıgı mclaren tarzına gecmeli.kullanmayacaksa ya ferrari gibi delik acacak yada bmw gibi güzel 🙂 birşeyler yapacak bu şekilde tüm honda hayranlarını kendinden uzaklastırıyor

  13. neden anlamak istemiyorsunuz? renault hala yavas. podyum ve pole pozisyonu hala çok uzak qeri donerlerse en iyi 5. takım olurlar. lutfen boş senaryolarla kafamızı doldurmayalım. qelişme gibi bir şansları olsaydı ilk başta gelişirlerdi. podyum için sırf katalunyayı beklemek aptallık olmaz mı? hayalperest renault taraftarlarına daha reel bir söz söyleyeyim. mclaren ve ferrari 2005-2006 yıllarında sorunluydu ve bu fırsattan yararlanan renaulttu ucmıyalım lutfen renault u istikrarlı kılan 2 takımın problemleriydi. simdi bmw mclaren ve ferrari var renault'un durumu ortada. aydın alonso fanları bu durumu kabullenmıs durumda. hayalperestliğin lüzumu yok..

  14. tolga soydan avatarı

    yasin bu söylediklerin hayal arkadasım.çok zor.4 lü bi şampiyona olsa ii olurdu ama reno bu kadar fazla gelişemez.

  15. arkadaşlar bosuna tartısıyrz bütün herşey ispanya gpsinde belli olcak ama mehmet arkadasımın dedıgıde dogru flav cok bos konusan biri degıldır şunu söylemek istyrm sezon başında renaultun geri olcagı ztn biliniyordu ve kimse avrupaya kadar bişey beklemyrdu cunku cok buyuk gelısım avrupadan iibaren olcaktı renaultun amacı suda olablrr alonsoyu memleketınde kahraman ilan etmek sezona kötü baslayıp avrupada gelisip alonsoyu kötü aracı ne hale getirdi imajı vermek bnce bua bi alternatif reno alonso yu yeniden kahraman yapmak istyr olablrr bu bnm uydurdugum bsy dogru olablr olamaz iddia etmyrm ama umarım reno geri döner 4 lü şampiyonluk mücadeles, ,zleriz hiç fena olmaz :D:D dedgım gibi herşey ispanyada belli olacak 10 gun sonra herkese saygılar ıyı aksamlar

  16. Renonun 1 sn gelişmesi imkansız. Olsa olsa makisimum 0.2 sn. O da maksimum. Dereclere bakmayalım F.Indıa bile nerelerde.:)

  17. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    fernando alonso ile tekrar zirvelerde olacaz bazı çekemeyen arkadaşlar var onlar iyi atıp tutuyorlar kedi ulaşamadığı ete mundarmış dermiş bunu unutmayın biriatore boş konuşmaz saygılar arkdaşlar

  18. kıstasınız ne anlamıyorum.Geliştide ne kadar neye göre sıralıyorsunuz 2009 aerosunu deneyen araclara karsımı yada 2008 aerosuyla slick lastik kullananlara goremi? 2008 testleri gercek olarak yarın baslar umarım

  19. mclaren yeni bir bargeboard deniyormuşş göremiyoruz bileee koyun artık resimleri…

  20. ömer arkadaşım sana katılyrm umarım zirve mücadelesi 4 lenir 4 takımın zirve için kapışması harika olur

  21. Renault un podyum mücadelesi verebilmesi için yaklaşık 1sn gelişim göstermesi gerekli. (Diğer takımların yerinde saydığını farzediyorum) Sen buna inanıyosan bişey diyemem. Ha olurmu olur gösterir belki o gelişimi o zamanda bir mucize gerçekleşmiş olur bizde burda yıllar sonra anlatırız Renault böyle yapmıştı diye =)

  22. sayın site yöneticileri bugünkü geniş kapsamlı test fotolarını ne zman koymayı düşünüyorsunuz…

  23. ömer çakırtaş avatarı
    ömer çakırtaş

    bence reno çok güzel olmuş resimde çok güzel inş reno eski formuna kavuşur ve rekabet daha kızışır…

  24. evet reno farkı bayagı azaltmış ama şunu da dikkate alın force india reno ve ferrari hariç tüm takımları geride bırakmış gelişim gücü ile !…

  25. erhan kardeş herkez çalısır ama daha cok daha iyi çalısan daha pozitif şeyler elde edilir kimin daha cok çalıstıgını ancak ispanya gpsinde anlayabilriz bu yorumları bırakında ispanyadan sonra yapalım şuan bunları konusmanının zamanı değil gerçkten 3.günde renault öndekilerle farkı bi hayli azalttı ama ne kadar kapandı fark bunu ispanyada görücez bu kadar

  26. Renault da gelişme tabiki var. Ama gelişme gösteren tek takım Renault değil. Tüm takımlar gelişti. Renault cu arkadaşlar kusura bakmasın ama gerçekler acıdır. Renault bu yıl padyum mücadelesi veremez.

  27. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    arkadaşlar sizce renault da bir gelişme varmı

  28. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Gökhan kardeşim bi durummu var gerçekler acıdır tartışma yaratma istersen LÜTFEN

  29. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Renocular nasılda havaya girdi hemen 🙂

  30. http://xpb.cc/thumbnails/2008/f1-2008-bcn04/we/0V02LTS0KLCY2O0H4IMTD0DYRLVL_450.jpg bourdasin kazası bu arada kubicada bariyerlere girmiş fernando şuanda 2009 parçalarını test etmek için piste çıktı fakat kubicanının olayı olunca yeniden pitte

  31. önemli değil kardeşim bilgi paylasıldıkca değerlidir. siz ögrendıklerınızı bız ogrendıklerımızı paylasacazkii bu iş daha keyifli olcak:D

  32. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Bilgi için saol yasin kardeşim

  33. alonsoda bugun bazı 2009 parçalarını deniycekmiş renaultculara duyrulur:D

  34. bu arada schumacher ve alonso isimlerininde üst üste olması bana 2006 daki müthiş rekabeti anımsattı ahh be şhumi keşke bırakmasaydın

  35. tahsin yaptığın şey provakasyon ve boşu boşuna tartışma ortamı yaratmak dün honda ilk gün massa ve dün gene fisi içinde aynı uçuyo ifadesini kullandık en hızlı takım oldugumuzu da hiçbi yorumumda ifade etmedim amacın tarısma yaratmaksa bizim niyetimiz bu değil başka kapıya herkes iyi niyetiyle yorum yapıyo kımseyi proveke etme ayrıca renaultun geliştiği sadece benim değil herkesin ortak kanısı ferrari pilotu massa bile bunu dile getiriyo ispanyada herşy belli olacak tabi kimseyi boşa gaza getirme ortam cok güzel bozma ortamı

  36. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Herşeyin aynı olup olmadığını ispanya Gp sinde göreceğiz hep birlikte
    >>RENAULT F1 TEAM<<

  37. Arkadaslarda benzetmiş zaten .:))

  38. BMW 2009 aerosu ile MP4-20 ye çok benziyor.

  39. normal testlere ne zaman dönecekler:S ben şahsen sıkıldım 2009 testlerinden.Ayrıca slick lastik yerine oluklar azaltılsa daha güzel olurdu.2 tane olsa ornegin.Benim görüşüme göre f1 aracları normal araclardan uzaklasmadan gelişmeli.

  40. yasin fernando uçuyor derken bunu neye bağladın ilk gün force india lar dün hondalar çok hızlıydı bu günde reno şimdi en hızlı takımmı oldu iddia ediyorum reno yine hızlanamayacak dereceler aldatıcı benzin yükleri farklı aero lar farklı yani dereceler kesinlikle aldatıcı her şey haftaya sıralama turlarında anlaşılacak.

  41. ben test etmiycek diye okumustum bi yerdede demekki yalanmış:D:D neyse önmszz torro rossonun yeni aracı çok süper görünüyor renkleri bi harika bnce

  42. heralde yasin

  43. renault slickleri test etmycek diye biliyoduk demmekki yanlış biliyomusuz slicklerle attı fernando bu turu dimi???

  44. fernando uçuyooooorrr:D:D

  45. ferrari yine neyi test ediyor acaba
    jant kapakları yok
    sidepod bacalarının arkasındaki t kanat yok bir de bargeboardları göremedim

  46. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    1º 5 Fernando Alonso Renault 00:01'18''483
    .2º 2 Michael Schumacher Ferrari 00:01'19''323 00:00'00''840
    .3º 20 Adrian Sutil Force India 00:01'19''424 00:00'00''941
    .4º 4 Robert Kubica BMW-Sauber 00:01'19''785 00:00'01''302
    .5º 22 Lewis Hamilton McLaren 00:01'20''591 00:00'02''108
    .6º 10 Mark Webber Red Bull 00:01'20''849 00:00'02''366
    .7º 11 Jarno Trulli Toyota 00:01'20''867 00:00'02''384
    .8º 17 Rubens Barrichello Honda 00:01'21''443 00:00'02''960
    .9º 7 Nico Rosberg Williams 00:01'21''776 00:00'03''293
    .10º 15 Sebastien Bourdais Toro Rosso 00:01'21''786 00:00'03''303

  47. Otomobiller birbirine benzeyebilir. Bende McLaren in kullandığı parçaları diğer otomobillere benzetebilirim. Renault un o yüzgeç şeklinde kanatı kendi bulmadığı kesin. Ama aşağıda Yasin demişki "harbidende aynı mp4 20 haaaa". Kardeşim burnu ve üstteki kanatlar dışında neresi benziyor. Ön kanat benzemiyor, sidepod lar benzemiyor, arka kanat benzemiyor,…… akşama kadar sayarım.

    Bir kere istesede benzeyemez çünkü tamamen farklı kurallara göre dizayn edildiler. Daha öncede söylemiştim. Bunlar sadece görünen parçalar. Ferrari nasıl bu kadar kopya edilmesine rağmen yine en hızlı. Çünkü otomobili esas hızlandıran şey görünmeyen kısımlarıdır. (Ağırlık dağılımı, otomobilin şasisinin içinden geçen hava,…) Bunları görmeden nasıl oluyorda bu otomobiller aynı diyebiliyorsunuz ben şaşırıyorum.

    Ha ayrıca mp4-20 gayette güzel bir arabadır. Hatta 2005 sezonunun en hızlı arabasıdır. Dayanıklı olsaydı 2004 yılında Ferrari nin yaptığını rahatlıkla yapabilecek bir otomobildi. Böyle bir otomobilden ilham almakta çok doğal.

  48. erhan bmw nin mclaren den birşey almadıgını mı soyluyorsun.Gordugun o ucak kanatcıkları gibi olan seyler nerden geliyor.ayrıca benziyor. sadece benziyor bu kadar basit

  49. Yani bir burun benziyo diye arabayı mp4-20 yaptınız ya ne diyim. Yakında bu arabanın 4 tekeri var aynı mp4-20 gibi diyeceksiniz ondan korkuyorum. Ne arabaymış bu mp4-20 aşamadınız bi türlü.

  50. bmw benzemiş gercekten bmw slick neden kullanmıyo anlamadm aero 2009 ama

  51. mclaren ve ferrarinin üretir o ürettikleride diğer takımlara ilham kaynağı olur…

  52. harbidende aynı mp4 20 haaaa bmw nin ilham kaynağı mclaren:D

  53. şu bmw nin aracı mp4-20 nin aynısı ya bu kadar olur yani….

  54. Allah allah mp4-20 yi görür gibiyimm :):):)

  55. Sutilden 1.19.759luk bir derece geldi dereceler gelişiyor 7 pilot 1.21in altında şuan

  56. serkan özlem avatarı
    serkan özlem

    resimlere bakarsanız schumi'nin downforce ayarları yüksek (ön ve arka kanat açılarından belli oluyor) yani schumi 2008 aerosu ile çalışıyor.derecenin daha'da düzeleceğine eminim, alışma süreci geçirdiğini tahmin ediyorum.

  57. Schumiden 1.19.323lük bir derece geldi ama sanırım 2008 aerosuyla yoksa 2009 aerosuyla bu derece çok zor

  58. Schumi'nin forumdan düştüğü falan yok. 2009 kurallarına göre ayarlanan araçla tur atıyor. Haberleri okursan eğer Schumacher burada 2009 sezonu için test yapmak için Barcelona'da bulunuyır. Burada kimin ne kadar hızlı ya da yavaş olduğunu anlamak kolay değil. Çünkü bir takım slick lastiklerle tur atarken diğeri oluklu lastiklerle pistte oluyor. Hatırlarsan Massa neredeyse 2 saniye hızlıydı. Bu Ferrari'nin uçtuğunu göstermiyor.

  59. schumi forumdan düşmüş anlaşılan.ya da renaultda gelişme var ikincisini tercih ederim..

  60. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    espiri herhalde yanlış anlamadım değilmi size inat RENAULT F1 TEAM

  61. Bugün başlar heralde normal bu senenin testleri

  62. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    >>RENAULT F1 TEAM<< ben inanıyorum ki geri dönecek en kısa zamanda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir