Massa: "Geliştik Ancak Yeteri Kadar Değil"

yazar:

kategori:

Mclaren, Mercedes ve Red Bull araçlarının ardından en hızlı isim olabilen Massa “Gördüklerime göre performans açısından geliltik ancak henüz en iyiye yeteri kadar yakın değiliz. İki antrenman seansının ardından ne kadar geliştiğinizi söylemek her zaman zordur. Daha açık bir fotoğraf görmek için sıralamalara kadar beklemeliyiz.”

“Yakalamak için çok sıkı çalışıyoruz ve doğru yoldayız ancak diğerleri de yerlerinde durmuyorlar. Mesela Mercedes burada çok büyük adım atmış gibi görünüyor. Yağmurlu bir yarış olsun ister miyim? Eğer rekabetçi değilsek o zaman olsun isterim çünkü daha fazla ihtimal olur ancak kuru zeminde de iyi olabiliriz ve hava şartları gelişiyor gibi görünüyor.”

“Burası çok gereksinimi olan bir pist ancak burada sürmekten gerçekten keyif alıyorum çünkü bir çok çeşit viraj var.” dedi.

 

Fry: “ARKA KANAT İYİ SONUÇ GÖSTERDİ ANCAK…”

Pat Fry “Cuma seanslarının ardından gerçek sıralamayı söylemek her zamn zordur ve bunlardan birisi yağmur altında gerçekleşiyorsa o zaman daha da zor olur. En azından bugün her iki yağmur lastiğinde aracımızın dengesinin nasıl olduğunu gördük. Yine de çok fazla tur atmadık çünkü hafta sonu için hava tahminleri henüz kesinleşmedi. Bu nedenle bir kaç set lastik ayırmalıyız.”

“Öğleden sonra yeni aerodinamik parçaların gelişimine odaklandık ve her zamanki gibi iki farklı lastiği test ettik. Ne yazıkki Fernando ile hidrolik sorunu nedeniyle en az yarım saat kaybettik. Bu yüzden İspanyol sürücümüz yumuşak lastiklerle en iyi işi çıkarabilecek durumda değildi. Felipe ise planlanan programı uygulayabildi.”

“Arka kanat gibi yeni parçalardan bazıları hemen iyi sonuç gösterdi ancak zemin ve ön kanat gibi diğerlerinin dikkatlice incelenmesi gerekiyor.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Yavuz Balcı avatarı

    ilk üç yarıştaki motorlarını kullanıyor olabilir takımlar. yarına bakmak lazım.

  2. felipe, açık açık malezya yarışı ile birlikte kocaman bir U çekerek kendine gelmeye başladı. hem sürüşünü yükseltti, hem de moral motivasyon ve ruhsal olarak güçlenmesini sağladı bu dönüşü.

    uzun turları istikrarlıydı, hızlı turu ise son viraj kompleksinde boşa gitti, ilk 2 sektörde gayet iyi dereceyle geldiği halde.

    inşallah, sevdiği bir pist olan istanbul'da kendisinin ve ferrari'nin ilk podyum kupasını almasını bekliyorum.

  3. rocco junior avatarı

    Evet benimde dikkatimi çekti özellikle birkaç tur Alonso ve Massa fayton gibi sürüp süzüle süzüle gittiler.Hızlı turun birinde iki sektörde iyiken son sektör ne olduysa fark yedi.En çok turu atanlardan biriydi ve Renault motorlu araçlardan ilginç sesler yükseliyordu zart zurt patır patır

  4. bugün en az beş tur massa çok yavaştı ve araçtan garip sesler giliyordu

  5. bugün en az beş tur massa çok yavaştı ve araçtan garip sesler giliyordu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir