2012 Türkiye GP'nin Olmama İhtimali Ağır Basıyor

yazar:

kategori:

Takımlar, sezonun 4. ayağı için Türkiye’ye geldi ve çalışmalar, bugünkü antrenmanlarla başlamış oldu.

Padokta takımların birbirlerine göre ne kadar ilerleme kaydettikleri merak ediliyordu ama biz Türk taraftarlar, daha çok Türkiye GP için yeni anlaşmanın imzalanıp imzalanmayacağını düşünüyorduk.

Padokta TRF1.net olarak, TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ile yaptığımız görüşmede pek olumlu sinyaller alamadık.

Bu hafta sonu Hükümet ile Bernine Ecclestone arasında programlanmış bir görüşme olup olmadığı sorumuza Tahincioğlu: “Programlanmış bir görüşme yok. Ama Bernie Ecclestone yarın (Cumartesi) buraya gelecek. Şu anda burada bekçi gibiyim. İki tarafı yüz yüze görüştürmem gerekiyor”

Genel görüşmelerin ardından TRF1.net olarak anladığımız o ki Sayın Başbakan, Formula 1’i istemiyor ama nedenini henüz net olarak belirtmiş de değil.

Son çıkan haberlerde, genelde ücretteki artışın engel yarattığı yer almıştı ama padoktan aldığımız bilgilere göre sorun para değil; Formula 1’e sıcak bakmayan Sayın Başbakan’ın ikna edilmesi gerekiyor.

Görünen o ki gelecek sene için şansımız şu anda az.

Konu ile ilgili her türlü gelişme, sitemizde yer alacaktır.


Yorumlar

  1. Arkadaş ve ziyaret meselesi de vardı da o sebeple.

  2. istikrarsızlık'ta abidesiyiz demek istedin sanırım.biz ne arap ülkesiyiz nede 9 şiddetindeki depremlere maruz kalmış ileride seviyede ülkeyiz adamlar birçok konuda aşmışlarken biz yanlarından geçmiyoruz 300 milyon harca 7 yıl boyunca hiçbirsey elde etme sonrada f1 sahip çıkma yönetim eksikliğinden başka birsey değil arkadaşım

  3. yaw arkadaslar nedir bu tepkiler anlamadım 2005 yılına kadar coğumuzun keşke dediği olay gerceklesti yarıslar ülkemize geldi seneye bitse ne olurki bu pıste harcanan para ulkemızde hangı sacma sapan işlerinde harcanmadı kı ulke adına 7 yarıs boyunca ulke tanıtımına ne katkı yaptıysa o kar bence!!!!!Nedense hep yetkılılere sitem ediyosunuz ''' Nasreddin hoca ne demiş hırsızın hiç mi suçu yok''' o ac gozlu bunak ve fia ettı ıcıne zaten F1 in bıze bu kadarı bıle fazla bence……saygılar…:)

  4. cok haklısın yorumuna tamamiıyla katılıyorum….

  5. MGPSchumi2010 avatarı
    MGPSchumi2010

    TRF1 de yani gaz vermeyi seviyor burdaki yorumculara.Örnek haber pistin fuar olması hani haber vericeksenizde doğru dürüst haber verin 🙂

    Burda lakırtı yapan arkadaşlar hiç endişe etmeyin anlaşma sağlanıcak.Ben yerinde gözlemliyorum bunuda pistten yazıyorum 2 tarafta bir şekilde anlaşma ön protokolü imzalayıp sene içerisinde 2.dönem f1 için imzalar atılıcak.

  6. F1_Driver 'a katılmakla beraber abi bu sene Alonso'yu tam sevmeye başladım, özellikle basın mensuplarına meyve kokteyli yaparken bir sempatik gözükmüştü ki gözüme ama son yarış ne yapalım,bu ilişki başlamadan bitti =)

  7. bora suyabatmaz avatarı
    bora suyabatmaz

    ah öyle demeyin bizim ger kafalı başbanımız daha önemli projeliri var nükleer santral ondan sonra kanal istanbul var formula 1 onun için önemli değil o zaman ndn 260 milyon dolar harcayıp bu pisti yaptın be adam yazık günah harcanan paralara tuzla belediye başkanıda pişmiş kelle gibi çıkıp biz oraya fuar alanı yapıcaz diyo ne geri kafalı bir adam bu ya biz sonra baktı tepkiler büyük oldu bizim öyle düşüncemiz yok diyo sn anca 5 yaşındaki çocuğu kandırırsınız anca….

  8. sayın başbakanımız nasıl f1 Türkiyeye getirdiyse şuanda da karşı çıkmasının bir nedeni vardır muhakak, bekleyip görmek lazım. ortada 2 kat fazla istenen bir para dönüyor. aklı selim hiçbir ülke bunu kabul etmez. 3. dünya ülkesi muammelesi yapılması doğru değildir.sağlam bir duruş herşeyi çözer…

  9. M1CHAEL üstad, İtalya Almanya gibi yakın yerler varken Kanada niye? Neyse sen bilirsin tabii.

  10. Bernie vs Türkiye = Devlet + Başbakan + Hükümet + Maliye + ITO + TOFSED
    peki siz bunun neresindesiniz?
    Kimse kusura bakmasın da 26 m $ ıda şu 2 sitedeki bir avuç insan vermeyecek sadece. Bernie yani CVC'ye yenildin he dedin şartsız (ki meselenin sadece şuanki 26 cık olduğunu da sanmıyorum başka problemler var. Yıllardır söylemeye çalışıyor spor camiası) peki Gold'u 2 bin $ a satsak gidecek misiniz ey F1 aşıkları? (Bi Kanada planladık zamanında astarı yüzünü aştı)
    Uzun zamandır düşünüyorum bu mesele sadece bizim değil Global bir F1 problemi ve benim aşkım bu rakamın kabul edilmesine razı gelmiyor.
    Reklam, uzak…. bizim ağzımıza sakızdır hep bu senede bu sitelerde bulunmayıp gitmeye niyet edenler yine beleş bilet sahipleri olduğunu görüyoruz….
    İstediğin kadar takla at o pist bir kaç sene içerisinde dolmaz ve buda 26 milyon $ etmez…
    Bu ülkede olimpiyatı da getirsen reklamı da döşesen tribünleri yine yabancılar doldurur….

  11. Çok çok katıldım.

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    F1_Driver +1 tebrikler.

  13. Yılların efsane pistlerini bile tek kalemde harcayan bu adam türkiye istediği rakamı vermezse pistimizi takvimden çekmekten geri kalmayacaktır…Hakan kardeşin dediği gibi adama elimizi kolumuzu kaptırırken neredeydik?? Şimdi fatura öyle bir kabardı ki artık getiriden çok elimizdekini silip süpüren bir organizasyon konumuna düştü…Olumlu yanlarını saymaya cesaret edemez hale geldik,maliyeti o kadar yükseldi ki…
    Ve açıkça şunu belirteyim, Padokman kardeşimin dediği gibi takvim arap ve rus pistleriyle dolarsa hiç şaşırmayın…Yaptıkları pistler tam felaket o da ayrı mesele,geçiş yok,rekabet yok,cadde dediler,otoban gibi pist yaptılar, monaco ile uzaktan yakından alakaları yok,izlemesi de son derece sıkıcı,ama gel gelelim,sosyetenin yatlarını yanaştırıp deniz kenarından kadehleri ellerinde yarışa merak saldıkları yerler mi? Koca bir EVET !! Para getiren pist istiyorsak demek ki yarışı değil padoğu düşüncez,pisti ve virajları değil yatlar yanaşabilir mi onu düşüncez…
    Tanıtım felaketse,organizasyonlar felaketse,seyirciye en ihtiyacımız olan zamanlarda bile açık alan 70tl ise biz hakkikaten bu organizasyonun neresindeyiz diye sormak lazım…

  14. Bırakın arkadaşlar yapmasınlar…

    TEK BİR KANALDA BİLE YARIŞ DUYURUSU YOK TRT'DE BİLE AZ BİLE İPTAL OLMASI TEK BİR YERDE YARIŞ OLACAĞI BİLİNMİYOR

    ON NUMARA PİST 0 NUMARA YÖNETİM………………

  15. Peki biz ne kadar masumuz ? herşeyi dışarda aramayın arkadaşlar. 7 yıl boyunca pistle ilgilenme, dogru duzgun reklam yapma, aktiviteler gerçekleştirme, BAŞTAN pisti ecclestone nin istegine gore hareket ettir, eli verdikten sonra simdi kolu kaptırmayalım kaptırmayacagız düşüncesindeyiz. biz zaten kaptırmışız kaptıracagımızı , kaptırmasak adam bize gelip 26 milyon dolar verin dermi ? f1 i hakeden bir ülke değiliz bence.ŞİMDİ SORUYORUM SİZE BİZ NE KADAR MASUMUZ ?

  16. yarısın ilk geldiği seneyi hatırlııyorum… o zaman basbakana sormuslardı sizce kim galip gelir diye .. basbakanda ******* (alfoso kimse artık) galip gelir demisti.. bir basbakanın f1 e cok ilgili olmasını beklemek haksızlık olabilir ama yanında hic mi adam yok be kardesim..

    biz elin rusyasından koresinden daha zekiyiz ya… adamlar takvime girmek icin 40 takla attı biz elimizdekinin kıymetini bilmiyoruz… hükümeti desteklemiyorum ama destekliyor olsam ve f1 fun ı olsam ortadaki vizyonsuzlugu farkederdim herhalde.. olay 26 milyon felan degil kandırmayalım kendimizi seyirci ilgisizliği felan hic degil ilgiziler baska … yukarıda..

  17. önemli degil olur boyle seyler benim sana demek istedigim nokta kimseyi kesin birşey yokken karalamamak gerekir ama savunmamakta gerekir burda başta yapılan bir hataya dikkat çekmek isterim işimizi adam akıllı yapsaydık bize zaten bagımlı kalırlardı gerekeni yapmayalım sonrada ee giderse gitsin onların yalakasımı olacaz deyip atalım boylede olmaz biraz sorunu kendimizdede aramamız gerekiyor ecclestone açık yakalayan biri ona kolunu kaptırmayacaksın ama suan kolumuzun yarısını kapmış bile başta kaptırdık anlatabiliyormuyum

  18. Olayı Avrupa Birliğine,Gericiliğe (ne demekse) hatta Atatürk e bile dayandıran olmuş…:)) Yahu yüzde yüz zam isteyen Bay E nin bu işte hiçmi suçu yok..ona neden böyle hakaretler etmiyorsunuz " ilerici" olduğu için mi :))..İstanbul park pistinin yapılmasında ve F1 yarışlarının ülkemize gelmesinde Başbakanın önemli rolü varken Başbakan yarışları istemiyor demek bana saçma geliyor..Dedikodulardan haber yapılmış../magazin sitesi gibi)..

    Sorun Bay e nin çok para istemesi Avrupa da bu kadar para veren başka bir ülke yok..sırada bekleyen F1 heveslisi ülkeler olduğu sürece bu parayı istemeye ve rest çekmeye bizi yolunacak kaz olarak görmeye devam edecek..bu sene 26 milyon verirsek diğer anlaçmada 52 milyondan kapı açar bu adam…10 senelik anlaşma yapsak 260 milyon lira verilecek..Ayrıca yarış haftasonunda organizasyona harcanan para,pist bakımı ve çalışan giderleri gibi çeşitli onlarca kalemide üzerine koyun..Fatura nerelere dayanıyor..Bu ilgisizlikte bu parayı pistin çıkarması şu aşamada zor gözküyor..

    Fransa bu açgözlü adam yüzünden F1 yarışlarını artık düzenliyemiyor,İngiltere direkten döndü,Avustralya ve Belçikanın durumları kritik gelecekte ne olacakları belli değil..Almanya geçen sene büyük zarar etti..Bu paraları ancak Arap ülkeleri,Rusya verebilir..İspanya da ve İtalyada da bir sıkıntı olmaz zaten onlardan böyle yüklü bir fatura istenmiyor..

  19. Alexander Fanolda avatarı
    Alexander Fanolda

    Malesef ne kadar söylensek fayda etmiyor.Bizi duyan dinleyen yok.Duyanlar da dinlemiyor zaten.Ne diyelim hayırlısı olsun…

  20. Özür diliyorum hakan kardeş,yorumlarını okumadan cevap verdim,yarış elden gidiyor diye ciddi manada moralim bozuk,kime sinirleneceğimi şaşırdım,seninle aynı fikiri paylaştığımı farkettim yorumlarını okuyunca,özür diliyorum,ama bu ecclestone denen adam çok ciddi manada 6 senedir ülkemize ve pistimize blöf yapıyor,sinir bozucu bir adam,aynı amaç için burda olan arkadaşlar olarak birbirimizi kırmak doğru değil,mesajım için özür diliyorum…

  21. Ulan başbakan benim ülkemin başbakanı !!! Ecclestone amca senin neyin oluyo acaba??? Olaya biraz etraflıca bak,hükümet mi dedik de bu kadar fanatik davranıyosun,başbakan dedik,orada kim oturursa otursun eğer bu milletin insanıysak tabi ki elin ingilizine karşı başbakanımızı savunucaz…Ayrıca burası özgür bir motorsporları sitesi,özgür bir miting meydanı değil…Asıl sen durma git,Ecclestone ın ne şerefsiz bi adam olduğunu bilmiyosan F1 fanıyım diye ortalarda dolaşıp ülkeni küçük düşürecek seviyelere inme…

  22. burası özgürce düşünceni soyleyebilecegin bir platform memnun degilsen durma git. ortada kesin bisey yokken yorum yapmayın diyorsunuz, peki siz niye kesin sonuç yokken başbakanı savunuyorsunuz ?

  23. kesin batı işi diye,Avrupalılar gelmesin diye istemiyordur.Ama futbola bayılıyor.Saatlece izler yada konuşur bence.

  24. bora suyabatmaz avatarı
    bora suyabatmaz

    tuzla belediye başkının pisti fuar alanı yapmaya kararlı 260 milyon doları resmen çöpe attık o paralar bizden çıktı yazıklar olsun böyle geri kafalılar olduğı sürüce biz arvupa birliğine giremeyiz

  25. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    başbakanımızın formula1 e karşı olacagını hiç düşünmüyorum 2023 gibi büyük hedefleri olan bir ülkeyiz illaki formula1 de ülkenin reklamı açısından önemli arap ülkelerinde ayaklanma varken japonyada nükleer felaket varken şuan dünyanın en istikrarlı ülkelerinden olan türkiyeyi bırakmazlar

  26. Ya hakkaten yazıklar olsun ya,yorumları okudukça hakkaten senelerce başka milletlerin maşası bir millet olmaya nekadar alıştığımız alenen belli oluyor,sizi iki üç dedikodu basın haberiyle başbakanınıza kafa tutacak hale getirebiliyorlar,başka daha neler yaptırmazlar ki…Aslını astarını bilmediğiniz bir haberle nasıl bu kadar sert açıklamalar yapabiliyorsunuz anlamıyorum,elin ingilizi sizi parmağında oynatsın ama başbakanınıza laf sokun,değil mi?!!!! Seçim öncesi millet nerden rant sağlarız da karşı tarafı karalar oy çalarız hesabı yaparak her alana elini atmışken bu emellerine F1 i de alet eden bazı yalancı taraftarlara da aferin diyorum,kendinizi iyi deşifre ettiniz,olaya başbakan seviyesinden bakacak kadar kendinizi büyüttüyseniz ozaman ülkenizin elin ingilizinin elinde maşa olmasına da o seviyede cevap verin,ülkenizi de bir başbakan seviyesinde sevin,mahalle seviyesinde değil…

  27. Kesin batı işi diye istemiyordur.

  28. aynen katılıyorum kardeşim sana

  29. ya ne anlar başbakan f1 den onun görevi halkını memnun etmek istediklerini karşılamak ve halk f1 i istiyor mu istiyor öğrenciler harçlıklarından para biriktirerek bilet alıyor mu alıyor o isterse sevmesin f1 i onun sevip sevmediğine mi bakılacak yani saçma sapan bişey ya

  30. Ama başbakan seni çok seviyor…

  31. Ağzına sağlık Arsene Wenger çok iyi söyledin.

  32. konunun atatürkle ne alakası var anlayamadım burada f1 muhabbeti dönüyor diye biliyordum:)))

  33. Koskoca Bir ülkenin başbakanı F1 zevkini mi düşüncek…Yorumlarda saygı sınırlarını aşanlara söylüyorum,sevmeseniz dahi başbakanımızdır,ülkenin lideri konumundadır,saygısız davranmayalım…
    Ecclestone denen multimilyarder bir çapulsuz kalkıp başbakan seviyesinde ülkemizi kafa tutacak,ülkemizi resmen ağız dalaşına sokup oyalayacak,fiyatta %100 artış isteyecek,başbakanımız da bu adama pabuç mu bırakacak yani? Başlarım formula 1ine…Dalga geçiyorlar resmen ülkemizle,F1 in hastası olan ben bu tablodan son derece rahatsızım,ve eğer bu adam ülkemizi ezip geçiyor ve dünya arenasında başbakan seviyesinde bize kafa tutuyorsa bırakın gitsin takvimden çıksın…Onlar kaybeder biz değil…İzleyecek olan taa 2005 ten beri gider izlerdi,ben 3 sene üstüste izledim,elden kaçan birşey falan yok emin olun,böyle harika bir pisti kaybeden ecclestone paragözü düşünsün,pistimiz inşallah kendi genç yeteneklerimizi yetiştirmede ve etkinliklerde bu sayede daha fazla kullanılır ümidini taşıyorum,hele hele kenan sofuoğlu gibi dünya çapında bizi başarıyla temsil eden pilotlarımız varken koskoca 1 sene boyunca bu harika pist ecclestone denen adamın tapulu malı gibi F1 i mi bekleyecek?
    Her sene aynı palavraların dedikoduların dolaştığını F1 i takip eden herkes bilir,ama bu sene ecclestone a pabuç bırakılmayacaksa bunun arkasında durmamız lazım,zaten bu adam bu tarz bir tavır ve takmazlık içinde olmasa emin olun F1 i bu ülkeyle tanıştıran liderlerimiz bundan önceki 7 senede olduğu gibi bu sene de F1 i tutarlardı…

  34. Bu ülkede din sömürüsü olduğu kadar Atatürk sömürüsüde var görüldüğü gibi.Yahu o başbakan sayesinde bu ülkeye F1 geldi.Yorum yapmadan önce biraz düşünür insan.

  35. bu bir haber yada kesin bilgi değil. yazıda da geçtigi gibi sadece bu sitenin yorumu yada tahmini . bu yazılanlara inanıpta ortalığa sallayan arkadaşlar kendinizi komik düşürüyorsunuz. burası siyaset yeri değil. işinize gelen bişi olduğu vakit, doğruymuş yanlışmış bakmayıp hemen sallamaya başlıyorsunuz. ben başbakanın istemediğini sanmıyorum . istemeyen adam bu kadar yatırım yapmazdı . trf1 yönetimi; yorumlarınızı kendinize saklayın ve insanları yanlış yönlendirmeyin!

  36. supersin walla :)) bu ne alaka :)))) karnima agrilar gidi yazini okuyunca :))))

  37. Mail yollamakla hiçbir şey olmaz. Yarış günü protesto etmek, pankart açmak falan lazım.

  38. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    Cevabınızı sandıkta verin ne demek başbakandan nefret ediyorum.keşke pist Antalyaya yapılsaydı ulaşım sorunu nedeniyle olmadı.

  39. Yusuf  Hitay avatarı

    gözlükten kaynaklanıyor heralde

  40. Ya şimdi ne alakası var Atatürk'le Allah aşkına…

  41. yine organize olup yollayalım bence elimizden ne gelecekse sadece şimdi yapabiliriz

  42. Erbatur Ergenekon ile konuştuk biraz..
    son yarışı izlemeye geldiniz demek dedi..
    evet dedim malesef son olacak bu yarış..
    yok yok son olmayacak dedi..
    kime inansak ki ?
    görüp-duyduğuma mı ? yoksa bu yazıya mı ? ? hem f1 i bu ülkeye getirende Erdoğan'dı..şimdi niye istemesin ? ?
    Ayrıca F1'i istemese Cemil Çıpa'ya destek olup testlere çıkartmazdı…

  43. Gizem Aydın avatarı

    Canım Atatürk'üm bu olanları duysaydı mezarında 720 derece dönerdi. resmen geriye gidiyoruz büyük bir hızla.

  44. Yusuf  Hitay avatarı

    mail yollamak lazım aslında, böyle saçmalık olmaz

  45. sözün bittiği yer çok yazıkk

  46. bu millet ne anlasın formula 1 den. ilgi yok tabi biletler satılmıyor.

  47. ben sölemiştim bu adamlar formulayı almazlar diye neden formula 1 bir kültürdür ve inanın bu gerici adamlar bizim bırakın avrupaya açılmamızı internetimizi bile sınırlandırma niyetindeler daha sölenecek çok söz war ama nese yeri burası değil of of

  48. Bu başbakan olacak adamdan nefret ediyorum.

  49. bizde diyorduk niye başbakan f1'in gidişi hakkında yorum yapmıyor bi kurnazlık düşünüyorlar dedik ama kurnazlık başkaymış

  50. çılgın proje deyip atıp tutarlar sonra kanal açıp bedavaya geçilen boğazdan alternatif yapalım diye

    yok böyle saçma bir hükümet zihniyeti adamın gemileri var kanal lazım tabi ne yapsın f 1 değilmi oy lazım

    yazık yazık…

  51. başbakan istemiyomuş o zaman neden ölü yatırım yapıldı pist yapıldı ekonomik olarak çok güçlümüyüzde böyle lükslere sahibiz bir de pistin olduğu alana fuar yapmaktan bahsediyorlar yazıklar olsun artık buna ne denir ki? f1e sıcak bakmıyolarmış o zaman 2005te neden anlaşma yapıldı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir