Ferrari Rüzgar Tünelinde Güncelleme Yapacak

yazar:

kategori:

Rüzgar tünelinde gördüğü verileri pist üstüne yansıtmakta sorun yaşayan Ferrari’nin, bu konuda korelasyon sorunu yaşadığı açıklanmıştı. Ancak söylenenin aksine rüzgar tüneli sorununun Toyota tünellerinde değil, Maranello’nun tünellerinde olduğu ortaya çıktı.

Durumu geliştirmek için bazı değişiklikler yapıldı ve Aldo Costa, tünelde büyük güncellemenin yazın olacağını söyledi.

Costa “Rüzgar tünelinde sorun yaşamak pek olağan değildir, ne yazıkki bu bizim başımıza geldiğinde çok fazla ilgi oluyor.”

“Günümüzdeki araçlar merkez çevresinde dönme açısından çok karışıklar ve çok iyi çalışmayan bazı alanlar vardı. Bu yüzden tünelde bazı şeyleri gözden geçirmemiz gerekti, bu konuda, tünelin yapısı hakkında çok özele inmek istemiyorum.”

“Bunun yanında bazı detaylı bölümleri yeniden tasarlamak zorunda kalacağız. Bu işlem ağustos tatilinden sonra olacak. Muhtemelen Eylül ve Ekim’de olabilir.” dedi.

Costa, Toyota’nın rüzgar tünelinin kendi tünellerindeki sorunu bulma konusunda yardımcı olduğunu doğruladı.

Costa “Toyota’nın rüzgar tünelinde araştırma yaptık, bu yüzden 3 farklı ortamı (2 rüzgar tüneli ile pist) kıyaslama fırsatı oldu. Aslında CFD olduğu için 4 yerde kıyaslama yapabildik.”

“Bu konuyu anlamada oldukça iyi gelişme kaydettik ve umarım Eylül ve Ekim’e kadar rüzgar tünelinin pist ile korelasyonu konusunda iyi şeyler başaracağımızı umuyorum.” dedi.

Bu tarihin geç olup olmayacağının sorulması üzerine Costa “Çoktan bir çok sorunu anlayıp ve çözdük bu yüzden tünel şu anda çalışıyor.”

“Rüzgar tünelinde sürekli gelişiyoruz ve önümüzdeki aylarda bir adım daha atılacak. Yapacağımız son işlemler soruna tamamiyle son verecek ve bunlar Eylül/Ekim gibi olacak.” dedi.

 


Yorumlar

  1. sınavda şifrede varmıs kesin redbull şifreyide kırmıştır 😀

  2. Vay be..Çözmeye çalıştığımız soru hatalıymış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir