Türkiye GP'nin Geleceğinin Belirleneceği Toplantı Kısa Sürdü

yazar:

kategori:

Yarış öncesinde padokta TRF1.net’in de aralarında olduğu olduğu basın mensuplarına konuşan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone ile henüz görüşmediklerini söylemişti ancak muhabirimiz Gökhan Kamil, 14:20 itibariyle İstanbul Park Genel Müdürü Can Güçlü, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ile Bernie Ecclestone’nun toplantıya başladıklarını bizlere ulaştırdı.

Toplantıdan önce Akgül “Ecclestone takımlarla toplantıda olduğu için henüz görüşmedik. Onların görüşmesinin ardından Mümtaz Tahincioğlu ile birlikte Ecclestone’la görüşeceğiz. Başbakan toplantıya gelmeyecek. Henüz netleşmiş olan bir şey yok. Bu bir süreş ve görüşmeden sonra bile yarışın geleceğine dair net bir şey söyleyemeyebilirim.” dedi ve konunun tam olarak para olmadığını, Ecclestone’nun İstanbul Park’ta tam olarak ne yapmak istediğini açık bir şekilde söylemesi gerektiğini ve uzlaşı sağlanabileceğini belirtti.

TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ise yapmış olduğu açıklamada iki tarafın da iyi niyetli olduğunu, anlaşmanın sağlanabileceğini söyledi.

Akgül, anlaşmanın sağlanamaması ihtimali karşısında “Formula 1 olmazsa olmaz değil. Başka sporlar da var ancak niyetimiz bu yarışı devam ettirmek. Uzlaşma aramaya çalışacağız.” dedi.

 

14:35 – Gelen bilgilere göre toplantı kısa sürdü ve taraflar açıklama yapmadan gride yöneldiler.


Yorumlar

“Türkiye GP'nin Geleceğinin Belirleneceği Toplantı Kısa Sürdü” için 18 yanıt

  1. Onlardan biri bendim valla (:

  2. Yarış öncesinde BBC One kanalının yaptığı röportajlar oluyor,Eddie Jordan David Coulthard ve birde uzun boylu bir İngiliz arkadaş sunuyorlar bu program.ingilizcem çok iyi değildir ama Bernie sorulan sorulara verdiği cevaplarda İstanbulun mükemmel bir şehir ve pist olduğunu,kendisinin ve takımların burada olmaktan ve gelecektede bulunmaktanda keyif aldıklarını,20 sene kadar kalabileceklerini falan söyluyor ve anlaşabilmek için elinden geleni yapacağını belirtiyor.Tabi bir takım sorunlardanda bahsedıyor ama o kadarını anlayamadım 🙂 Ayrıca E.Jordanda aynı sekılde şehiri ve pisti övüyor..bu arada spiker soruyu sorarken ana tribünde bir kaç tanesi faster tşirtlü ve TRF1.net üyeleri olduğunu düşündüğüm bayan arkadaşı ve ellerinde "Bernie Please Don't Take Away Our Gp!" yazılı pankartıda ekranda ağır çekimde göstererek Bernieye bu pankarta yazan yazıyı göstererek soruyu soruyor.

  3. Opening 35 teydik telsiz anonsunu duyunca biz de coştuk hadi hayırlısı:)

  4. Yakup ERCAN avatarı

    Formula’da umut ışığı

    Formula 1’in İstanbulPark ayağının dünkü yarışlarla sona ereceği konuşuluyordu ancak…

    SUAT UMURHAN / VATAN

    F1 patronu “Araplar 40 milyon $ veriyor” deyince GSG Müdürü Akgül “Burası İstanbul, Arabistan değil. 13.5 milyon $+gişe ve reklam geliri verelim” dedi, büyük ölçüde anlaşıldı

    GENÇLİK ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, dün F1 Patronu Bernie Ecclestone ile Türkiye GP’sinin takvimde kalması konusunda büyük ölçüde anlaştı.. İkili dün konuyu masaya yatırdı. Bilindiği üzere Ecclestone katılım ücretini 13.5 milyon dolardan 26 milyon dolara çıkartmak istiyordu.. Ancak Türkiye ise buna hiç sıcak bakmıyordu..

    DÜNKÜ görüşmede Ecclestone 26 milyon dolar teklifini yineledi ve “Araplar Formuya 1 yarışı düzenlemek için 40 milyon dolar veriyorlar” dedi.

    ECCLESTONE’UN bu sözüne Akgül ise şu yanıtı verdi: “Burası Arabistan değil, İstanbul. Size yine 13.5 milyon dolar verelim. Ayrıca gişe hasılatı ve reklam geliri de sizin olsun. Böylece rakam zaten 20 milyon doları bulur. Seyirci gelmezse de üstünü biz tamamlarız.”

    AKGÜL’ÜN bu teklifi aklına yatan Ecclestone, pilotlar ve takımların da İstanbul’a sıcak baktığını ifade etti ve büyük ölçüde anlaşıldı. Nitekim Ecclestone BBC’ye “İstanbul’da kalıyoruz. Türkiye çok güzel bir yer ve önümüzdeki 20 yıl takvimde olacak. Anlaşacağımıza inanıyorum” açıklamasını yaptı.

    http://haber.gazetevatan.com/formulada-umut-isigi/376109/5/Spor

    Gazete VATAN' DAN alıntıdır arkadaşlar.

  5. MGPSchumi2010 avatarı
    MGPSchumi2010

    Gene uçmaya başladı bizim TRF1 severler 🙂

    Arkadaşlar pazar günü yapılan toplantı sonrası çıkan karar ön protokoldur.Resmi imzaların atılması bundan sonraki süreçte kendiliğinden gelişicektir.

    Yanlız Turkiye Gp artık önümüzdeki dönemlerde olucak buna inanabilirsiniz.Süre bazında konuşamam çünkü resmi sözleşme daha yürürlüğe girmedi.Ama taraflar anlaştı bunu diyebilirim sonraki süreç detay süreci ki oda işin ayrıntılarını kapsıyor.

    O yüzden rahat olun Schumi-Alonso-Hamilton-Button-Vettel-Webber-Rosberg hatta Kubicayı seneye izlemeniz kesin 🙂

  6. Resmi aciklama yok, hemen ucmayalim derim, 20 yil meselesi biraz dedikodu gibi geldi bana.. Ama insallah ve insallah anlasma yapilmistir..

  7. Bende ilk virajdaydım, uzatıldığına dair bir haber duymadım.Ne zaman anons geçtiler 🙂

  8. ilk virajdaydık..anons gelince delirdik vallaha…halaylar falan :))

  9. okay karacan dedi: eccelstone bbc'ye istanbulda kalıyoruz demiş nedir aslı astarı bazıları 20 yıl daha falan diyor yine bir bilgi kirliliği yaşanmasın.

  10. kaynak belirtirmisiniz lütfen

  11. Bay E BBC ye İstanbul'u bırakmıyoruz dedi.

  12. 20 yıl diyen Cnn açıkladı diyen arkadaşlar kaynak belirtirmisiniz lütfen çok merak ettim…

  13. MGPSchumi2010 avatarı
    MGPSchumi2010

    Evet arkadaşlar toplantıda bende vardım ve epey ter döktük bu konuda gerek sayın Başbakanımız gerek spordan sorumlu Devlet bakanımızında desteği ile bu konuyu mutlu sona ulaştırmanın heyecanı içerisindeyiz.Zaten bundan önceki zirve toplantılarının dışında olan istişarelerde de ben konuyla ilgileniyor ve bu konuda olumlu seyir izlendiğini ufakta olsa sizlere aktarmaya şu haberlerde çalışıyordum 🙂

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/20208-ecclestone-turkiye-gp-icin-cozum-bulmayi-umuyor.html

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/20372-2012-turkiye-gp-nin-olmama-ihtimali-agir-basiyor.html

    Herkez için hayırlı olmasını temenni eder zevkli yarışlar dilerim.

  14. 20 YIL DAHA !! İşte bu güzel haber !

  15. cnn e verdiği açıklamaya göre f1 türkiyede kalıyor.herkese hayırlı uğurlu olsun.

  16. Türkiye GP'nin devam edeceği çok daha önceden kesinleşmişti. Ancak son sene olduğu zannedilip yarışa çok kişi gelsin diye açıklamayı mümkün olduğunca geç yaptılar.

  17. "Ecclestone'nun İstanbul Park'ta tam olarak ne yapmak istediğini açık bir şekilde söylemesi gerektiğini ve uzlaşı sağlanabileceğini belirtti."
    hala adamın madde madde söylemesini bekliyrolar. bu sitedeki herkes biliyor, boş tribünlerle yarıs yapılmasını istemiyor adam. ben kendim gittigimde bile koskoca acık alanda 200-300 kişi olunca rahatsız oluyorum, acılmayan 2-3 tribünden bahsetmiyorum bile.

  18. 26 milyon $ büyük bir para değil ama sorun paradan ziyade itibar.Bernie'ye ezilmek istemiyor devlet erkanı ve Bernie taviz vermişse anlaşmışlardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir