Red Bull Sonunda Türkiye'de Kanatlandı, Vettel Kazandı!

yazar:

kategori:

Avrupa sezonunun açıldığı Türkiye’de lastiklerin ve DRS’nin etkisiyle muhteşem bir yarış gerçekleşti ve yarışa pol pozisyonundan başlayan Sebastian Vettel, pit stoplar haricinde liderliğini koruyarak damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu.

Vettel, ülkemizde gerçekleştirilen yarışta ilk zaferini elde ederken bu sezon yapılan 4. yarışta 3. zaferini elde etti ve şampiyonada liderliğini iyi bir şekilde pekiştirmiş oldu.

Yarışa 2. sıradan başlayan ancak iyi bir kalkış yapamaması sonucu ilk başta Nico Rosberg’e geçilen, daha sonra ise Fernando Alonso’ya geçilen ve 3. sırada giden MArk Webber, son bölümde lastiklerini iyi kullanarak 2. sırayı ele geçirdi ve Red Bull Türkiye’den duble zaferi ile ayrılmış oldu.

Bu sene bir türlü beklediğini bulamayan Ferrari, Türkiye’de özellikle yarış içerisinde gösterdiği performansla herkesi şaşırttı. Yarışa 5. sıradan başlayan Fernando Alonso, mükemmel performans göstererek gerçek manada Red Bull’larla mücadele edebilen tek isim oldu. Alonso yarışı 3. sırada tamamlayarak hem takımının hem de kendisinin ilk podyum zaferini kazanmış oldu.

Mclaren Mercedes, bugün çok iyi bir gün geçiremedi. Türkiye’ye kadar Red Bull’u en yakından takip eden Mclaren’den Lewis Hamilton yarışı 4. sırada tamamlayan isim olurken takım arkadaşı Jenson Button 6. sırada kaldı ve Mclaren sürücüleri yarışı başladıkları gibi tamamlamış oldu.

Yarışa 3. sıradan başlayan Mercedes GP pilotu Nico Rosberg, ilk bölümde rakipleri kadar hızlı olamadı ve gittikçe kan kaybetti. Son bölümde hızlanan Rosberg, lastik avantajıyla birlikte Mclaren’den Button’u geçerek 5. olmayı başardı.

Bu sezon istikrarlı bir şekilde puan potasında yer alan takımlardan Renault, Türkiye’de de bu istikrarını sürdürdü ve Heidfeld ile Petrov 7 ile 8. sırada yer aldılar.

Yarışın en başarılı isimlerinden ikisi kuşkusuz 9. olan Toro Rosso pilotu Sebastien Buemi ile 10. sırada tamamlayan Sauber pilotu KAmui Kobayashi oldular. Kobayashi yarışa en geriden başlamasına rağmen iyi bir start ve pit stratejisi ile bir puan da olsa kazanmayı başardı.

Türkiye’nin en başarılı ismi olan Ferrari pilotu Felipe Massa, yarışta zaman zaman agresif mücadelelere girdi ve özellikle Renault sürücüsü Vitaly Petrov’u geçememesiyle dezavantajlı duruma düştü. Massa yarışı 11. sırada tamamlayarak puanı kaybeden ilk isim oldu.

Mercedes’in 7 dünya şampiyonu sürücüsü Michael Schumacher, 8. sıradan başladığı yarışta, daha ilk turlarda yaşadığı sorun nedeniyle plansız erken bir pit yapmak zorunda kaldı ve Schumacher kendisi için olaylı geçen yarışta 12. oldu.

Lastiklerin beklendiği gibi aşırı bozulmasıyla birlikte Türkiye’de 3 ve 4 pit stop gerçekleştirildi.

Türkiye yarışının ardından Sebastian Vettel pilotlar şampiyonasında puanını 93’e çıkardı ve en yakın rakibi olan Hamilton ile farkı 34’e yükseltti. Hamilton’u Webber ve Button takip ediyorlar. Takımlar klasmanında ise Red Bull puanını 148’e yükseltirken Mclaren 43 puan geride yer alıyor.

Sezonun 5. yarışı olan İspanya GP 2 hafta sonra gerçekleştirilecek.

 

 

Poz Pilot        Takım                       Süre
 1.  Vettel        Red Bull-Renault           1h30:17.558
 2.  Webber        Red Bull-Renault           +     8.807
 3.  Alonso        Ferrari                    +    10.075
 4.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +    40.232
 5.  Rosberg       Mercedes                   +    47.539
 6.  Button        McLaren-Mercedes           +    59.431
 7.  Heidfeld      Renault                    +  1:00.857
 8.  Petrov        Renault                    +  1:08.168
 9.  Buemi         Toro Rosso-Ferrari         +  1:09.300
10.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +  1:18.000
11.  Massa         Ferrari                    +  1:19.800
12.  Schumacher    Mercedes                   +  1:25.400
13.  Sutil         Force India-Mercedes       +     1 lap
14.  Perez         Sauber-Ferrari             +     1 lap
15.  Barrichello   Williams-Cosworth          +     1 lap
16.  Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari         +     1 lap
17.  Maldonado     Williams-Cosworth          +     1 lap
18.  Trulli        Lotus-Renault              +     1 lap
19.  Kovalainen    Lotus-Renault              +    2 laps
20.  D'Ambrosio    Virgin-Cosworth            +    2 laps
21.  Karthikeyan   HRT-Cosworth               +    3 laps
22.  Liuzzi        HRT-Cosworth               +    5 laps

Hızlı Tur: Webber, 1:29.703

Yarış dışı                      
Di Resta      Force India-Mercedes         45
Glock         Virgin-Cosworth              1


Puan Durumu:                

Pilotlar:                    Takımlar:             
 1.  Vettel        93        1.  Red Bull-Renault          148
 2.  Hamilton      59        2.  McLaren-Mercedes          105
 3.  Webber        55        3.  Ferrari                    65
 4.  Button        46        4.  Renault                    42
 5.  Alonso        41        5.  Mercedes                   26
 6.  Massa         24        6.  Sauber-Ferrari              8
 7.  Petrov        21        7.  Toro Rosso-Ferrari          6
 8.  Heidfeld      21        8.  Force India-Mercedes        4
 9.  Rosberg       20       
10.  Kobayashi      8       
11.  Buemi          6       
12.  Schumacher     6       
13.  Sutil          2       
14.  Di Resta       2       
       

 


Yorumlar

“Red Bull Sonunda Türkiye'de Kanatlandı, Vettel Kazandı!” için 127 yanıt

  1. hadi lan ordan

  2. bir MGP taraftarı avatarı
    bir MGP taraftarı

    Bir düzeltme yapmak istiyorum. MGP'nin lastik stratejilerini inceledikten sonra şunu anladım ki Rosberg, Schumacher'den neredeyse tüm yarış boyunca iyi. Yarışın ilk yarısında Schumacher'in daha hızlı olduğunu söylemiştim ama Schumacher bu ilk yarıda hep yumuşak lastiklerle gitmiş. Rosberg ise ilk yarının büyük bir bölümünde sert lastiklerle gitmiş.

    Ama ben Schumacher'in sıralamada yaşadığı yol tutuş problemlerinin yarışta da devam ettiğini düşünüyorum. Yaşadığı kazaları da unutmamak gerek.

  3. benimde dikkatimi çekti ingilizce sorular cevaplar falan ingilizcem var demek istiyordu.bir yerdede haklı ben bile tvden izlerken duymadım telsiz konuşmasını hiçbirşey anlaşılmıyordu gürültüden.

  4. ozamanlar ülkemizde pek popüler olmayan f1'i takip eden çok kişi yoktu böylece okayın eksikleri pek fazla çıkmıyordu bende o yıllarda keyifle izlerdim okay ve serra'yı ama artık pek iyi değil okay karacan mesela schumi atak yaparken OHA!! şeklinde tepkisi 50. turda hamilton button'ı geçtiğinde arada 0.8 sn fark var demesi bazı atakları kaçırması bazılarında AUWHHH OHHHWWWWW şeklinde aşırı tepki göstermesi yarışın önüne geçiyor birde yanındaki elaman artık beni kanser edecekti sürekli pit stoplardan bahsediyor adam 4 sn pit yapıyor vettel 3.8 sn yapınca ferrarinin mclarenin pit ekibi çok zayıf şubu bune yaww önceden serhan acarı çok eleştirmiş birisi olarak diyorumki son 3 yılda serhan acar çok geliştirdi kendini ve yarışı gayet sakin ve güzel anlatıyor. heyecan artıncada aşırıya kaçmayan ifadelerle izleyiciyi yarışa daha rahat entegre ediyor. ataklarda auwwhh mauhwww oha gibi ifadeler kullanmıyor kısacası serhan acar şuan en iyi f1 spikeridir benim gözümde.

  5. dün gece uykum kaçınca tvde zap yapıyordum trt yarışın tekrarını veriyordu yarışın başından sonuna kadar tekrar izledim biz canlı izlerken heyecan ve adrenalin etkisiyle bazen bazı olayları çok iyi süzemiyoruz ama sakin kafayla izleyince çoğu şeyi daha iyi idrak ediyoruz sadede geleyim DRS inanılmaz derecede fark yaratıyor zaten pirelli sayesinde yarış heyecanı hiç düşmüyor dirde DRS olunca bazen gerçekten gereğinden fazla atak oluyor ve buda atakları çok basitleştiriyor ben önümüzdeki sene DRS'nin kalkmasından yanayım Kers ve Pirelli yeter.

  6. Pirelli lastikleri yeterince heyecan kattı zaten, hadi kers de eyvallah ama DRS harbiden seyir zevkini azaltıyo.

    Kers + Pirelli yeterli diyenlerdenim….

  7. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    DRS seçimi tamamen yanlıştı. Zaten DRS olmasa da bir sürü atak yapılacak yer olan arka düzlük zaten uygun. Başka yere koysana kardeşim DRS alanını. Bu şekilde çok cılkı çıkıyor bu işin. Çok kolaylaştı. Elbette atak yapmanın daha zor olacağı pistlerde seyir zevkini DRS yükseltecektir ama örneğin Spa'da da Eau Rouge'dan sonraki düzlüğe DRS alanı demezler de arka düzlüğe derlerse ben bırakıyorum atak yapan pilotları izlemeyi. O arka düzlük ne kadar uzun düşünsenize tur bindirmekten farksız olur.

  8. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    bu yarış bizim için iyi geçmedi, yetişmeyen güncellemeler,ilk turda yapılan hata,pit stoplarda yapılan hata… hatalarla dolu haftasonu. yinede bakınca redbulları saymazsak olmamız gereken yerden sadece 1 sıra geride yarışı bitirmişiz, durum böyle olunca bunada şükür demeden edemiyor insan. mercedes ve ferraride güncellemeler oldu. arkadakiler bi şekilde gelişiyor, geliştik diyor ama redbul hep önde yine önde. umarım barcelonada işler değişir.

  9. Arkadaşım sende bir algılama problemi var. Olayın özeti şu:

    Antrenmanlardan birinde Mclaren pilotları piste çıkmamıştı. Sanırım bir iki tur çıkmışlarıdı ve sonuç olarak tabloda en alt sıralardaydılar. Bir tane Mclaren taraftarı da şöyle demişti.

    Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler. demişti.

    Ben de ona takılmak için "Hafta sonu o koyunları sucuk yapabilirler." demiştim. Şimdi kalkıp ta fantastik bir tablo çizmişsin. Bu bakış açını açıkça gösteriyor.

  10. f.alans nun 3.olmasının en büyük nedeni ferrarinin pitstop ekipmanına bağlı her pit stopta , redbulldan 1,5 sn daha yavaşlardı yazık ettiler adama. tabi herzaman söylediğim gibi ben renocuyum ama pistin şuan eniyi pilotu f.alans

  11. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    Yeni esneyen ön kanadımızı buraya getiremediğimiz halde cok iyi adım attık.

    İspanyada'da esneyen kanadımız da olursa çok daha iyi olucağımızı düşünüyorum.

  12. Cuma gün ki antrenmanlarda Alonso yağmurda Liderken bazı arkadaşlar şu şekilde bi kaç konuşma yapmıştı burda!!!

    -koyunun olmadığı yerde.. Abdurahman Çelebi …

    Bi McLarenci arkadaşda " Hafta sonu onları sucuk yapıcaz" demişti …

    O arakdaşlara burdan Selamlar!!!!

  13. Petrov çok eğlenceli bir insan severek izliyoruz.
    Alonso'nun bugünkü performansı kesinlikle aracın üzerindedir.Çünkü daha paketi açmadık.Erken reaksiyon iyidir.

  14. – Okay Karacan lutfen git futbol maci felan anlat, bir ara yeminle goolllll diye bagiracak zannetim, yapmacik bi yerlerini yirtarak nasil bir anlatimdir, sesi kapamak zorunda kaldim, lutfen Okay Karacan dus su F1`in yakasindan..

    – Vettel ve Redbull`a tebrikler, pert olmus araci ayaga kaldirip yarisi kazandilar..

    – Kobayashi`ye de tebrikler, gecen yaris Weber`in yaptigini yapti resmen..

    – 20 sene meselesi dedikodu gibi geldi bana, resmi aciklamayi bekleyelim derin, tabi insallah anlasma yapilmistir orasi ayri..

    – Petrov`a Schumi`ye dalmasi ile ilgili kacinilabilecek bir kazaya sebep olmaktan ceza verilmeliydi, ayni sekilde Ferrari`ye Massa`yi pitten guvensiz bir sekilde gondermeleri nedeniyle ceza verilmeliydi..

    – DRS bizler icin gercekten cok basit kaciyor ama F1`i ara sira takip eden arkadaslarim var ve onlar yarislarin cok zevkli olmaya basladigini ve takip etmeye basladiklarini soyluyorlar, ben yorum yapmiyorum 🙂

    – Son olarak organizasyonu basari ile gerceklestirdikleri icin basta Serhan Acar olmak uzere emegi gecen herkese tesekkur ederiz..

    Not: Okay Karacan, gercekten düş şu F1 severlerin yakasından..

  15. Katıldım. 🙂
    Filmlere döndü iş 2Fast 2F. bas nos a geç yada starwars pod yarışı aç nötron 😛 turbolarını uza
    sonra da geçiş rekoru kırdık de.
    He ne yapalım önceki senelerden daha iyi en azından…

  16. Kers hadi neyse de DRS F1 i bozuyor. Farklı bir müsabaka oldu açıkçası. Geçmek için kanadı açmak yeterli. Bu nasıl bir iştir?

    Bence F1 fanları için çok kötü bir yarıştı. 2010 daki yarış çok daha heyecanlıydı bence. Milyon dolarlık adamların bu şekilde sollama yapmaları F1 in şanını gölgeliyor bence. Bilemiyorum tabi zevk alanda vardır eminim. Ama bu Formula 1 olamaz.

    Vettel çok hızlı şuan. Fakat yenilmez değil yine. Türkiye de Ferrari bir adım attığı belli oldu. Buda onları McLaren la denk yaptı.

    McLaren ın Catalunyada ki adımı sezonu geri kalanını belirleye bilir.

    Vettel bu sene çok daha az zorlanıyor çünkü Webber daha az rekabetçi. Baskı olmadan yarışıyor Vettel. Buda ona kolay galibiyetler getiriyor.

  17. Bu yarışlardan gerçekten zevk alıyormusunuz? Herşey o kadar yapay bir hal aldı ki inanılır gibi değil, çocuk oyuncağı gibi…Adamlar pistte değil ataride yarışıyorlar sanki… Ben Formula 1 de pilotların birbirlerine böyle saçmasapan geçiş yapmalarını istemiyorum. Bugünki yarıştan zerre zevk almadım, neredeyse bütün geçişler suni idi. Kersdende, hareketli kanatlardanda nefret ettim, midemi bulandırıyorlar! Nerede 90 başı ve ortaları, nerede 2011… Formula1 in F' sinden eser kalmadı. Alesi leri, Berger leri, Ferrari 412T leri özledim.

  18. Yarışımız güzel, zevkliydi fakat harika değildi. DRS ve Kers'i izledik tüm atraksiyonun kaynağı… Çok iyi bir mücadele için yağmur gerekliydi yerinde izleyicilerin zararına olsa bile 🙂 az da olsa yarış ortasından sonra pistin ıslanması süper olacaktı, gerçekleri dökecekti diye düşünmüştüm.
    Start ve ilk turlar beklediğim gibi gelişti fakat pitler hatalara gebeydi ki öyle de oldu. Açıkçası normalde olması gereken zevki bu sayılarla bile ben alamadım. Rosberg takdire şayan. (Mercedes çok gelişmediğini bana yarışları ispatladı. Bundan sonra da sıralama performansları aldatıcı olacak göreceksiniz. Sıralama başarılabilir istenirse bu işler setup olayıdır fakat kuru hava ve böyle pistler için çok aşama katetmeleri lazım ve bence bunu bu sezon da başaramayacaklar.:) )
    Redbull tahminleri uyguladı zaten Weber sadece biraz gecikti.:) Ferrari yarış performansı tahmin ettiğim gibi Massa üzdü belki, takım fanatiklerini sevindirici fakat Mclaren beklentiden daha fazla hata yapmasıyla beraber bu iki ezeli rakibin performanslarının pistlere uyumları nispetince değişeceğini bana tekrar söyledi. Bi birini bi diğerini ilerde görüp duracağız.:) Takım ve pilotlarda 3 ve 2 ncilik mücadelesi heyecanlı olacak yani sezon sonuna kadar.:P Şampiyon takım ve pilot belli kalanları merak ediyoruz. SPA ve Monza sonucuna yönelik merağım gittikçe artıyor.
    Petrov dan bir F1 pilotuna yakışmayacak düzeyde hatalar gördüm evet çıkış ihtiyacı var görsellikte sunmalı ama bunları hatasız iyi harmanlayabilmeli diye düşünüyorum gelişecek inşallah halen gözümde geleceği yok… Ah Kubica mahfettin takımı sanıyorum tv başında pişmanlığı her yarış katlanıyordur.
    Ödül için hazırlanan kupalar etkileyiciydi güzel bir farklılğa imza atmışlar teşekkürler.
    Tribünler sevindirdi bu eli kuvvetlendirir en azından o birinin zihniyetine karşı. Velhasıl kelam başarıyla, çoğu kişiyi heyecanlandırarak bu yarışımızı da atlattık.
    Ayrıca Schumacher berbattı…

  19. rocco junior avatarı

    Birde şunu söylemek istiyorum,Schumi, Ferrari'de çok daha kötü araçlarda,yavaş ve dayanıksız araçlarda harikalar yarattığı oluyordu.En arkalardan en yukarılara tırmandığı oluyordu ama şimdi o hareketler yok o mücadele yok ne bileyim mumlu arıyoruz.Eski toprak sürücülerle çekişmesini izliyoruz örnek Rubens.Yani bu adamı bu şekilde görmeye hiç alışmadığımız için banada tuhaf geliyor.Ama inşallah düzelir ve sevenlerini memnun eder

  20. rocco junior avatarı

    Ben birşeye yüklenmedim arkadaşım art niyetli de değilim gördüğümü söyledim.Bence sen fazla alınmışsın:) Her seferinde işin iyi bir yanını görmeye çalışmanız güzel ama kaç yarış oldu artık değil mi?hadi geçen sezon button içindi araç,3 sene ara vardı falan.Ama Petrov temasında hata bende diyor yani kendi yarışını kendisi bitiriyor.Sıralamada geride yarışta geride.Artık alıştığımız gibi değil bunuda kabul etmek lazım olayı yoksa olay züğürt tesellisine dönüyor.Schumi önümüzdeki yarışlarda da böyle devam ederse savunulacak durumu kalmayacak çünkü.Neyse hayırlı akşamlar umarım onun için işler tersine döner…

  21. baby schumi avatarı

    Seb'im beniiiiiiiiiiiiiiiiiiiim! İşte budur! Yeriiim seni :))

  22. Galiba bu cevap banaydı. Elbette ki Schuminin performasından mutlu değiliz. Ama tamamen yanlış bir yorum yapmışsın. Sanırım FIA'nın sitesinde Rosberg 3. pitsopu yapıp cillop gibi yumuşakları takıncaya kadar Schuminin o zamana kadar açık bir şekilde Rosberden daha iyi turlar attığını görmemişsin. Ben buna bağlayayım . Yoksa art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Belki yarıştaydın görmedin ama Schuminin 3. pitstopa kadar Rosberglere arayı 3 küsürlü saniyeye indirdi. Bu adama bu kadar yüklenilmesi doğru değil.

  23. rocco junior avatarı

    Schumi belki kaza yaşadı pite girdi ama yarış perfonmansı çıktıktan sonra da hiç iyi değildi.Eğer schumiyi tutuyor olsaydım üzülürdüm.Geçilirkende fazla agresifti bana göre ve eğer yanlış görmediysem temaslar yaşadı.Rosberg ayrı o ayrı araçta yarışıyor gibi.Her yarış şanssızlık yada bir sorun olamaz değil mi.Belli ki artık eskisi gibi değil

  24. Schumi korkunçtu eğer onun fanı olsaydım kahrolurdum

    Bununla neyi kastettin anlayamadım ?

  25. rocco junior avatarı

    BBC

  26. Şu 20 yıl kalma olayını hiçbir sitede bulamadım. Kaynak gösterebilir misiniz?

  27. Duygularıma tercüman olmuşsun 🙂

  28. bir MGP taraftarı avatarı
    bir MGP taraftarı

    MGP' nin yarış performansı düşüktü. Takım bunun sebebini açıkladı. Dolu depo için yeteri kadar iyi ayarlar yapamamışlar. Yarışın başlarında beklediklerinden fazla lastik aşınması sorunu ortaya çıkmış. Takım bundan sonra yarış ayarlarına daha fazla odaklanacak. Ama bende nedense bir ümitsizlik durumu var. Özellikle Schumacher için. Takım çok iyi hale gelse bile Schumacher'in aracında hep sorun çıkacakmış gibi geliyor bana. Anlaşılan onun aracıyla yeteri kadar ilgilenilmiyor.

    Schumacher'in performansı eskisi kadar iyi değil ama bu düşük dereceleri asla hak etmiyor. Yarışın ilk yarısında tur dereceleri Rosberg'den daha iyi. Yarışın ikinci yarısında ise Rosberg'in hafif depoyla performansı Schumacher'den daha iyi. Ama ben Schumacher'in tıpkı sıralamalarda olduğu gibi hafif depoyla yol tutuş sorunları yaşadığını düşünüyorum. Ayrıca yaşadığı kazalar da onu çok geriye düşürdü.

    Umarım artık sıralamalarda ve yarışta daha güçlü ve sorunsuz bir MGP izleriz. Özellikle Schumacher için artık iyi şeyler olsun. Her ne kadar ümitsiz olsam da belki iyi şeyler olur, belki…

  29. rocco junior avatarı

    Öncelikle pistimiz elimizde kaldı 20 yıl anlaşma olmuş ve Bernie,İstanbulu bırakmıyoruz demiş.Tebrikler Redbull ve Alonsoya ayrıca çok iyi geçişler yapıp harika anlar yaşatan Massaya.Ferrari pit ekibi tam bir hayalkırıklığı.Çok yavaşız diyemem ama yavaşız özellikle Redbulla göre çünkü hep 1 tur sonra girip zaten pist üstünde birkaç saniye ile beraber pitte ağır çalışarak bu süreyi daha da arttırdık.Taktiksel anlamda bir ilerleme var.Araç gerçekten hızlanmış gerek sıralama gerek yarış.Redbulla oldukça yakından en azından Webbere kafa tutabildik.Pit ekibimiz iyi çalışsaydı bugün 2.lik çok münkündü.Gittiğim en iyi Türkiye yarışıydı.Massa'nın yarışını ise pitstoplarda bitirdik yazık adam çırpındı,trafikte kaldı,geçişler yaptı ama nafile.Yapılan güncellemeler işe yaramış ve sorunlar aşılmış bundan sonra devamını diliyoruz.Mclaren ise yine yarışta Lewis ve Buttonu yer değiştirdi bana göre çünkü birbirlerini geçişlerde hiç zorlanmıyorlar.Belki haklılar ama bariz Button kurbanlık koyun o takımda.Alonso klasik startını aldı Allah'tan toparladı.Neyse çok iyi bir yarıştı fark giderek açılıyor.Redbull takımlarda yenilmez ve böyle giderse pilotlarda da ilk yarı sonunda ilan edicekler.Onları yenmenin tek yolu sıralamada geçmek başka bir şey değil gibi duruyor.Mercedes'teki gelişim ise beni şaşırttı yarışa hiç yansımadı ve herkese patır patır geçildiler.Schumi korkunçtu eğer onun fanı olsaydım kahrolurdum.Herkese saygılar iyi aklamlar.Son olarak organizasyonda otobüs seferleri ve imza olayına çözüm bulmaları dileğiyle

  30. Gene yoğunluk yabancılardaydı. 1 e 2 gibi birşey. Ruslar ve ingilizler her taraftaydı.

  31. Güzel yarış oldu. Ancak dönebildim o yüzden bu gecikme. Birincisi, doluluk oranı geçen seneden fazla gibiydi. En azından pistin bazı bölgelerinde. Bir de yarış sonu otobüse binmek için 1 saatten fazla beklediğimizi göz önüne alırsak seyirci sayısının oldukça fazla olduğu sonucunu çıkartabiliriz.

  32. Arkadaşlar Tweeter felan kullanan varsa şu okay karacanı eleştirebildiğiniz kadar eleştrin lütfen.
    Nefret ettim ya sırf bunun yüzüne seneye gidip yarışı canlı izleyeceğim.
    Ses izolasyonu zaten yerlerde.
    Ama yarış çok çekişmeliydi

  33. Mclaren'lerin çekişmesinden büyük keyif aldım. Button inanılmazdı ilk geldiğinde Hamilton'un bariz üstünlük kuracağı söyleniyordu ama bunda çok yanıldılar. Bir kez daha anladık ki az pit stop ile sıra ön sıraları kazanmak imkansız 4 pit yapsaydı yarışı 4. bitirme ihtimali %90 dı belkide ilk 3'ü zorlayacaktı(Button'dan bahsediyorum)

  34. Herkes takmış okay karacana,bende gaza geldim bu gün nerdeyse canlı yayını basacaktım sonra düşündüm bize araçların görüntüsü lazım bana ne okay karacanın ne anlattığına,:)

  35. İlk üçü tebrik ederim Takımım elinden geleni yaptı Petrov un yarışı arkadan aldığı darbe ile etkilendi canlı olarak ilk defa bir yarış izledim Redbull her alanda önde frenlemede bile adamlar hiç sarsılmıyor finiş düzlünün sonunda ki birinci virajda hemen hemen bütün arabalar çıkışda sarsılıyorlar ama bu Redbull da yok.Ayrıca Pistimiz de ilk defa bir Renault motorlu araç kazandı buda beni canlandırmaya yetti

  36. evet oha dedi abim farketti hatta onu okay karacan oha diyor dedi. adam sanki evde izliyor yarışı ben küfretmediğine şükrediyorum :)))

  37. Eskiden sadece Okay vardı ve eleştirilecek bir yanıda otomatikmen yoktu. O bahsettiğin yılları izlemiş birisi olarak bugun Okaydan rahatsızlık duydum açıkcası. Serhan Acarın usta anlatımını yaşadıktan sonra Okay isterse 10 yıl öncesine dönsün bir şey fark etmez, ki eski yıllardan sunduğu bir yarışa hatırlamak adına bakmıştım, o zamanlar hiç garip gelmiyordu çok güzel geliyordu, ama bu izleyişimde eski görüntüyü garipsemeden edemedim.

  38. ayrıca mgp de gelişme falanda yok.rmgp şu anda rbr-ferrai-mclaren şu anda bu 3 takımın gerisinde aslında gelişeceğine dair ümitde yok brawn habire bahane uyduruyor yok çinde fazla yakıt harcadık niye la ross ? bilmiyorum araştıracağız.türkiyede ne oldu ross ? 2.ciydik ama arka lastiklerimiz antrenmalarda olduğundan ağır depoyla çok da fazla aşındı.bahane bahane bahane usandırdın milleri ross

  39. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    birde FERRARİ hızlanıyor işte beklediğim bu yarış performansına baktığımızda en iyi araç redbull sonra ferrari asıl sorun bunu sıralamalardada oturtmak eğer alonso yarışlara vettelin arkasından başlarsa vettel hep birinci başlasa dahi ya startta yada yarışta veya stratejiyle onu geçer alonso zaten vettelden çok çok çok daha iyi bir pilot altındaki araç o kadar iyi olmasa hiç bir şey yapamaz vettel tabi bu benim düşüncem mesela versek mercedesi asla rosbergin yaptıklarını yapamaz zaten ferrari redbull la nerdeyse aynı yarış temposunda en fazla 0.1 0.2 sn fark var buda bazı pistlerde kapanır hiç olmaz tek sorun sıralama performansı ALONSONUN KENDİ SEYİRCİSİ ÖNÜNDE İKİNCİ KEZ KAZANACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUM FERRARİ NİN YENİ ÖNKANIDINA VE YENİ ÇALIŞMALARINA GÜVENİYORUM

  40. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    okay karacanın yarıştan sonra ingilizcesini kanıtlamak için sürekli ingilizce cümleler kurması gerçekten çok komikti o anların izlerken çok keyif aldım

  41. drs = saçmalık o kadar kolay geçişmi olur biri savunsun öbürü bastırsın zevki burda saçmalık
    birde okay ve saz ekibi diyorki önceki yıllardan daha eğlenceli yav luna parkta çarpışan arabayı biniyoruz yoksa yakar topmu oynuyoruz bu nasıl eğlence. burası formula 1 geçişler bu kadar kolay olmamalı öndeki pilotun suçu ne arkadaki drs yi açıp geçiyor öndekinin eli armut topluyor resmen.mücadele olursa geçme ve geçilmeme mücadelesi heyecan artar
    rbr yine yaptı yapacağını vettel de lider giderken sorunsuz sürüyor oda bir meziyet aslında.alonso iyiydi.mclareni pit ekibi bitirdi.ve mgp Çinde aracımızın yarışta antrenmanlardan daha fazla yakıt harcamasını araştıracağız bahenesini üreten pek sayın ross brawn bu seferde yok efendim ağır yakıt yüküyle lastiklerimiz çabuk bozuluyor eee diğerlerinikide bozuluyor mazerete bak.hikaye anlatıyor martabal okuyor ne olacak bu mgp nin hali
    netice rbr durdurulamaz görünüyor 1-2 yarışta durdurulsa bile şampiyon olurlar netice değişmez.diğer takımların güçlenmesini ve zafere ortak olmasını beklemekten başka yapacak bir şey yok şu anda

  42. Buğra KURU avatarı

    Bence Okay Karacan'a bu kadar yüklenen arkadaşların çoğu Formula 1'i 10 sene önce Okay Karacan'dan dinlememiş olan arkadaşlardır. Okay Karacan senede sadece bir kere yarış anlatıyor, yaptığı hatalar bence affedilebilir hatalardı.

    Benim neslime Formula 1'i sevdiren Okay Karacan, Formula 1'i öğretense Serhan Acar'dır.

  43. alonzomanyaa  avatarı

    söylemek lazım 🙂

  44. TRT den yapılan resmi açıklama:
    "Okay KARACAN… tribünleri doldurmak…. ve izleyicilerin yarışı yerinde izlemeye teşvik etmek için sunuculuğa getirildi. Ayrıca diğer bir neden de F1'e ilgi duyan yeni neslin ingilizce öğrenimine önem vermesi…"

  45. Birde herkesin geçen sene gönülden istediği Vettel'in 4-5 yarış önce şampiyonluğu garantilemesi gerçekleşecek gibi

  46. Beyler abartmayın adamın tek derdi çok heyecanlı anlatayım ve ilgi toplayayım diye düşünsenize ankaradan İzmir'den bu yarışı tv'den izleyenler var adam daha çok heyecanlı anlatayım ileride belki bu heyecan sayesinde 1 kişi bile gelse kardır gibi düşünüyor ki ben çok çok daha fazla çektiğini düşünüyorum.Ben Okay'ı tamamen destekliyorum ama Serhan dışında Murat Kosova'nın anlatmasını isterdim tabiki yanındada Kaan kural 2 3 sene dersine çalışsa kaan gerçekten yarış içinde çok güzel diyaloglar görebiliriz tabi sadece bir hayal.Okay Karacan'a dönecek olursak bu birazda içindeki F1 sevgisinden kaynaklanıyor siz evde izlerken nasıl heyecanlanıyorsanız oda heyecanlanıyor ama onun bir işi daha var yarışı anlatmak tabiki ikisi birleşince saçmalıklar oluyor ki bu gayet doğal Murat Kosova'nın çok gördüm bir basket macında resmen saçmaladığını bunlar olabilir adam bece işini o kadar güzel olmasada yapıyor ve heyecanlı anlatıyor bazen normal bir geçişte bile gaza geliyorum vay be ne geçti diye gerçekten daha zevkli geçiyor benim açımdan…

  47. Serhan federasyonun yarış görevlisi

  48. trt3'ün ekran yapısı size çok tanıdık gelmiyormu.Bunun için birşey söyleyemeyiz allahı var iyi kopyalamışlar ntvspor'dan ama şüpem yok ki yönetim mantalitelerini önümüzdeki asır yakalarlar

  49. schuminin yarış performansı da iyi değildi. başta kaza yapmasa bile en fazla 8. olurdu.

  50. massa ilk bölümde fena değildi ancak pit ekibi yüzünden pistte geçtiği lewise pitte geçildi. ikinci stintinde nicoyu geçmeye çalışırken lastiklerini bitirdi. daha sonra ferrari ekibi bir kez daha sabote edince iyice gerilere düştü. bunlar olmasa lewisin önünde kalabilirdi. ferrari rbrden sonra en iyi yarış hızına sahipti bugün.

  51. schumi algersuariyi geçerken okay ''oha''mı dedi yoksa bana mı öyle geldi 😀

  52. okay karacandan nefret ediyorum yarışın içine aynen.yarış anlatma özürlü neden serhan acar sunmuyor türkiyeyi anlamadım.yarış çok güzeldi helal alonso rosbergi biraz erken geçebilseydin birinciliği alabilirdin ha bi gayret

  53. Onu mercedes pit ekibine soracaksın.
    Antreman turlarında çok iyi giden pilot ve araç nasıl olduda sıralamalarda takım arkadaşından 1.2 sn yedi ??????????????????

  54. Bencede mükkemmel bir yarış oldu
    Massa-Rosberg
    Rosberg-Mclarenler
    Button Hamilton (en zevk aldığım )
    Massa-Schumacher-Alguersuari çekişmeleri çok iyiydi.

    Bu sene sınav senem olduğu için gidemedim inşallah antlaşma yapılırsa gelecek sene kesin gideceğim…

  55. geçişler çindeki kadar suni değildi özellikle drs'nin açık olmadığı ilk iki tur. buda pistimizin iyi olduğunun işareti

  56. Ferrarinin bu yarışta redbula yakın olacağını pek sanmıyordum ama yarış içersinde redbullara birazda olsun yaklaşabildik.Mclarenin redbulun ana rakibi olduğunu düşünüyordum yanılmışım.Redbula şuanda pist üzerinde kafa tutacak takım yok gibi.İspanyadan sonra en iyi gelişen araç kimse birlikte göreceğiz.Ama redbulun bukadar hızlı olması sporu pekte heyacanlı kılmıyor.İstediğim enaz 3 takımın 10 puan aralığında birbiriyle mücadele edebilmesi.Alonsoya tebrikler bu yarışta Ferrariyi en üst seviyede tutmayı başardı Massa galiba başından geçen kazayı henüz atlatamamış,umarım biranönce eski formunu yakalar,

  57. harika bir yarış oldu red bull ve ferrarili alonsoya tebrik. açık alanda seyredeceğim diye short ve tshortle gittiğim ama son anda vaz caydığım olm son sene bari değsin diye bronz2 den oram buram donarak izlediğim yarş oldu.pist hakkında yazılacak şeyler var ama artık bir önemi yok.

  58. hocom marenollaya gidip bunu söyle çok doğru bir tespit…!

  59. Bir efsananin tarih olduğu an!

    Button lastiklerini çok iyi korur.

    Evet =) oldu biz kalkalım.

  60. bu ne ya. surf shumi icin seyrediyorum yarislari. LAN birkere de ilk 5 e gir ya. seneyede yarisacak mi shumi… bilgisi olan. varmi.
    mercedesin toparlama ihtimali varmi.
    rosberg e nazaran shumi neden bu kadar basit geciliyor

  61. alonzomanyaa  avatarı

    Alonso'ya kocaman bir alkış, Massa ya da selamlarımı gönderiyorum, sonuncu başlayan KOBA ya geçilerek bir rekora daha imza attı.

    Ferrari bence ağır iken diğer araçlarla aynı hatta daha iyi bir hıza sahip, araç hafifledikçe ki buda yarışın 3/2 sinden sonra olmaya başlıyor, diğer takımlar hafifledikçe hızlanırken ferraride bir değişme olmuyor bu da ferrari yavaşladı gibi gösteriyor, halbuki diğerleri hızlanıyor, aynı sıralamarda ki gibi. Araç hafif iken hızlandırmanın yolunu bulmaları gerek.

  62. Daha ne saçmalıklar 😀
    Gülsekmi ağlasakmı kesinlikle okay anlatmamalı şu sitedeki yorumları bir görse ukala adam

  63. Salim kaya

    O Serhan Asker,çocuklar duymasındaki adanı programa çağırdı.f1 fanıyım falan dedi adam.2009 yılında.Sonra Brawn Gp yi bilemedi.ha tabi tabi falan dedi.Ondan sonrada limit yok dedirtip kapattı programı.

    Birde Alonso ya zorla lokumu ağzına tıktırtmıştı.

    Okay Karacan kaçtane ekranamı bakıyor? Söylesin o zaman sektör zamanlarını?Yada lastikleri.Kimin kaç kere pite girdiğini.Hamilton geçmiş,Massa geçmiş adam hala aman aman aman dan başka yorum yapmıyor.

    Alonso'nun geçişi sırasında yok böyle birşey gibisinden yorum yaptı.Nasıl yok?Gayet güzel bir geçiş ve gayet normaldi.Vettel ikinci sıradaki en büyük rakibine yarım gün fark atmış öyle bir bağırıyorki Vettel!!!!!!!!!!! diye aklım hayalim durdu.Sanki son anda olmuş birşey gibi.

    Birde İtalyanca,Japonca vs…..İngilizceden başka hiçbirşey yoktu.

    Ama çok akıllılar RTL ne zaman reklama gitse o zaman reklama gidiyorlar.

  64. okay'ın msc ile montoya çekişmesini çok güzel anlattığını hatırlıyorum ama neden son zamanlarda böyle bilmiyorum belkide çok zaman geçtiği içindir.

  65. Mercedes hem şanssız hemde yavaş bir gün geçirdi Rosberg iyi dayandı Schumi'de şansızlıklar yaşadı yine kötü performanslarına şaşırdım diyebilirim.

    Ferrari beklediğimden daha hızlı gitti Alonso'yu tebrik etmek gerek.

    Mclaren bugün yavaştı pit ekibininde etkisi oldu önümüzdeki yarış daha hızlı olacaklardır.

    RedBull söze gerek yok tebrik etmek gerek.

    Allah aşkına şu Okay karacana yarış anlattırmayın lütfen ne dediğini bilmiyor bir cümleye başlıyor farklı birşey söylüyor daha kelimeleri kullanamıyor.
    Kaç defa yarış demek isterken yayış dedi sayamadım saçma sapan bir anlatım.
    İzolasyonda gerçekten berbat belkide tüm pistler içinde en kötü izolasyon pistimizde kafam şişti yarışı izlerken acayip rezonans vardı.

  66. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Schumacher Daha İlk Turda 20. Sıralara Düşmesine rağmen iyi bir yarış çıkardı bana kalırsa.

    Mercedes Açıkcası Antremanlardaki Gibi Değildi..Yine Mercedes Yine Hüsran…

  67. doğru haklısın hocam. gerçi batton'a da yazık ettiler. üzgünüm

  68. Massabest bu kez hem Massaya hem de Ferrari pit ekibine daldı heralde.. =)))

  69. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    okay karacan nasıl bi adamsın ***.güzelim yarışın yine içine ettin.

    her türkiye gpsinde bu adam anlatacaksak boşverin arkadaş 26 milyon dolara çekilmez bu eziyet 😀

  70. bizim ümraniye sanayiiden 6-7 usta toplayıp götürsek daha hızlı değiştrrler o lastikleri. 😀

  71. "As a GREECE, do u wanna be a part of the calendar.? " dedi adam ya, eleman anlamadı.Beyler, TRT'de çok komik şeyle dönüyo açın panpalar

  72. alonso taraftarı olmasamda ferrari pit ekibinin yavaşlığına delirdim biraz iyi olabilselerdi bırak webbere geçilmeyi vetteli zorlayabilirdi. yuhhh.

  73. kan mevsimi avatarı

    alonso gerçekten çok ii iş çıkardı…
    massanın o sorununu bende anlayabilmiş değilim.gaza bastığını sanmıyorum çünkü diğer lastikte takılı idi.gaza basmış olsa o da dönerdi.bi açıklama yapılır umarım…

  74. yalanmı ama?hayatımda duymadığım sesleri duydum…

  75. evet öyle.

  76. McLareni tebrik ediyorum Jenson aynı pilotları 2şer defa geçti ve sonuçta içlerinden birisinin gerisinde kaldı. Kusursuz bir taktik …

  77. bu sehan asker embesilmi acaba? dünde vettel montoyanın derecesini geçermi diye sormuştu? bu yorum yapan adamları nerden topluyor trt acaba? sanırım bu işi okay maymununun eline teslim etmişler. o yüzden sirk gibi olmuş.

  78. trt yayınında arkada resim yapan eleman ne alaka ya 😀

  79. McLareni tebrik ediyorum Jensonın aynı pilotları 2şer defa geçmesini ve yarışın sonlarında içlerinden birinin gerisinde kalmasını sağladılar. Mukemmel bir strateji..

  80. ilk üç gidiyorum kesin kararlıyım oley kahkahalar trafiğe kalmayalım esprileri flm ya lütfen biraz daha kaliteli studyo yayınları fln yap trt bu ne acemeliktir = ))

  81. gülmekten karnım ağrıdı:)

  82. ya bu salsa grubu ne iş orda ne alaka ayrıca kamera arkada çekiyor futbol görütüleri veriliyor bu nasıl bir yayındır aslında potansiyel var ama lütfen biraz daha kaliteli yayın yapalım…spikerin anlatımına gelince bence eleştirildiği kadarda kötü değil baya heycanlı anlatmaya çalıştı hatalar elbet olur haşin eleştriler yapmayalım arkadaşlar iptal olursa seneye bunuda ararsınız : D

    bu arada bcc açıklama yapıldı f1 türkiyede kalıyor fln deniliyor ya bi kaynak gösterin çok üzülüyorum bu yarışın gitmesine…

  83. kan mevsimi avatarı

    redbula söyleyecek bişey yok gerçekten adamlar harbi araç yapmışlar.en büyük tebrik alonsoya…
    sıralamalar mercedes çok ii görünüyorken yarışta vasattı ferraride de tam tersi mevcut,anlayabilmiş değilim…
    massaya gelince gerçekten ii yarış çıkardı ta ki pist dışına çıkma gibi bi hata yapana kadar,buna bi de pit ekibinin hatası eklenince haliyle baya bi gerilre düştü.o hatayı da anlayabilmiş değilim,lastiği tam değiştirirken massa gaza basıyordu desem diğer teker takılmıştı ve dönmüyordu…
    ferrari ğit ekibinin boş kaldığı zamanlarda red-bull içmesi gerekiyor acilen…

  84. bundan önce 3 yarış yapıldı.. ön sıradakiler ne zaman az pit stop yapsa yer kaybetti gün gibi ortadaydı.. Button geçti Hamilton'u Massa'yı Rosberg'i bırak adamı bi gitsin ya aksın gitsin.. geç sende B planına adam ilk pitten bi çıktı 8. hepsinin arkasında.. 14 tur tuttular pistte.. özellikle son turları izlerken deli oldum resmen katlerriler Button'ın yarışını 3 pitle.. çokta agresifti bugün.. ön gruba yaklaşabilirdi belkide..

  85. ewt bende onu diyecektim okay daha önce de güzel yarışlar anlattı fakat senede 1 kere yarış anlatmak zorunda kalınca hatalar oluyor doğal olarak ama çoğunun dediği gibi "tv sesini kapattım" sözünüde fazla abartılı buldum

  86. rosberg hamilton gibi agresif bir pilot değil stabil bir pilot. tabi gözü kara olmanında bedelleri var ama risk almadanda başarı gelmez.heidfeld de eli ayağı düzgün pilot ama yıllardır olduğu yerde sayıyor.

  87. TRT den yapılan resmi açıklama:
    "Okay KARACAN… tribünleri doldurmak…. ve izleyicilerin yarışı yerinde izlemeye teşvik etmek için sunuculuğa getirildi. Ayrıca diğer bir neden de F1'e ilgi duyan yeni neslin ingilizce öğrenimine önem vermesi…"

  88. Ferrari biraz gelişebilse sıralamalarda Redbull'a kafa tutabilir.Ancak Ferrari-Mclaren-Mercedes ve renault sıralamalarda birbirlerine o kadar yakınki,her yarış biri öne çıkıyor.Bu sene dizginlenmiş Webber de ikinciliği alıncaki (kendisini severim) Vettel'in rakibi yok.

    Anca Çindeki gibi stratejiyle geçilir.Başka ihtimal yok.

    DRS=Saçmalık

    Anlatım=rezalet.

    ham ham ham ham hamiltooonnnnnnnn geçti!!!!!!
    ouuuwwwwaaaaahhh kamera açısı!!!!!
    massaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    ouwww aman aman bouuuwwaahhhhh….

    nedir bunlar ya?böyle yarışmı anlatılır?

  89. bay brawn işine geldimi ne güzelde taktik stratejiler ortaya koyuyor.schumacher e uygulanan rezil taktik stratejilerini düsününce
    schumacher e bu takımda göz açtırmazlar sıralamalarda birine saat gibi tıkır tıkır mercedes birine pert mercedes geriden başladınmı ne şansın olur ki,vettel i görüyoruz önden yarışları alıyor ne rahatsız eden var ne temas edecek kimse arkasına bile bakmadan rahat rahat yarış kazanıyor .schumacher adına bundan sonra takip etmemek veya büyük beklentiler içinde olmamak belkide en doğrusu.

  90. Ayrıca stüdyodaki bu çaça salsa ekibinin ne işi var? Gidip padokta çalsınlar stüdyoda ne gereksiz şeyler bunlar? kim hazırlıyor bu programı yaw ne amele adamlar bunlar?

  91. Çünkü Hamilton'ın hızlı ile Massa'nın hızı arasında büyük fark var.

  92. irfanyavuz-61 avatarı
    irfanyavuz-61

    yarısın bitmesini zor bekledim yayın öncesi olsun daha sonra okay karacan anlatımı olsun tam bir rezillk resmen işkence çektirdi izliyicilere

  93. Ha bu arada en son sıradan başlayan Kobayashiyide tebrik etmek lazım. Hernekadar kasap olsada yarışı Schuminin ve Massanın önünde bitirip puan almayı başardı.
    Hem takımını hemde kendisini kutlarım.

  94. O adamlar yarışı anlatırken kaç ekrana birden bakmaya çalışıyor, farkında mısınız siz? Pratikleri olmadığı için tabi ki pek çok şeyi kaçıracaklar. Okay Karacan'ın NTV'deki anlatımlarını yıllarca keyifle dinledim ben. Hatta F1 CNNTürk'e geçtiğinde ve Serhan Acar anlatıma başladığında herkes ondan nefret ediyor ve Okay Karacan'ı geri istiyordu.

    Bu iş tamamen bir pratik meselesi, olacak o kadar. Serhan Acar'ın yokluğunda bu görevi devralmak için Okay Karacan'dan daha iyisini bulamazlardı.

  95. Çin'den bin kat daha sağlam bir yarış oldu. En azından geçişler daha normal ve olması gerektiği gibiydi. Hayatımda ender bu kadar hareketli ilk iki tur izlemişimdir. Alonso da podyuma çıktı ya nihayet bu sene. Fazla diyecek bir şey yok. Vettel'e, Red Bull'a ve Webber'e tebrikler. Bu arada Kobayashi bir şekilde puanları kaptı. Buemi de 3 pitstopla önlerde… Onlara da tebrik gitsin.

  96. İlk turlarda gerçek çekişmeler oldu ancak sonlarda artık cılkı çıktı. Mesela Alonsonun Webberi geçişiyle Webberin Alonsoyu geçişi arasında fark vardı

  97. bora suyabatmaz avatarı
    bora suyabatmaz

    serhan acar görevli olduğu için okay karacan anlatıyo berbat bir şey yaa kesinlikle yarışın anlatılğı yerin yalıtımının düzeltilmesi gerekiyo Bernie Ecclestone BBC televizyonuna buradan bir yere gitmiyoruz 20 yıl daha istanbuldayız dediği söleniyor ama bakalım ne olucak

  98. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Müthiş bi yarış oldu.Rosberg-Massa mücadelesi harikaydı.
    Vettel gerçekten çok rahat sürdü.Parkta gezer gibiydi yine.RedBull bu dubleyi hak etti.
    Tüm Tebrikler RedBull Ekibine, Adrian Newey'e, Vettel'e.Bi de Webber'e tabi dubleyi getirdiği için 🙂
    Mclaren'in daha önde olmasını bekliyodum.Jenson'un yada Lewis'in podyumun son basamağında olacağını düşünmüştüm.Alonso ve Ferrari için de sezon yeni başlıyor gibi.

    TEBRİKLER VETTEL-WEBBER-REDBULL! 🙂

  99. bu kadar erezil bir yayın, bu kadar kötü bir anlatım, gördüğünü bile anlamayan yorumlar, hertürlü seviyesizlik vardı.

  100. air_canada54  avatarı

    Ferrari için atık podyumun son basamağına sevinir olduk ama yavaş yavaş umarım ileri ki yarışlarda hedefimiz 1.'lik olur.Bu arada pitstop ekimiz gerçekten tam bir enkaz bu yarışta pitstoplarda en az 3-4 belkide toplamda 5 sn kaybettik yada Redbull takımı kazandı 😀

  101. birde okay karacan denilen adam pilotların ismini bile doğru dürüst telafuz edemiyorsun ataklarda 2 favori pilotun yer kapma yarışını heyecansız arka sıralardakini auwwwwhhhhhh mauwhhhhh şeklinde anlatıyorsun yok duyamadık anlamadık italyanca çince japonca bu ne yaa yarışın resmen içine ettin bir ara sesi kıstım sırf duyup sinirlenmiyeyim diye serhan acar gerçekten sen yokken yarış zevkimiz biraz az alıyor ispanyada görüşmek üzere.

  102. Bu arada Rosberg i de anlayamıyorum.Hamilton onu geçerken hiç zorlamadı desem yeridir.Massa geldi arkasına artık spekülasyonlardan mıdır bilmem, coştu adam ölümüne savunma yaptı adeta.

  103. harbiden kral alonso

  104. ScuderiaFerrari avatarı
    ScuderiaFerrari

    Okay Karacan Anlatımın İçine Etti.

  105. ross brawn ın taktik dehası sayesinde rosberg iki pit stop boyunca arkasında kaldığı button ve massa nın rahatlıkla önünde bitirdi yarışı. umarım brawn bu dehasını her iki pilotuna da uygular ve eşit iki sorunsuz araç teslim eder pilotlarına diyeceğim ama bu pek mümkün gözükmüyor.sanırım schumacher e işine gelirse diyorlar, o da inat ediyor inat ediyor da neyle neyi yapacaksın.

  106. güzel bir yarıştı bir kez daha mclaren pit ekibi lewisin yarışını mahvetti aynı şekilde ferraride massanınkini mahvetti yinede heyecanlı bir yarıştı alonso ve webber mücadelesi oldukça heyecanlıydı ilk defa alonsonun atak yediğine üzüldüm adamları durdurmak lazım yoksa sezonun ortasından sonra yarışlar zevksiz hale gelicek.

  107. yanımda arkadasım var kulaklıktan sesını duydu o adam nıye ole bagrıo dıyo 😀

  108. ben Ömer ÜRÜNDÜL yüzünden milli maç izleyemez oldum. Bunun yüzünden de Türkiye GP izleyemiyorum

  109. Ben de farkettim. bijon sıkıştı hala neden sıkıyor demiştim

  110. 7 senedir yarış ülkemizde ama hala sunum sıfır.trt nin ses sistemi yerel tv deki ses sisteminden daha berbat.

  111. Yarış,geçiş,heyecan her şey güzeldi,sadece okay karacan adlı spiker bozuntusu hariç,kendini ne zannediyor bu adam,başka bir anlatan bulunsun serhan ın olmadığı zaman..

  112. Özgür PEKTAŞ avatarı
    Özgür PEKTAŞ

    Anlatımdan ötürü bu kadar zevkli bi yarış ancak bu kadar rezalet hale getirilebilir…

  113. güzel bi yarıstı bence….yarısı anlatmaya calısanlar ıcıne etmese daha iyiydi..bıde trt genel mudurunun kızımıydı o gurpla sarkı soyleyen ondan baskasını gostermdılerde ıstıklal nmarsı okunuo bunlar orda lambada calıo ıstıklal marsını soyleyen demey akalınmıydı bana mı ole geldı lambada grubundan goremedık bole yayıncılık olmaz olsun yarıs oncesı program tam bı faciaydı okayı anlatmaya gerek yok zaten bu kadar heyecanlı bı yarısın bu kadar ıcıne edılır…..:((((((

  114. öncelikle yayından bahsedeyim.

    ses berbat. çeviri yok. okay karacan'ın anlatıma heyecan katma adına saçmalaması ayrı bir dert. özlüyoruz seni serhan reyizzzzz

    yarıştan bahsedelim.

    vettel'e tebrikler. kazanacağını tahmin etmiştim. yazmıştım da burada. yarışın son bölümünde belki 3 pit yapacakken alonso ile aralarındaki fark da göz önünde bulundurularak 4. kez pite çağrıldı ki mantıklıydı çin'deki strateji hatasından sonra. red bull artık stratejide de iyi.

    ayrıca burada da vettel şeytanın bacağını kırdı. avustralya'da bunu yapmıştı. umarım spa'da da yapar.

    webber de sağlam bir performans gösterdi tebrikler. bir sonraki yarışlar katalunya ve monako. geçen yıl webber bu pistlerde yarışı domine etmişti. eğer yine galibiyet için çalışmazsa red bull webber'e 2. pilotluğu ayırmış demektir.

    alonso'yu ise yeri geldiğinde yerden yere de vuruyoruz ancak adam sezonun ilk podyumunu getirdi ferrari'ye. massa için üzgünüm ama ferrari'yi şu an taşıyabilecek pilot alonso.

    bu arada ferrari yarış hızında gayet iyi.

    hamilton elinden geleni yaptı. zaten aracına hasar verdi sanırım. 8. virajda olabilir. tam anlayamadım telsiz konuşmalarını.

    diğerleri için tek tek yazmayacağım ama geçişe doyduğumuz bir yarış oldu. yine de suni olduğu için pek hoşuma gitmiyor bu açıkçası. hele arka düzlükte zaten adamlar tur bindirir gibi geçiş yapıyordu.

    dünyanın en çok 5. olan formula 1 pilotu galiba rosberg. elinden geleni yaptı. tek turdaki hızları yok yarış hızında mercedes'in demek:.

    button da sağlam performanslardan birini elde etti. yalnız hamilton ile çekişmelerinde nedense hep aha bak yol vericek hamilton'a diyordum. olmadı.

    renault pilotlarınınki bir nevi rus – alman savaşıydı 🙂

    buemi ve kobayashi. yine kaptınız puanları keratalar.

    massa yine şamar oğlanı. gerçi şanssızlıkları da vardı o kadar hakkını yemeyelim.

    msc için çok üzülüyorum ya ne desem yorum yok.

  115. Massa pit stop sırasında gaza mı basıyodu adamın lastigi fır fır dönüyodu anlayamadım noldugunu.. :s Ferrari pit ekibine cidden bi disiplin şart !!!!!!!

    Alonsoya Tebrkler harbidende KRAL…. İnş daha da yükselicez…

  116. Okay karacan kendini ne zannediyor acaba? bu kadar erezil bir yayın, bu kadar kötü bir anlatım, gördüğünü bile anlamayan yorumlar, hertürlü seviyesizlik vardı.
    Resmen iğrendim yayından. Birdaha bu adama anlatım yaptırmasınlar.

    RBR lerin hızlı olduğu zaten belliydi ama Ferrari ve Alonso şaşırttı beni. Alonso ve Ferrariye tebrikler. Massa da daha iyi olabilirdi.

    MGP ve Schumi beni birkez daha yıktılar 🙁
    Dün antremandaki araç bu araçmıydı inanamıyorum!!!
    Resmen orta sıra takımlarıyla mücadele etti.
    Petrovu ve kasap (****) bariçelloyu şiddetle kınıyorum.

  117. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Alonso geliyor!!!! Bu yarış Ferrari'yi cesaretlendirmiş olmalı galibiyetler yakındır Sunucular hariç harika bir yarıştı Serhan Acar'ı sabırsızlıkla bekliyoruz!

  118. bora suyabatmaz avatarı
    bora suyabatmaz

    ferarinin pistop ekibinin yaptığı atalar yüzünden alonsa 2-3 saniye kaybetti ferari gelişmiş ve ispanyada daha iyi bir ferari olucak bu sezonun en iyi en güzel yarıştı bnc bu yarıştan sonra arka kanat sistemi çok tartışılacak gibi gözükuyor….

  119. Bu MGP yi bizim sütçünün atıda geçer yuh diyorum yaw şu Nicoya gösterdiğiniz ilginin yarısını efsaneye gösterseler ahh ahhh

  120. TV'nin sesini kısıp izledim.Yahu Lewis Jenson'ı geçiyor hala arada 0.8 saniye var diyor 🙂 Telsiz konuşmalarında fazla suçlarımıyorum onları çünkü yalıtım kötü.Vettel'i tebrik ediyorum temiz yarıştı.Webber fazla göze çarpmasa da son anlardaki geçişiyle dubleyi yaptı.Alonso da temiz sürdü.Agresifdi biraz da.Ferrari düne nazaran Red Bull a daha yakındı ve McLaren'le hemen hemen aynıydı.Hatta önde bile diyebiliriz.Umarım son yarışımız olmaz yarışı izlerken keyif aldım gerçekten 🙂

  121. Ya arkadaşlar bu Okay KARACAN denen adam sizce nasıl biri. ben Ömer ÜRÜNDÜL yüzünden milli maç izleyemez oldum. Bunun yüzünden de Türkiye GP izleyemiyorum.

  122. Fernando, fernando, fernando. Her pilotun en iyi olarak gösterdiği adam. boşuna değil.

  123. mehmet aslan avatarı

    aman ALLAH ım ne yarıstı bu oyle
    super superrrrrrrr

  124. Fernando Alonso realitesini tanıyalım arkadaşlar.RBR'nin bolluk günlerinin sonu yaklaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir