McLaren İkilisi Sonuçtan Memnun Değil

yazar:

kategori:

Yarışın ardından Hamilton, “Benim adıma hayal kırıklığı oldu diyebilirim. En iyi yarışlarımdan biri değildi. İyi bir start aldım ama sonra üçüncü virajda sıra kaybettim. Jenson’ın arkasında sıkıştım ve geçmeye çalışırken lastiklerime zarar verdim, bu yüzden de pite girdim. İlk pit stopa erken girmek zorunda kalmıştım. Sonra bir başka pit stopta da zaman kaybettik. Ama ben zaten üçüncü virajdan sonra geriye düşmüştüm.” dedi.

Hamilton yarıştaki temposu ile sorunlar olmasaydı daha iyi bir yerde bitirebileceğine inanıyordu. “Yarış içinde ne kadar zaman kaybettiğimizi düşündüğümde yine de iyi toparladığımı düşünüyorum. Otomobilin davranışlarından memnundum. Ellerinden geleni yapan çalışanlardan özür diliyorum. Bugün kesinlikle daha iyisini yapabilirdik.”

Button ise üç pit stop stratejisiyle dördüncü sıradayken, eskiyen lastikleriyle Hamilton ve Rosberg’e geçilmekten kurtulamadı.

“Bence birçok pilot benim gibi üç pit stop stratejisi kullanacaktı ama çoğu ilk bölümde lastikleri koruyamadıkları için stratejiyi değiştirdiler. Biz değiştirmedik.”

Button bu stratejinin hata olmadığını söylese de İlk bölümü daha uzun tutup son bölümde daha kısa pistte kalmaları gerektiğini düşünüyor.

“İlk bölümün ardından lastikler iyi durumdaydı ama biz pite girdik. Biraz daha pistte kalmalıydık çünkü son bölüm daha kısa olabilirdi.”

Button son turlarda Hamilton ve Rosberg’e geçilmesi konusunda da “Artık yarışamaz haldeydim.İnanılmaz bir şekilde, hızımız yoktu.”

 


Yorumlar

  1. mclaren taraftarları kusura bakmasın ama benim şahsi görüşüm button bu yarışta oldukça iyiydi.4 pit yapmalıydı.4 pit yapsa hamilton ve taraftarı olduğum rosbergin öünde 4.olabilirdi.haa 3 pit yapmak kendi seçimi olabilir ama yinde iyiydi.
    siz farkındamısnız ama yarışın en zevkli mücadelesi hamilton-button ve massa-rosberg arasında oldu.suni geçişler (drs) tamamen şovdu.esas mücadele bu pilotlar arasında oldu.madem takımcısınız buttona bu kadar yüklenmeyin derim.sonuçta lewis buttonın önünde bitirdi yarışı.buttonda yapması gerekeni yaptı.lewis de öyle.

  2. "Lewis Button ı bu kadar zorlamasaydı Button lastiklerinin daha iyi korur, ilk pitlerini daha geç yapar, sert lastikleri bitmeden yarış sonunda podyum şansı da olabilirdi." diye de düşünülebilir. Aslında o da 4 pit stratejisine geçseydi kesinlikle Lewis in önünde kalırdı..

  3. -Lewis, Webber' atak yaptı.
    -Lewis, Button'a karşı bolca atak yaptı (geçti)
    -Lewis, Button'a karşı savunma yaptı (geçildi)
    -Lewis, Button'a atak yaptı ( 2. defa geçti)
    -Lewis, Button'a karşı savunma yaptı (2. defa geçildi)
    -Lewis, bu atraksiyonlar sonucu biten lastikleri ile Massa'ya geçildi.

    ve bu olanlar 10 turda oldu

    Onur'un paylaştığı verilerden 18 saniye daha fazla zaman kaybetmişiz pitte. bir de yarış başı yaşanan bu çekişmeler sonucu kaybedilen zaman ve strateji eklenince 4.lük gayet iyi derim tekrar.. (+ kabul edilen güncelleme eksikliği)

    —-McLaren—-

  4. Jenson hem kendi yarısını hemde lewisin yarısını mahvetti bravo :S …

  5. hadi lewisin bijon tabancasında sorun vardı ya jensonun anlamadım gitti ya, arka lastiği birtürlü takamadı ,sanki pit ekibinin elleri titredi gibi…

  6. Mevkisini korumayı kazandırdı.
    Yarışın başı ile gidişatında ki durum farklı.
    Sonuçta Button en azından konumunu savunmak zorunda Lewis ise yer kazanmak. Henüz yarışın
    başında ve ortasında kimsenin gelecek konumu sabit değil.
    Tamam işte dediğiniz Alonso'daki gibi. Alonso savunma yapmayı tercih etmeyerek geçilmiş olmuyor bir şekilde geçiyorlar. Sadece ne zaman atack yapıp ne zaman seviyesini koruyacağını biliyor. Bunu da düşünmesi gereken Jenson değil Lewis. Tabi ki zorlanacak geçiş denenecek fakat ısrarın manası işte tam sizin örneklendirdiğiniz gibi olabilir. Ne zaman atack yapacağına karar vermeli pilot şu anki lastik durumlarıyla uzun süreli mücadele yani yakın zorlama mümkün değil.
    Button'ın sonuç konumunun önceki savunmalarıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum.

  7. 16 yıllık McLaren taraftarısın ama takımını gereksiz eleştiriyorusun.

    Sezon başındaki testlerde neydi araç şimdi ne. Sorunlardan ötürü geliştirme yapamamışız ve Catalunyaya ertelemişiz.

    Böyle şeyler olabilir herzaman. Sezon bir de daha bitmedi yeni başlıyor. Geçen sene Lewis i spa dan sonra şampiyon olması yüzde 90 demiştim Vettel ise artık şampiyon olamaz. Sonunda ne oldu gördük hep birlikte.

  8. Zaten bu yarış köstek oldu. Lewis e savunma yapması ona ne kazandırdı sence? Hiç birşey.

    Ama McLaren a çok şey kaybettirdi.

    Şöyle bir örnek veriyim. Geçen sene Brezilyada Hulk un kendinden çok daha hızlılara savunma yapması ona dezavantaj getirdiği gibi burda da aynı şey geçerli.

    Alonso ya neden en iyi pilot diyorlar. Çünkü yarışın her anını kontrol edebildiği için. Savunma ne zaman yapılacak atak ne zaman bunu bilmek lazım. Bu yarış ve Çinde Lewis aynı hatayı yaptı. Pite gireceği tur savunma yapmadı ve Massa onla aynı anda pite girdi.

    Yanlış anlaşılma olmasın Alonso daha iyi demiyorum ama örnek alınmalı diyorum.

    İkinci pilot olmadığını göstermek bu şekilde olmaz. Zaten ikinci pilot da değil.

  9. Tribunde yarışı izlerken bizim çocukların sıkı bir mücadeleye girdiğini gördüm,yanılıyormuyum ? Pistin her tarafındaki aksiyonları izleyemedik haliyle ama benim start düzlüğünde gördüğüm bizim pilotlar geçen seneki gibi kapıştılar.Hamiltonunda dediği gibi Buttonun arkasında düştükten sonra epey zorladı ve erkenden pite girmek zorunda kaldı.yanılmıyorsam 2. pit stopundada Onur'un belirttiği gibi Vettele oranla 17 sanıye kadar kaybetmiş.Sağlık olsun 4.lük bu şekilde gelişen bir yarışdan sonra hiçde fena değil.Buttonda elinden geleni yaptı,sıra takımda.Barcelonaya eksiklerimizi tamamlayarak gideriz inşallah.

  10. Hani Mclaren takım içi mücadele konusunda taraftarları için gurur kaynağıydı.
    Zevkli mücadelelerden bazılarını Mclaren pilotları verdi bize. Takım pilotlarından daha fazla hata yapıyor sanırım Martin'in kızgınlığı da bundandı.
    Siz Button'ın Mclaren tarafından sadece destek olsun diye mi alındığını sanıyorsunuz. 🙂

  11. yahu kardeşim yeter ya,artık çok sıkıldık biz,eskiden yarışlardan çok keyif alırdık,ister ferrai ister mclaren ya da başkası kazansın.ben artık keyif almıyorum.sanırım başka işlerim olursa yarışı feda edeceğim,önceden tüm işlerimi erteler yarışı izlerdim artık gerek yok.bu arada mclaren en iyi gelişen takımmış,yesinler.gülesim geliyor artıkkkkkkk.sezon bitti geçmiş olsun herkese…bu arada 16 yıllık mclaren taraftarıyım…

  12. JEnson Button 2009 avatarı
    JEnson Button 2009

    Ama daha sonra Button geçti.Lewis savundu.Zaten ilk pitede o girdi.Button hızlıydı ama 2.set lastiklerde sorun yaşadı.Yani karşılıklı.

  13. Pitstop'larda kaybedilen süreler:

    Sıra / Sürücü/ Takım / Toplam süre / Toplam pitsop

    1 / d'Ambrosio / Virgin / 47.616 / 2

    3 / Button / McLaren / 1:05.424 / 3

    10 / Vettel / Red Bull / 1:21.609 / 4

    13 / Webber / Red Bull / 1:24.401 / 4

    15 / Alonso / Ferrari / 1:26.121 / 4

    20 / Massa / Ferrari / 1:33.500 / 4

    22 / Hamilton / McLaren / 1:39.637 / 4

    23 / Liuzzi / HRT / 2:29.973 / 4

    Not: Glock start almış, daha doğrusu pit yapabilmiş olsaydı büyük ihtimalle Lewis'in önünde olacaktı 🙂

  14. Jenson Button – Lewis Hamilton.

    Kalp sağlığımıza bu ikili daha çok darbe vuracaktır. İzlemesi bu kadar zor bir görüntü olamaz.

  15. Jenson

    yorumum Jens'in gereksiz savunması olsa sen haklı bende ne dediğini bilmeyen olurdum.

    ama yorumum "gereksiz bir kapışma/savunma". yani 2 taraflı. (kapışan Lewis, savunan Button)
    tabi %51 karar alması gereken Lewis'tir. çünkü lastiklerini bitirme pahasına takım arkadaşını geçmek pek stratejik bir karar değil. Jenson'ı geçmek ise hakikaten zor. bunu yapmak için lastikleri bitirmek şart. sonuçta ortada bir kazanım olmuyor. yani gereksiz, çünkü daha yarışın başı.

  16. Bu Button un gereksiz savunmaları sinirlendirmeye başladı beni. Kürsü için savaşmıyorsun ve yarışın başı. Gereksiz bir şekilde takıma zarar veridiği ona biri anlatmalı.

    Bu RB nin aracını incelemek yerine pit ekiplerini incelemeye başlasak bence iyi olur. Araçları FİA onayı alıyor bari boş yere gereksiz iş yapmıyalım. Pit ekibini incelemeye başlayalım.

  17. bu bijon tabancası nasıl birşeyse. yaptığımız araçlar uzay mekiğinden karışık gel gör ki bir bijon tabancası…..
    ve bu olay yıllardır çözülemiyor.
    (MGP bijonu janta yapıştırıyormuş, tam araştıramadım ama merak edilecek bir konu)

    yorumum, jant darbe almış, bijon sıkışmış ve bu olanlara sebep vermiş ise geçersizdir. 🙂

  18. birde pit ekibinin her iki pilotun yarışını berbat etmesini unutmamak lazım, özellikle lewisinkini, sanırım 10-15 sn kaybetti…

  19. JEnson Button 2009 avatarı
    JEnson Button 2009

    hep mücadeleden zevk alırken şimdi gereksiz oldu.Jens'in gel geç demesi yada cevap vermemesi tercih edilirdi.2010 yakıt-2010 lastik.

    Ne zaman zevk verecek?Çindeki gibi olursamı?

  20. ismail uçar avatarı

    tamamıyle katılıyorum, geçiş hamlesinden sonra yer kaybedip üstüne bir de takım arkadaslar arasında çekişme olunca taktik olarak etkilendik..

  21. bencede güzel mücadeleydi.massa-rosberg mücadeleside güzeldi.ben ce yarıştaki en iyi mücadeleler bu iki mücadeleydi.ama drs işi berbat etti.drs olmasaydı daha iyi savunmalar ve daha iyi ataklar ve daha iyi mücadeleler izler ve daha fazla zevk alırdık.drs yi açan vın otobandaki turnikelerden otomatik geçiş yapar gibi geçiyor yav

  22. yarışın başında Webber'ı dışardan geçme hamlesinin başarısız olması, hem Lewis'in hem de Jens'in lastik hesaplarını bozdu. bu olaydan sonra olan gereksiz bir kapışma/savunma lastiklerimizin kullanım maksadını değiştirdi.

    gene de 4. lüğünün iyi bir sonuç olduğunu unutmamalıyız. böylesi, işlerin ve hesapların ters gittiği bir günde.

  23. 40 sn 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 40 =)

  24. Çok güçlü bir yarış çıkaramadınız ama bugün en zevk aldığım mücadeleyi yaşattınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir