Vettel, 4'te 3'e Rağmen Erken Konuşmak İstemiyor

yazar:

kategori:

Red Bull sürücüsü, ilk 4 yarışın 3’ünü kazanırken diğer yarışta 2. olarak mükemmele yakın bir sonuç elde etti ve şampiyonada açık ara lider durumda.

Vettel “Her yarışta mümkün olduğu kadar fazla puan toplamak iyidir. İşlerin ne kadar çabuk değiştiğini biliyoruz.”

“Geçen sene Alonso’nun nasıl geldiğini gördük bu yüzden adım adım gidip her yarışa ayrı yaklaşmalıyız ve puanlarımızı sürekli arttırmayı hedeflemeliyiz.”

“Sezona iyi bir başlangıç yapmak her zaman yardım eder ancak daha çok uzun yol var. 19 yarıştan henüz 19’unu geride bıraktık bu yüzden mümkün olduğu kadar puan kazanmak için motivasyonumuzu sürdürmeliyiz.” dedi.

Alman sürücü, antrenmanlarda yaptığı kazanın ardından takımının aracı düzeltme adına yaptığı çalışmadan dolayı ekibine teşekkür etti.

Vettel “Tamamiyle mutluyum. Cuma günü kötü bir şekilde kaza yaptım. Takımdaki herkes, Mark dahil yardımcı oldu ve aracı tamir ettik. Kaza nedeniyle ekstra bir kaç saat çalışmamız gerekti ve bunun için üzgünüm. Ancak dün ve bugün telafi ettiğimi düşünüyorum. Sonuçtan memnunum ve takıma çok büyük teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Vettel ayrıca Red Bull’un Çin yarışından dersini çıkardığını ve bu nedenle bugünkü yarışta strateji açısından açık olduklarını söyledi.

Vettel “Ne olacağını ilk baştan bilmek kolay değildi. Lastikler hakkında bir fikriniz oluyor ve ne kadar kullanılabileceğini tahmin edebiliyorsunuz ancak tam olarak ne olacağını görmek için ilk 2 bölümün geçmesi gerekiyor.”

“Sert lastiklerle devam edebiliriz ancak kullanılmış lastiklerle devam ederken güvenlik aracı çıksa dezavantajlı olurduk bu yüzden bir pit daha yaptık.  Yarış kontrolüm altındaydı, yarışın kontrolünden ve tepkilerimizden gayet mutluyum.”

“Çok memnunum ve Çin’den beri kesinlikle geliştik. Dersimizi çıkardık ve bu momentumu sıradaki yarışa sürdürmemiz lazım.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Buna katılmayacağım bir şey yok.

    Sadece biraz eklenti yapalım, misalen son iki sezonda elde ettikleri araç üzerine Redbull pilotlarını çok fazla eleştirdim hatta yeri geldi rezillikle suçladım.
    Büyük denilen hangi pilot olursa olsun daha fazla fark gösterilebileceğini düşündüm. Misalen bir Alonso takım piskolojisi, iç şartları, araca derin uyumluk konuları hariç tutularak daha fazla fark atabilirdi yanlış takımı seçti bence.:P Fakat bu sene Vettel çok farklı durumda
    diye değerlendiriyorum takım içi gizli olaylar mı var bilemeyiz fakat çocuğun duruşu bile değişti şampiyonluğuyla beraber sürüşü bu araçla daha farklı gelmeye başladı bana. Bilmiyorum benim algım öyledir belkide.

    Biraz da bakış açımızı genişletelim bakalım. Araçlar bir şekilde bu sezon değişime uğradı ve Mark'da görülen kayıp da bunla ilgili olabilir.
    Şöyle ki open whell serilerinde pilot hassasiyetleri çok daha farklıdır ayrı bir kulvar ve ayrı bir pilot yetenek aralığı istiyor. Bununla beraber pilot-araç uyumu en hassas seri. O.Whell araçlar ilk basamakta temel hedefler, tasarım fikriyatı sonrası hemen ikinci basamakta pilot tercihlerine
    göre üretilir…. Di fakat bu bana göre aerodinami çılgınlığıyla beraber son yıllarda değişmeye başladı gibi geliyor. O sebeple bazı periyotlarla üstün başarı sergilemiş pilotlar araçların temel zihniyeti değişmişse afallayabiliyorlar. Bunun izahı işte büyük pilot değil de ondan diye yapılabilir
    belki ama sonuçta insan olgusu olduğundan öylede bakmak çok doğru gelmiyor bazen ama işte böyle de sonuç verisi oluşturmak çok zor. Buna örneklerim ilk önce Felipe Massa ve belki Schumacher olurdu. Dediğim gibi standartta bir araç iyi değerlere/değerlendirmeye sahip olsa bile pilotunun stil, bünye, tek vücut… ne derseniz deyin uymadığında iniş çıkışlar ve hatta berbat bir tablo çıkabiliyor ortaya tabi bizde buna doğal olarak başarısız damgası vuruyoruz. Bu şekilde değerlendirdiklerim zamanında Kimi, Mclaren da Fernando, hızlıca taban yapan Felipe, geçen seneye göre Mark felandır. Mercedes aracının Rosberg'e göre üretildiğini düşünmüyorum fakat bir şekilde setuplarıyla uyum içinde olabiliyor demek ki bu seneki şahsi tablosu güzel geçen sene
    buna göre çok normal bir seyir izliyordu bence. Yani demeye çalıştığım son yıllar için bir takımda iki pilotun evet araçları aynı şasi kodlu fakat verileri çok başka olabilir, performansları farklı olabilir tabi bu her zaman için %100 değerlendirme noktası olamaz.

    Bilmiyorum biraz karışık oldu galiba. 🙂 Zor bazı düşünceleri aktarmak.

  2. hatta bazı ferrari ve mclaren pilotlarını zaman zaman geçerek (yeri geldiğinde daha güçsüz arabasına rağmen) iyi pilot olduğunu kanıtladı.artık bu genç adamı iyiler arasına almanızın zamanı gelmedimi

  3. burda bir şey belirtmek istiyorum ve bunuda kesinlikle MİCHAEL arkadaşa cevap olarak yazmıyorum.michaelin söyledikleri doğrudur
    ama şu anki şartlar ve kurallar altında vettele;alonso-hamilton yada naçizane rosberg gibi takım arkadaşları lazım ki görelim bakalım ne kadar iyiymiş.zira alonso-hamilton kanıtladılar ne kadar iyi pilot olduklarını.rosberg çoğunun gözünde muamma ama mgp ye geçtikten sonra bazılarının göremedikleri yada farkedemedikleri şeyleri ispatladı;sıralama turları performansı olarak ve schumi karşısındaki performansı olarak.

  4. keyser soze avatarı

    Bu bilgiyi nereden öğrendin merak ettim. Benim bildiğim kadarıyla ikisi de sıralamalarda kullanabildi. Yarış içinde veya yarış sonunda böyle bir sorun olduğundan kimse bahsetmedi.

  5. Vettel'in sıralama performansı benim isteyeceğimden de daha iyi.Webber geçen sene kers olmadan da fark yiyordu

  6. Bu düzende en iyi araca sahip olmadan kimse şampiyon olamaz ki yarışların çoğunluğunu kazanamaz. Buna sahip olsa bile bir kişi şampiyonluk yolu psikolojisini kaldıramayabilir.
    Eski düzen yani Senna, Schumacher dönemi bundan çok farklıydı fakat o zaman da en iyi araca sahip olmayan şampiyon olamıyordu fakat birşeyi gösterebiliyordu. Çünkü mekanik tutuş üzerine kuruluydu araçlar. Şahsi yetenekler 1 basamak daha öndeydi.

  7. Hocam zaten lafım Vettel'e …

    Ben webber'i çok severim helal olsun çin yarışındada çok güzel tırmandı ama bunu vettel yapamıyor işte geçen senede gördük pole'den kalkarsam kazanırım adamın hesabı bu yani…

    Gridde sevmediğim tek pilot Vettel ama kabul edelim adam hızlı ve Mercedesin Rosberg'e yaptığını RedBull Vettel'e yapıyor…

  8. ColoneLTurK  avatarı

    Webber'in kers sorunu olduğunu da unutmayalım. Takım arkadaşı çatır çatır kullanırken, bu adamın kersini bir türlü çalıştıramadı takım nedense!

  9. güzel cevap:D

  10. weber in 3.cü btirdiği yarışa bak istersen

  11. senna kadar iyi olduğunu öğrenmek için prost adar iyi bir takım arkadaşı olmalı
    ayrıca senna ile kıyaslanması şu an mümkün değil.ne yaparsa yapsın çünkü rbr aracı diğerlerinden 0.5 sn daha hızlı.o kadar iyi araçla çok pilot kazanır.0.5 x 60 tur desek ortalama oda yarış sonunda 30 sn fark demek boru değil kimse o kada fakı kapatamaz

  12. Senna kadar iyimi ona karar veremeyiz.
    Dediğinin olması için fazlaca miktar ekmek yemesi lazım 😉

  13. yw şimdi bişey dicem herkes saldıracak ama bu adam sıralamalarda en az senna kadar ii şimdi herkes araç ii dicekte takım arkaadşı da geçen sene kafa kafaya yarıştığı hatta son yarışta şampiyona da önce olan takım arkadaşı dahi adamdan eğer yarım saniye fark yiyosa iidir hadi saldırın fanatikler 😀

  14. Helal olsun tabiri caiz ise at gibi aracınız var.
    Bu iş böyledir '' hızlı olan kazanır '' tebrik ederim.

    Ama merak ediyorum şu redbull aracı ile ilk 10'un arkasından başlayıp nasıl bir performans sergileyeceğini çok merak ediyorum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir