McLaren: Eksik Güncellemeler Takımı Yaraladı

yazar:

kategori:

BBC’ye açıklamalar yapan McLaren takım patronu Martin Whitmarsh, “Açıkçası, buraya istediğimiz tüm güncellemeleri getiremedik. Bu yüzden istediğimiz kadar hızlı olamadık. Sıralamalarda olmamız gereken yerde değildik. Startta da yer kaybedince yarışta bunu toparlamak zor oluyor.”dedi.

McLaren, Lewis Hamilton’da dört pit stop stratejisini kullanırken, Jenson Button’da üç pit stop stratejisini kullanmıştı. Whitmarsh, Button’ın stratejisinin işe yaramadığını ama yarışın sonucuna etki ettiğini söylüyor.

“Bence strateji doğtuydu. Jenson için makul bir stratejisiydi ama yararı olmadı. Ona zarar verdiğini ise düşünmüyorum.Temiz yumuşak lastiklerin olmamasının yarışa büyük bir etkisi olmadı bence.”

“Lewis’in de hala şampiyonada ikinci sırada olması güzel. Ama bu hafta sonu bazı sorunlar oldu. Startta yer kaybetmesi yarışta onu zorladı. Lewis’in yarış temposu iyiydi ama işe yaramadı. Pit stoplarda da sorunlar yaşadık.”

“İyi bir şov oldu ama bizim için hayal kırıklığı. Umarım İspanya’da daha iyisini yapabileceğiz.”

 


Yorumlar

  1. RBR sezon içi gelişmede pek iyi değil bunu geçen yıl görmüştük kanada yarışında ferrari ve mclaren yakalamıştı redbull'u. redbull sezon başından beri çok gelişmedi bu açık. tabii ispanyada bir güncelleme yapacaktır muhakkak ama mclaren buraya nerdeyse güncelleme getirmemiş yinede iyiydi çünkü bügün çok kötüydü takım. pitte çok hata yapıldı iyi start alamadık button'ın strateji hataları derken yarışı 4 ve 6. sırada bitirmek çokta kötü değil ispanyada takım iyi bir atılım yapacaktır.

  2. Resmen çuvalladık.O değil de acaba 3 pitstop yapan jenson sana ne desem bilmiyorum.Ve sana bu izni veren takıma da bi şey diyemiyorum.Takım arkadaşına baskın olduğun bi yarışı da mahvettin.

  3. İlk yarışdan beri fazla bir fark göremedim RB de yada ben yanlış görmüş olabilirim. Hızlıyız diye Kers e daha çok vakit ayırıyorlardır belkide. Bilinmez tabi.

  4. yahu kardeşim yeter ya,artık çok sıkıldık biz,eskiden yarışlardan çok keyif alırdık,ister ferrai ister mclaren ya da başkası kazansın.ben artık keyif almıyorum.sanırım başka işlerim olursa yarışı feda edeceğim,önceden tüm işlerimi erteler yarışı izlerdim artık gerek yok.bu arada mclaren en iyi gelişen takımmış,yesinler.gülesim geliyor artıkkkkkkk.sezon bitti geçmiş olsun herkese…bu arada 16 yıllık mclaren taraftarıyım…

  5. rocco junior avatarı

    Peki Rb hiç ilerleme yapmayacak mı kafa kafa oluyorsun?Ayrıca bu pistteki üstünlüklerini gördün kaldı ki orasıda çok benziyor.Tam onların pisti ve geçiş çok zor,kers etkisi hissedilmez.Bizimde epey eksik parçamız vardı bu yarış için.Yetişmemiş önümüzdeki yarışlarda bu sıkıntı olmaz umarım

  6. Niye eksik güncelleme ile gelindi anlam veremedim. 3 hafta ara vardı. Neyse…

    Catalunyada yarım sn kazandığımızı farzedelim ozaman RB ile kafa kafaya oluruz. Diğer türlü araç alt yapı itibariyle iyi fakat hız eksikliği var.

    Birde Lewis in yarışı 3 virajda bitmişti zaten. Yoksa daha farklı olurdu herşey.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir