Brawn: "Yarış Ayarları Öncelikli Olmak Zorunda"

yazar:

kategori:

Bugünkü Türkiye yarışına 3. sıradan başlayan ve startın ardından ikinciliği ele geçiren Mercedes sürücüsü Nico Rosberg, yarış içerisinde rakiplerinin performansına ayak uyduramadı ve damalı bayrağı 5. sırada gördü.

Brawn “Ağır yakıt yüküyle biraz zorlanacağımızı biliyorduk bu yüzden yarış hafta sonuna yaklaşırken uyguladığımız yaklaşımı yine düşünmemiz gerekecek çünkü bu yarışa başladığımızda antrenmanlarda görmediğimiz kadar arka lastiklerin bozulduğunu gördük. Bu nedenle hızlı bir şekilde geriledik.”

“Yakıt yükü azaldıkça bu sorun gitti ve performansımız hızlandı. Böylece tekrar hızlı olmaya başladık.”

“Antrenmanlarda tam yakıtla sürüş yaptık ancak yağmur nedeniyle çalışmalarımız kısa olduğu için, cuma günkü ağır yakıt sürüşünde sorun görmedik. Şu anda sporda görünen şey sıralamaların en önemsiz şey olduğu. En önemli şey ise iyi yarış ayarları ve doğru sayıda lastik seti.” dedi.


Yorumlar

  1. O sivri yi bi yakalarsak 😀 güldürdünüz var olun.
    İlginç ki ne ilginç yarış setup ı tutturamayan bir takım valla ben böyle bir demeç vermeye utanırım arkadaş. Ne demek öncelikli olacak…..

  2. Yahu tum takim Schumi`nin etrafinda donerken nasil oluyorda Rosberg`in desteklendigini soyleyebiliyorsunuz sasiyorum 🙂 Aracin tasarimi bile Schumi`ye gore yapildi, Rosberg`i kim takar? adam kendi pitini kendi yapacak, lastiklerini kendi degistirecek nerdeyse 🙂

    Caglar yorumunu gercekten cok begendim, kesinlikle cins fikirler veren bir sivri var Mercedes`te 🙂

  3. monaco da da full yarıs ayarlarıyla cıkarlar sonra geride kalıp adam gecicem diye ugrasır mercedesler =) bi terslik var bu mercedes te.

  4. Bence mercedes ve Schumiden birşey beklemeyelim artık.
    Eskiden %95 lik bir performans gösteriyorsa şuan %93 dür Schuminin performansı yani çok fark yok
    Fakat Mercedes pek iyi değil ama imkanların hepsini Rosberg'e kullanıyorlar…

    Kesin sabotaj var geçen seneki araç üstü görüntülerini izledim o berbat araç ile daha dengeli gidiyor ve birde Suzuka yarışındaki schumacher'in araç üstü görüntülerini izleyin 2010 muhteşem sürüyor.

  5. Ağır yakıt yüküyle zorlanacağımızı biliyorduk ne demek yaw? Mazot tankımı bu araç? yarışta yetecek kadar benzin koymuyormusunuz? Herkes aynı yakıt yüküyle yarışmıyormu? herkes antremanlarda yağmurdan etkilenmedimi?

  6. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Schumacher Yarışta Hep İyi Gidiyor.Sıralama Turlarında Hep Sorun Hep Sorun Bıktık Yani..Sıkıldık Artık Bu Hatalardan…

  7. Ross Brawn öyle şey yapmaz. Adam kariyeri boyunca hep Schumacher ile çalıştı ve kazandırdığı 8 dünya şampiyonluğunun 7'sini Schumacher ile çalışarak elde etti.

  8. Adama çok ayıp ediyorlar

  9. Hocam hatırladığım Senna'nın Prost'a 1.5 saniye fark attığı var
    http://en.wikipedia.org/wiki/1988_Monaco_Grand_Prix

    Ama konu bu değil tüm yarışların genelinde Schumi yarışda iyi ama sıralamalarda ne oluyorsa schuminin aracı bozuluyor bilmem ne oluyor.
    Nedir bu Rosberg'i öne çıkarma sevdası anlamadım gitti…

  10. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Rosberge Önem Vermeye Devam Edin..Schumacher Sıradan Bir Pilot Zaten..İstediginiz Gibi Kullanıp Rezil Edip Çöpe Atabilirsiniz Onu..

    Schumacher Bunları Hakedecek Ne Yaptı.Herşeyi Göze Aldı Döndü Sonuç Nedir 0..

    Schumacherde Tabiki Yaştan Dolayı Az Bir Zaman Farkı Olabilir Ama..1 Saniye Ne Demek Kim Kime 1 Saniye Fark Atmış (Takım Arkadaşı Olarak)….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir