Schumacher Üzgün, Çok Fazla Keyif Almıyor

yazar:

kategori:

Yarışa 8. sıradan başlayan ve 7. sıraya yükselen Mercedes sürücüsü, pistin arka düzlüğünün bittiği yerde en az 2 defa temas yaşadı ve bunlardan Petrov’la olan ilk teması, vakitsiz bir pit yapıp aracın ön kanadının değiştirilmesine neden oldu.

Schumacher “Bulunduğum noktadan gerilememek için savunma yapmaktansa ilerlemek daha iyidir ve genel olarak ilerleyebildim ancak şu anda bazı aksiyonlar dışında pek keyif aldığım söylenmez. Hepsi bu.”

“Yarıştan önce biraz olay olabileceğini söyledim ve bir çok olay yaşadım. Petrov’la yaşadığım sorunda sanırım suç bendeydi. Bunu analiz etmeliyim çünkü bir anda temas yaşamamız ve ön kanadımı kaybetmem biraz ilginçti.”

“O andan sonra çok fazla mücadele ve aksiyon oldu ancak bunlar hiçbir şey içindi. Almanya’da söylediğimiz gibi altın kask istiyorum, başka bir şey değil bu yüzden durum biraz utançverici.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Tororossonun lastikleri bitikti. Atak yapmak için çok bekledi bence.
    Yapması gerekenleri elbette biliyor ama belkide araç izin vermiyor, belkide bazen hata yapmaktan çekiniyor!!!

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    elbette gol atmak gibi bir amacım yok, ancak arkadaş fazla sinirlenmiş olacak ki nereye saldıracağını şaşırmış 🙂 bir başka konuda da hakaretler etmiş eleştirenlere.

    kötü bir aracı sürmek zordur, zaten brawn' da yarış ayarından ödün verdiklerini söylemişti, nitekim rosberg ilk tura ikinci girmesine rağmen vasatın altında bir yarış geçirdi. muhtemelen sene sonuna doğru aracı çözerler, nasıl bir mantıktır bu anlamadım( geçen yıl strateji hataları da çok acayipti)

  3. dağ gibi adamı rosberg gibi bebeye ezdiriyorlar ya ona yanıyorum geçen seneki aracı boyayıp verdik deseler şaşırmam artık bariz fark var 2 araç arasında bu takımın 1.pilotu rosberg olarak belirlenmiş bence…

  4. dağ gibi adamı rosberg gibi bebeye ezdiriyorlar ya ona yanıyorum geçen seneki aracı boyayıp verdik deseler şaşırmam artık bariz fark var 2 araç arasında bu takımın 1.pilotu rosberg olarak belirlenmiş bence…

  5. Böyle yorumlar ilkezdir yapılmıyor ve son kez de olmayacak. Biz onun ne imkansız dağları, ne uçsuz bucaksız okyanusları ve ne kızgın çölleri geçtiğine şahit olduk. Bunun da üstesinden gelirse hiç mi hiç şaşırmayacağım.

    Yabancı bir sitede şöyle birşey buldum. Tabloya göre Michael hala test şasini kullanırken Nico'nun kaçıncı şasini kullandığını anlayamadım; ama kullandığı şasi sayısı 2'den az değil bu tabloya göre.
    Bunu resmi olarak nerden öğrenebileceğimizi bilen var mı acaba ?

    Drivers Car No Chassis No Race Results / Fastest Lap
    Nico Rosberg 8 MGP W02 / 07 P5 1:30.573
    Michael Schumacher 7 MGP W02 / 01 P12 1:31.153

    Şunu eklemeden de edemeyeceğim. Michaelın son stinteki yavaşlığının nedeni sanırım ortaya çıktı.Yarışta kullandığı soft lastikleri, son stintte tekrar kullanmış. Massanın sertlerle attığı turlar bile onun bu kullanılmış lastiklerinden daha hızlı olduğu görülürken Ross'un neden tüm fantazilerini Michael üzerinde denediğini de anlamadım. Test seansı varken bunu yarışta mı deniyor acaba ?

  6. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bu herbert'İn düşüncesi. bense bırakacağını sanmıyorum 3 yıllık kontratı var 2012de bitecek ve f1 racingdeki bir demecinde ''Eğer bu sene şampiyonluğu kazanamazsak bunu son yıl başarmak zorundayız.'' demişti. böyle dedikten sonra bu sezon sonunda bırakacağını düşünmüyorum.

  7. schumacher61 avatarı

    cnnturk.com 'un haberidir dostum.idda eden kişi de tahmin üzerine yaptı bu açıklamayı.yani kendi kişisel görüşü.inanma.SCHUMACHER her zaman söylüyor." 3 YILLIK ANTLAŞMAMI TAMAMLAYACAĞIM"…..için rahat olsun…..

  8. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    " Yedi kez Formula 1 dünya şampiyonu Michael Schumacher'in eski takım arkadaşı Johnny Herbert, Alman pilotun sezon sonunda kariyerini noktalayacağını söyledi. "

    Yeni Okudum Bu Haberi Moralim Bozuldu ..

  9. Ross brawn böyler birşey yapmaz.komplo teorileri için daha erken.sadece 1 yarısa göre bunu söylemek dogru olmaz.

  10. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    schumacher ispanya'da patlama yapacak umarım oradada geçen sezonki araçla 4.olmuştu. geçen sezon türkiye'yi de 4. bitirmişti ama bu sefer istediği gibi olmadı herşey hala inanamıyorum antrenmanlarda önlerde olan adam sıralamaya gelince nasıl böyle oldu.

  11. bunlar schumiyi sevmemizi sağlayan şeylerdi, eminim birçok schumi fanı da anlattıklarını hatırlıyordur. ama geçen seneden beri şuminin sadece belirli zamanlarda hızlı olduğunu görüyoruz; suzuka ve korede harika yarışlar çıkardı ama mesela çin ve singapurda korkunçtu. eski şumi her koşulda aracından maksümum performans almayı başarırdı, geçen seneden beri ise mgpde bunu yapan kişi nico rosberg. bu yüzden şuminin geleceğini pek parlak görmüyorum.

  12. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bende Sana Katılıyorum Güzel Bir Yorum Yapmışsın Aklımdakileri Söyledin.Ben Efsaneye Güveniyorum

  13. Umarım dediğin gibi olur çok isterim bunun olmasını.
    Fakat ben takımın farktörünün çok olduğunu düşünüyorum yani Rosberg'e verilen önem daha fazla…

  14. Artı ben 79 doğumluyum adam gibi konuş bebe felan noluyo?97 bi senmi izliyodum f1 i terbiyersiz.Karşındakini görmeden ne bebe si falan diyosun?Önce adam gibi üslup öğren

  15. çok iyi seyretmişsin 97 den beri belli.Ona diyecek bi şeyim yok.O yıllardan bu tarafa bi hazımsızlık olduğu yorumlara zaten yansıyo…

  16. bir MGP taraftarı avatarı
    bir MGP taraftarı

    Birbirimize gol atmaya çalışmak iyi bir şey değil. Hepimiz objektif değerlendirmeler yapmaya çalışmalıyız. Hatalı yorumlarımız olabilir. Ama önemli olan bunu düzeltmek.

    Yaptığın teknik yorumları doğru buluyorum. Lastik stratejilerini yeteri kadar incelememiştim. Ama ben hala Schumacher'in aracının yol tutuş problemleri yaşadığını düşünüyorum. Çünkü sıralama turlarında kayma problemi yaşamıştı. Bu sorunu düzeltemediklerini düşünüyorum.

  17. Biraz sabırlı olalım.Araç tam olarak Schuminin istedigi gibi değil açıkça belli.ben dün araç üstü görüntüde 8. virajdaki titremeyi gördüm normal değil.aşırı sarsıntı oluşuyo 8. virajda araçta.Rosbergde böylle bir durum yok.titremenin pilotajlada alakalı olmadıgına göre bir ayar bozuklugu oturmamış bazı şeyler var.hersey 2-3 yarıs sonra rayına oturacaktır.Benim beklentim bu sene rosberg'i geride bırakması.bunu içinde sabırlı olmamız gerek.Araçta potansiyel var bu belli ama taşlar yerine oturmadı.göreceksiniz en fazla 2 yarış sonra hersey cok farklı olacak

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    nico yumuşak lastikleri sona sakladı, o yüzden orta bölümde yavaştı. birde fazlasıyla mücadele içine girdi. şumi ise ilk bölümde önü boş şekilde ilerledi. bilimsel yorum yapalım ancak, gözlükleri çıkararak yapalım şu yorumları. şumi yarışın orta bölümünde nico'dan hızlı, son bölümünde ise yavaştı(bunun sebebi lastik farklılıkları). Kötü dememin sebebi ise ikili mücadelelerdeki hareketleriydi, çıplak gözle son iki virajda bir çok hatasını gözlemledim. aracı sorunluydu, lastiği aşınmıştı vs. orası bilemem ancak sezon başından bu yana gözlüksüz izlediyseniz yarışları, şumi'nin eski gücünün yerinde yeller estiğini görürdünüz(nico iyi bir kriter).

    yüzüm kızarmadı malesef, bi daha ki sefere artık.
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/20452-turkiye-gp-yaris-analizi.html

  19. Sana teşekkür ederim 1-2 şeyi tekrar hatırlattın çok doğru bilgiler vermişsin.

    Herşey meydanda…

  20. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Schumacher'in yaptığı zorunlu bir pit-stop var. Yaklaşık 20 saniye sürüyor ortalama bir pit. Kanat değişince daha da uzasa 23-24 saniye. Bu 23-24 saniyeyi yediği farktan çıkarırsanız Schumi'nin yarışı 7. bitirme ihtimali oldukça yüksekti. Arkalarda takılıp kaybettiği zamanı da düşünürseniz 6.lik için de mücadele edebilirdi belki. Ama insanlar böyle. Olumsuz durumlarda konuşmak, yorum yapmak çok kolaydır. Schumacher berbat bile yarışsa, arkadaşın dediği gibi, sırf oturup keyif yapmadığı için, bu yaşta bu pilotlarla mücadeleye giriştiği için, böyle bir cesarete ve azime sahip olduğu için bile takdiri hak eden bir insandır, takdir edilmesi gereken bir insandır. F1'i yeni izlemeye başlamış olan ve kendine Schumi taraftarı diyerek, adamın muhteşem geçmişini karartmaya çalışan yeni yetmelerin, bu sporu anlamak ve idrak etmek için, bu siteye daha çook girmeleri, daha çook F1 Racing okumaları ve daha çook geçmiş yarışları inceleyip araştırmaları gerekir. Schumacher 1994-1995-2000-2003 yıllarında çok zor mücadelelere girerek şampiyon olmuştur. Şampiyonluğu son yarışlarda kaybettiği 97-98-2006 sezonlarını saymıyorum bile. 5. vitese takılan Benetton ile 2. olmasını, 96'da çok yetersiz Ferrari ile yağmurda diğer pilotları utandırmasını, 2005'te yine yetersiz kalan otomobille muazzam işler başarmasını, 2006'da Çin'de yağmurda çok daha iyi çalışan Michelin lastiklerine karşı ilk ona girebilen tek Bridgestone lastikli pilot olup, yarışa 7. başlayıp kazanarak, Alonso'nun "takım bana yardım etmiyor, şampiyon olmamı istemiyor takımım" gibi saçmasapan cümleler kurmasına sebep olmasını, 2004 Canada'da frenleri olmadan diğerlerini arkada tutup kazanmasını, 2004 Fransa'da bilerek 4 pit-stop yaparak kazanmasını, 2002 İtalya'da 22. başlayıp 2. olmasını, onlarca geç pit-stop galibiyetlerini, 2006 Brezilya'yı ve daha şu an aklıma gelmeyen daha bir çok yarışını; ben asla unutmayacağım.

  21. Arkadaşım işine gelen yazıları görüp işine gelmeyenleri görmez bi tavrın olduğunu bi söyleyimde farkında değilsende bi daha farkına var.Thrillercd arkadaşın yarışla ilgili verdiği fia nın tur tur zaman verileri var sen neden bahsediyosun ki?Bu verileri gören biri rosberg daha iyi derse o zaman hiç sallamasın ben eski schumacher taraftarıydım die.Neysen onu söyle böyle şeylere gerek yok.De ki bende schumacheri oldum olası sevmeyen biriyim o yüzden nalına ve mıhına vurma fırsatını değerlendiriyorum.Bi bak o fia verilerine onlar adın kadar gerçek veriler sen neye göre atıyosun?Gerçek veriler senin dediğinin tersini gösteriyo.Hadi diyelimki başa baş desen yine amenna onada eyvallah derimde bu resmen müthiş bi antipatinin dışa vurumu.Ortada veriler varken 2+2=4 yazarken çıkıp 2+2=3 diyosunuz sonrada art niyetli değilim,yok eski schumacherciyim falan filan bunlara gerek yok.Amacın belli bi çok antischumacherciler gibi.ha sen şimdi bunada hayır dersin.Senin hayır demen mesele değil söylediklerinle schumacherciliğin hiç bi alakası yok.Evet schumacher şu an eskisi gibi değil bunu diyenlere hiç te anti-schumacherci demiyoruz.Bende diyorum eskisi gibi değil diye ama sen resmen veriler varken belki bi habersin(eğer değilsen zaten dediğimi kanıtlıyo anti-schumacherci olduğunu)beyaza kara diyosun bunu yapacak insanda zaten kesinlikle schumacherci değildir.Neden?Çünki eğer rossbergi tutuyosan adamı eldeki verilere bakarak üstün değilken üstün gösterme eğilimin var.Demekki sen bi pilotu tutarsan bu şekilde davranıyormuşsun o yüzden eskiden schumacherciydim,severek izledim laflarına gerek yok.Senin gibi 2+2=3 diyenlere fırsat doğdu işte sallayın bakalım sallıyacağınız kadar

  22. schumacher61 avatarı

    daha ilk tur pite girip lastik değiştirmeden sadece ön kanadı değişen schumacher, bu yerin dibine soktuğumuz araçla bile, ilk tur 35 sn takım arkadaşının gerisine dşmesine rağmen 3. pitstopa kadar farkı 3.2 saniyeye kadar indirdi.bu milet hala schmacher'de hata buluyorsa.cevap vermeye bile gerek yok.

  23. schumacher61 avatarı

    daha ilk tur pite girip lastik değiştirmeden sadece ön kanadı değişen schumacher, bu yerin dibine soktuğumuz araçla bile, ilk tur 35 sn takım arkadaşının gerisine dşmesine rağmen 3. pitstopa kadar farkı 3.2 saniyeye kadar indirdi.bu milet hala schmacher'de hata buluyorsa.cevap vermeye bile gerek yok.

  24. schumacher61 avatarı

    daha ilk tur pite girip lastik değiştirmeden sadece ön kanadı değişen schumacher, bu yerin dibine soktuğumuz araçla bile, ilk tur 35 sn takım arkadaşının gerisine dşmesine rağmen 3. pitstopa kadar farkı 3.2 saniyeye kadar indirdi.bu milet hala schmacher'de hata buluyorsa.cevap vermeye bile gerek yok.

  25. Petrovle yaşadığım sorunda sanırim suç bende dün Schumi taraftarları Petrova demediklerini bırakmamışlardı hatalı diye ama kendi pilotları suç bendeydi diyor.7 kere dünya şampiyonu olmuş pilot bence bundan sonra birşeyleri kanitlamasına gerek yok ama adil bir sekilde bırakmalı yirmibes yasındaki birisinin refleksleri ile kırk yasındaki birisinin refleksleri bir olmuyor bunlar gercekler gönül ister ki efsane yedinin uzerine bir daha eklesin.

  26. İstanbul parka 5.kez gittim dün. Bu benim izlediğim en keyifli yarışlardan bir tanesiydi. Tabi ki izlediğim yerde buna etkendi. Gelelim mercedes ve schumi olayına Zaten biz yarışı sıralamalarda kaybetmiştik. Takım arkadaşından 1 sn üzerinde fark yedi schumi. Açıklamalara baktığımda bunun kendi hayasıyla olmadığı kesindi. Aracın yol tutuşundan şikayetçiydi. Şimdi gelelim kaza olayına schumi zaten hatasını kabul etmiş ve cezasını da fazlasıyla ödedi. Ama ben o kaza da (tam önümde olduğu için söylüyorum) o kadar abartılacak birşey olduğunu düşünmüyorum sıradan bir yarış kazasıydı.

    Bizim için asıl sorun schumi ya da rosberg değil. Araç sıralamalarda iyi ise yarışta kötü, ya da yarışta iyi sıralamalarda kötü. Hiç bir istikrarı olmayan bir araç için nasıl olur da pilotlarınızı suçlayabilirsiniz ki?? Mesela yere göğe sığdırılamayan rosberg tüm yarış boyunca ne yaptı geriye düşmekten başka.

  27. takım dandik olduğundan rosberge geçiliyor ha?
    takım dandik olduğundan petrova çarpıp kanadını kırıyor ha?
    takım dandik olduğundan 1.2 saniye geride kalıyor ha?

    97den beri izliyorum f1i, dünkü bebeler pek seviyo konuşmayı…

  28. Yarışı yerinde seyrettim ve antrenmanlardaki o performanstan sonra Schumi'ye sıralamalarda ne olduğunu cidden anlayamadım, anlamakta mümkün değil zaten, kendisi bile söylemiş; ne kadar zorladıysam araç o kadar daha dengesiz hale geldi. Bu takım, bu araç ve bu durum Schumi'ye hiç yakışmıyor, sonra bilen bilmeyen herkes konuşup ileri geri yorumlar yapıyor. Ama ne olursa olsun Schumi; biz seni hep efsane olarak sevecek ve hatırlayacağız.

  29. çok şanssız bir sezon geçiriyor her sıralamada yarışta başına olmucak şeyler geliyor yarış temposunda rosbergden kötü değil belki de eşitler….ama bir türlü tüm şartlar biraraya gelmiyor şuminin yarışlarında… bu şanssızlığını kırabilirse bence iyi şeyler yapacak….norbert haug şuminin aracına birşeyler yaptırıyor olabilir geçmişin intikamını almak için… çünkü geçmişte çok acı yaşattı onlara

  30. "Sanırım" mı! suçun kimde olduğu değil mesele bu kadar yıllık tecrübenle kaçınabilinecek bir durumdandan yırtamaman.
    İnan çok acemice oldu.
    Keyif alınabilecek bir şey yok ki ortada tabi ki ilerlenir ama böyle değil araç kontrolü ve koruma konusu zirveye çıktı sanki kimse şüphelerinde haksız değil. Tabi ki bu haftayı öncekilerle karıştırmamalıyız ama sebep şudur denilebilecek birşey bulmak mümkün değil. Takım içerisinde, Michael'da, birşeyleri doğru yapmasında vs vs bir şeyler var ama nedir kestirmek mümkün değil.
    Ben keşke dönmeseydi noktasında olmadım hiç olmamda. Kararlar her zaman onundur. Fakat değiştirmeli artık bazı şeyleri yoksa altından kimsenin kalkamayacağı durumlar oluşacak ve işte o zaman hızını ortaya koyması mümkün değil. Bir taraftan dua etsin ki Vettel gibi biri var germanların tutunacağı oda olmasaydı inanın şuan basındaki durumu çok çok farklı olurdu ve işte o zaman 42
    yaşındaki bir adam 22 yaşında ki gibi umursamaz olamaz. Şuan ki durum yetenek, kabiliyetlerin ötesinde. Kararlar kendisinindir tabi fakat ben daha anlaşmadan Mercedes'in doğru seçenek olmadığını düşünmüştüm işte bizi buna sevk etmemeli yaptıklarıyla. Madem konu kararlar 2006'da kovulduğunda gitmemeyi hatta rakipleriyle anlaşmayı düşünmeliydi rest'e oynayabilmeliydi. Madem dönmek istiyorsun niye illa Mercedes işte öyle ulusal milli takım kurma fikri çatlayabiliyor. Tabi ki garantisi yok fakat bundan sonra da anormallikler devam etse, boşa o koltuğu işgal ediyor fikrinin oluşması insanlarda çok mu içinden çıkıabilir bir hal olacak.

    En azından benim için utanç verici.
    Bu hafta sonunun ne telafisi mümkün nede izahı.
    Ve son olarak 7 şampiyonluk bilmem şu kadar galibiyet şuan ki durumda tutunulabilecek bir dal değil ben önceki gibi saçma noktalara kayan, hakaretlik bir durumda göremiyorum burda.

  31. Herkese, herşeye inat gelmiş geçmiş en büyük pilot Michael Schumacher'dir.

    7 kez şampiyonluğuna yaslanıp,zenginliğine gömülüp,sadece para yiyen bir tip olmadığı için mi herkes dil uzatıyor?
    En zor durumlarda pes etmediği için mi?

    Özellikle TRT F1 Kulübü sunucu ve yorumcularına sesleniyorum."Her canınız sıkıldığında efsaneye sataşmayın.Yok eskiden şampiyonluk kazanmak daha kolaymış bilmem ne.Bu hem efsaneye hem de Ferrari'ye büyük haksızlık!Birde Formula-1'e!
    Bugün Vettel en hızlı arabaya sahip,diğerleri kafa tutabiliyor mu?Peki bu fark devam ettikçe tutabilecekler mi?Elbette hayır.10 yıl sonra birileri de çok rahat dil uzatsın o zaman…

    Schumi bu sezonu sonuncu tamamlasa bile benim efsanem olmaya devam edecektir.Ben onun yaşattığı heyecanı asla unutamam.1998 sonundan beri izlediğim bu organizasyonda Schumi kadar yarışmacı bir pilot görmedim.Ve Schumi kadar çekilemeyen de!(Sebep diğerlerin sadece biat etmek zorunda kaldığı 5 yıl üst üste kazanılan şampiyonluk

  32. Hayal kirikligi buyuk neden boyle diye dusunuyor yavas mi aksine eskisinden bile hizli sorun su ki f1 eskisi gibi degil downforce denen sey yoksa en iyi pilot olsan bile daha hizli gitmenin mumkunati yok. Takim icerisinde de sorunlar yasadigini dusunmuyor degilim bence kiymeti bilinmiyor.

    Ataklar konusunda da artik eskisi gibi degil sonucta zafer icin bir caba degil neden var yok herseyi ortaya koysun. Eminimki geceleri uyumadan bu durumu dusunuyor isterse 50 yasina gelsin sampiyon olmadan birakmayacak buna eminim.

  33. thrillercd thrillerd belki biri sıralama diğeri yarış ayarı yapmış olabilir ama oda bana mantıklı gelmiyor.tur zamanlarını vermişsin yarışın yarısına kadar schuminin tur zamanları daha iyi ama 2.turda yeni set lastik taktı.pite giriş turları aynı değil.5 tur önce yada sonra girmek bile 1 sn fark yaratıyor.ancak son pite eşit girmişler schumi 45 te nico 44 te girmiş ondan sonra nico schumiye bariz fark atmış.yani tur zamanlarından bir yerlere varmak eskisi gibi kolay değil aynı turlarda ve aynı hamur lastik kullanırlarsa ancak kısas olabilir aşırı lastik aşınmasından dolayı.ancak ben schumi konusunda olumsuz bir şey söylemiyorum ve performansının yaşadığı sıkıntıları atlatınca gelişeceğini düşünüyorum.benim beklentim ikisi arasında kıran kırana bir mücadele

  34. bir sıkıntısı var schuminin yine, insan düşünmeden edemiyor, eski büyüsünü kayıp mı etti ne ?

  35. Araştırıp bakmadan kendi kendine kuram kuran ne çok kişi var yahu.Schumacherin atak yapamayan anca önü açıkken giden bi pilot olduğunu söyleyen bi kişi %1000 f1 i anca alonso,hamilton katılımda izlemeye başlamıştır artı geçmiş yarışlarının hiç birinide izlememiştir.İnternet elinin altında hakinenli yıllardan başla bıraktığı seneye kadar olan bütün yarışlarına bi bak.Gerilerden başlayıpta aldığı yarışları bi gör.Bu yarışlar bu dünyada yapıldı hakikat yani.Mitolojik olay değil.Ayıp yav.Şimdiki durumuna bakıyolar yada bilemedin geçen seneki bu schumacher şöyle yok böyle…Adama 2 tane çocuk efsane deyip efsane olmadı.Yarıştığı zamanlardaki en kallavi ve en sevdiğim rakibi hakkinen gb pilot ve niceleri hakkını verdi schumacherin.Kurt kocayınca kuzunun maskarası olur derler.İnsanlar geçmişe mazi demeyi çok sevdiklerinden bakıyo şimdiki vaziyete notu veriyo.Yav verin, tamam deyinki şu an performansı iyi değil amennada adamın geçmişine niye çamur atıyonuz ki?yok yav abartıldığı gibi değilmiş bunu demek için bi adalet bi insaf olur.Senna olsa onada aynısını yaparlardı yemin ediyorum.Adam ölünce spekülasyon yapacak bi şey olmadı ortada.Schumacherin hatası bıraktığında dönmesiydi hele ki böle dandik bi takımla.sonra çıkıp adama böle sallarlar işte

  36. schuminin muhafazakarlığını geçen sene macaristanda barrichello ile görmüştük, adamı katledecekti neredeyse.

    Bu yarışta da petrovun üzerine kırarken gördük en son, kendi kanadına zarar verdi. takımın şumiyi değil, şuminin takımı desteklemesi gerek! olmadık sebeplerle aracına zarar verip pozisyon kaybetmemeli.

    Daha görmediğimiz neler vardır yarış içinde.

    Şimdi bunlara rağmen adama hangi mantıkla ve nasıl muhafazakar diyebiliyorsunuz? Adam kendini parçalıyor hızlı sürmek için ama aracı ve belki de yaşı buna engel oluyor. Ya da yetenek de bir yere kadar diyelim.

    Şunu da söylemekte yarar var, o 7 şampiyonluğun çoğunu 40 saniye önlerde tek başına aldı, hiç mücadeleye girişmesine gerek kalmadı. Aynı şimdiki vettel gibi… Gerilere düşünce görüyoruz yeteneği.

    Şumiyi yıllarca ben de severek izledim, ki eski şumi taraftarı olarak yazıyorum bunları. Öyle putunuzu kırmışım gibi atlamayın hemen. Açıkça Rosberg daha iyi schumacherden!

  37. link için teşekkürler. incelediğim kadarıyla pit süreleri arasında dehşet fark var. en hızlı olanlar da mercedes ve red bull ki red bull mercedesten 1 sn kadar daha hızlı… diğerleri pit sürelerinde yerlerde sürünüyor.

  38. Valla arkadaşım adam napsın.İkinci sene ve hala araçlarda bi sorun olacaksa bu schumacherin aracında hasıl oluyo.Bence o arabayla elinden geleni yapıyo.Atak yada savunma konusunda da bence ne yapsa yaranamıyo.En ufak bi malzeme bekliyo herkez zaten.Savunma yapsa akbaba gibi hazırlar pilotlar ve yandaşları.Adama halen müthiş bir bilenmişlik var.Senmisin 7 kez şampiyon olan diye adete hırslanıyolar bu da ayrı mevzu.Dün çıkan haberi sende görmüşsündür çok komik ve ayıp bi şey birinci sıralama turlarında hamiltonu engelledi diye.Yav adam virajları alıp izinde gidiyo hamilton bariz yaklaşıyo geçip gidecek hızda ama nedense schumacherin o an orda olması malzeme oluyo.Sanki hiç sıralama turu görmedik buna engelleme denirse o zaman herkez herkezi engelliyor.Bunu örneği neden verdim işte bu hırçınlık mevzusundan dolayı.Adam düz yolunda giderken bile engelleme yaptı diyolar agresif bi savunma yapsa vay çamur,vay çirkef diye utanmadan sıkılmadan çıkıyolar.Schumacher yarışı bıraktığından günümüze kadar ne agresiflikler gördük pilotlar adına.Ama onlara 1 laf ediliyosa schumacher yaparsa 1000 laf ediliyo.Pitteki massa-button dı yanılmıyosam, olayını massanın aracından izleyenler bilir nasıl bi anda manevra yapıp aracı zor zapteddiğini massanın.Adam burnunu çıkarrıp yola girmişken button zorla sıra kazanmak için burnunu soktu ve massa son anda hamle yaptı çarpmamak için.Bunu yapan schumacher olsaydı aha burda afiş olduydu,haber olduydu yoruma açıldıydı.Kolay değil adam efsane oldu ama hazım etmesi zor bi çok kişi için.O yüzden bunlarıda düşününce zaten araçtan memnun değil araba gözü kara atak yapmaya müsait değil riske girmiyo,bari daha arkalara düşmeyim diye.Tek adam gibi bi arabası olsaydı… hayırlısı artık

  39. hah! yeni bahanenizi de buldunuz: Sabotaj! Yok artık daha neler!

  40. Dostum son turlarda torro roso'ya yaptığı atağa baksana.bari sen deme

  41. her yarış umutlanıp sonucun hüsran olması çok kötü oluyor bugün schumi önümden geçip giderken gözümden 2 damla yaş süzülecekti nerdeyse araç açıkça berbat ve bu adam heba ediliyor çoluk çocuğun önünde yazık !!!

  42. Sadece; Hahaha ve ha.

  43. Schumi`nin performansi biraz kotu olsa da daha iyi bir aracla daha iyi yerlerde olacagina eminim, Petrov ile olan temasta da bence kesinlikle Petrov hataliydi, hatta Alonso`ya verilen ceza gibi temas dolayisiyla kaza nedeniyle ceza bile verilebilirdi.. Ayni sekilde Ferrari`nin de Massa`yi guvensiz bir sekilde pitten cikardigi icin ceza verilmeliydi..

  44. bir MGP taraftarı avatarı
    bir MGP taraftarı

    Bu kaynağı(siteyi) verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Böyle teknik cevapları sizden bekliyoruz.

  45. Schumi kötü bir pilot değil kesinlikle, ama süper, efsane, şahane olduğunu da söylemek yalan olur. Vettel gibi anladığım kadarıyla, önü boş olunca iyi tur atan, trafiğe takılınca geçişlerde ya kaza yapıp ya da pasif kalan bir pilot.

    Mercedesin de nerede olduğu belli sonuçta ama komplo var diyenler biraz fazla tapınmacı düşünüyorlar gibime geliyor.

    Sıralamalara gelince; şuminin yavaş olması ilginç ama F1de takım araçlarının aynı olamayacağını herkes biliyor. Araç üretiliyor ve pilot araca istediği ayarları yaptırıyor. Bu nedenle zamanla aracın kontrolü çok daha farklı hale gelebiliyor. Belki de şumi yanlış ayar yaptı…

  46. bir MGP taraftarı avatarı
    bir MGP taraftarı

    Keşke herkes sizin gibi bilimsel yorumlar yapsa. Malesef bazı arkadaşlar çok fazla araştırmadan hemen yorum yapıyor. Formula 1 teknik bir spor. Bunu unutmamak gerek.

    Tur derecelerini ben de inceledim. Yarışın ilk yarısında (dolu depoyla) Schumacher, Rosberg'e göre iyi. Ama yarışın ikinci yarısında (daha hafif depoyla) Rosberg daha iyi. Yarışta bir denklik olmuş diyebiliriz. Ama ben Schumacher'in aracının yarışta da biraz kayma problemi yaşadığını düşünüyorum. Özellikle hafif depoyla giderken. Ayrıca yaşadığı kazalar da onu yavaşlattı.

    MGP'nin yarış performansı daha düşüktü. Umarım bundan sonra hem sıralamada hem de yarışta yüksek performans gösteririz. Schumacher'in aracında sorunlar çıkmasından bıktık. Umarım iyi şeyler olur.

  47. Rosberg ve Schumacher'in hırçınlık göstermeleri için önce arabaya ihtiyacı var.
    At arabasıyla olacak iş değil bu ve eminim artık açıkca sabotaj var 1.2 sn yuh…

  48. Schumi için hep hırslı azimli diyoruz ama o eski hırınlığı yok. İşte yaşı ile ilgili olan kısmı burası.
    Eskiden daha hırçın ve cesaretli ataklar savunmalar yapıyordu, şimdi kafasını gösterene yol veriyor gibi çok basit geçiliyor.
    Atak yaparkende çok muhafazakar, riske girmek istemiyor, fazla zorlamıyor gibi bir izlenim var.
    Birde şu faktör var bence; griddeki tüm pilotlar böyle bir efsane ile yarışıyor oldukları için üstüne üstüne daha çok zorluyorlar, onlar için ekstra motivasyon oluyor.
    Ama Schumi toparlarsa eğer o zaman saygıdan ve korkudan çekilecekler zaten kenara 🙂

  49. Neresi kötüydü söylesen de bizde sana eşlik etsek, eleştirmek için eleştirme hani sağlam bir bahanen olsun. Yarıştaki o şansızlık olmasaydı aracın verebileceği maksimumu alacaktı zaten. Bu da 7.likten aşağı olmayacaktı. Son sıraya düştükten sonra 3. pitstopa kadar Nico ile arasındaki farkı 3 küsürlü saniyeye indirdi ben atak yapacağını zannetim. Kendisi 3. pitstopu yaptıktan sonra Nico ondan 2-3 tur sonra 3. pitstop için pite girdi. Ne olduysa ondan sonra oldu ve ara açıldı. Aşağıda da tur zamanlarını göreceksin 3. pitstopa kadar tur zamanları açıkça çok daha iyi.

    Senin yerinde ben olsaydım açıkçası böyle bir yorum yaptığım için yüzüm kızarırdı.

    http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/f1_media/Documents/tur-race-analysis.pdf

  50. ahmet karlı avatarı

    Sanki Msc nin arabasına sabotaj düzenlemişler. En basit bir sürücü bile o geniş yolda geçtiğine
    göre sanki engelleme yapıyorlar.

  51. Setup konusunda mı sıkıntı oluyor acaba ? Ama Schum bir çok şeyde olduğu gibi geri bildirimlerdede usta, setup konusunda sıkıntı olacağını sanmam. Araçta sorun desen artık bu zamana kadar çözülemedi mi yani ? Bir çok teori ortaya çıkartabiliriz, ama bunların arasında bir tane bile elle tutulur şey ortaya çıkmıyor.

  52. M.Schumacher  avatarı

    Mercedes mühendisleri sabotaj mı düzenliyorlar , sıralamada 1.2 sn fark ilginç .. Adam resmen dün araba ile boğuşuyorduu Ross kör müü oldun görmüyon mu artık :@

  53. Yusuf  Hitay avatarı

    şuminin bahanesi kalmadı artık, bu günde çok şanssız olmasına rağmen bir o kadar da kötüydü. keza dün de öyleydi

  54. kanat kırılmasaydı ros un önünde olurdun buna eminim
    yaa bi kere şu podyuma çık artık
    şu zıplayışını yap bee
    mgp ye de eninde sonunda başka takıma gidecek bir pilot için
    şumi yi harcıyorlar yaa allah tan bulun siz

  55. Bu sıralamalardaki fark incelenmeli, yaş vs diyor ediyoruz ama fark çok büyüktü. Geçen yıl burada kendisine uymayan araçla ne güzel işler yaptı, anlayamıyorum bu istikrarsızlığı ve bunun Schumiden kaynaklandığınıda sanmıyorum. Bit yeniği arıyorum artık bu işte.

  56. arkadaşlar suna dıkkat ettım rosberg gercekten aracını ıyı kullanıyor ama aracında son yarıslarda hıc kontrol etme sıkıntısı yasamıyor schumı ıse adeta aradcıyla savasıyor kayma sorunları aracı yolda tutma sorunu tamam yası ılerledı ama bu kadar fark olmaz kı bunda schumının bana kalırsa yuzde 10 ya da 15lık sucu var gerı kalanı takımın sucu oluyo sen formula 1 de rekorları alt ust etmıs bı adamı takıma getır, o adam karıyerıne kara leke dusurme tehlıkesı olmasına ragmen gerı gelsın ve ona verdıgın arabaya bak schumının dedıgı gıı utanc verıcı

  57. Şu anda yapabileceğimiz en iyi şey: Bu hafta sonunu derhal unutmaktır.

  58. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    "Almanya'da söylediğimiz gibi altın kask istiyorum, başka bir şey değil bu yüzden durum biraz utançverici." dedi.

    Mercedes Senin Arkanda Değil Ama Biz Fanların Olarak Sonuna Kadar Arkandayız Schumi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir