Petrov: "Schumacher ile Olan Kaza Yarışımı Etkiledi"

yazar:

kategori:

Petrov günün ardından, “İlginç bir yarış oldu. Stratejik açıdan tüm takımları zorladı.”

“Bugünkü sonucumu etkileyen en büyük olay yarışın ilk bölümünde Michael ile olan kazaydı. Otomobilime çarptı ve ilk pit stopun ardından yavaş otomobillerin arkasında kaldım. Eğer bu kaza olmasaydı daha iyi bri yarış çıkarabilirdim.”

“Ama yine de son turlarda Buemi’yi geçebildiğime sevindim. Olumlu düşünmeliyiz, her iki araçla da puan aldık ve takıma on puan kazandırdık.” dedi.


Yorumlar

  1. Bi ufak bilgide ben ekleyeyim arkadaş öğrensin, o kötü dediğin rakip Williams 92-93'te şampiyon olup Sennanın yetersiz kalan McLaren'i bırakmasına sebep olmuştur. Senna Williams'ın kuvvetine güvenerek bu takıma geçmiştir. Şuanın Red Bull'u gibi olabilecek bir araca Sauber seviyesinde diyorsun, komik gerçekten.

  2. mcl- attack avatarı

    Hata Schmi de tabiki de, tüm yarış çaylak gibiydi zaten.

  3. @Eren, Bazıları Schumacher taraftarları olduğu doğru ama sen de dahil bazılarının da ne olduğu belli değil.

    Öncelikle Schumacher hakkında iyice bilgilen ki konuşalım. Sennanın İlk üç yarışta açık ara pol pozisyonunu aldığı araca ki, Williams-Renault takımı aktif süspansiyonu ilk kullanan ve tüm takımlara fark atan aractır ve sen buna kötü diyorsan bu senin bilgini gösteriyor. Bu işler öyle sanırımlı manırımlı cümlelerle olmaz. TC diyorsun. Bari bunu öğren sağdan soldan duyduğun bilgilerle yazma. Şu TC işini senin için ben düzelteyim. O, Launch Control (kalkış kontrol)'dan bahsediyorsun, TC den farklı bir şey. Bunu öncelikle not et bir dahaki yorumunda kullanırsın . Evet o sene üç takım hakkında kalkış kontrol sistemi ile ilgili inceleme yapıldı. Ferrari, Mclaren ve Bennetton takımları. Kavradığını varsayarak kalkış kontrolün bir yazılımla yapıldığını tekrardan hatırlatayım. O sene FIA o yazılımın kaynak kodlarını istedi, Ferrari buna itiraz etmeden gösterdi, fakat Benettonla Mclaren takımı iş birliği yaparak kaynak kodlarını ilk anda vermediler ve sonra 100 bin dolar ceza yiyince kodları göstermek zorunda kaldılar. Sonrasında sistemler yarışlarda kullanılmadığı için sadece yasaklandı.

    Diğer dediklerin absürd şimdi onları tartışarak Michael Schumachere haksızlık etmek istemem gerçekten de. Eğer birşeyler öğrenmek istiyorsan elimden geleni yaparım.

  4. efendimayin  avatarı

    Rosberg rubense benzemez, araba schumachere göre yapıldığı halde yine eziyor.

  5. Yaşlı kurt, köpek misali hocam ne desen boş bunlara.

  6. Bazıları Schuacmer fanı olduğu ortada. Shacmer hiç bir zaman rekabetçi bir aracı bulunan pilotla yarışırken şampiyonluk kazanamadı. İstatistik verim. Hill, jack villeneuve, Hakkinen, Alonso, bunların hepsine kaybetti. Sennayla yarışırken, Sennanın şuan ki bmw sauberle kıyaslanabilecek bir otomibili vardı. Williams ozamanlar zor bir dönemden geçiyordu. Dahası Schumi'nin traction control kullandığından şüpheleniliyordu. Hill'e yarışırken ortaya çıktı zaten.Puanları silindi sanırım. Traction Control yetmemişti sanırım Hill'e bariz bir şekilde çarpıp şampiyonluğu aldı. Aynısını jack villeneuve yaptı ama insanlar yeter artık dedi. Hem durmadan hile yap hemde kasten çarp. Ceza aldı şampiyon Villeneuve oldu. He yine Schumi ye ceza vermezlerdi ama zaten yolda kalan kendi aracı ceza birşeye yaramadı yani. Hakkinennin şampiyonluklarında bir çok yarışta gerilere düştüğü halde hep tırmandığını gördük. A1 ringde iki kere geriye düşmesine rağmen, bi kere 21 incilik sanırım bir kerre 14 üncülük, birisi spindi, birisi çarpma yüzünden. Schuminin önünde bitirmişti. Schumi ne kadar büyük bir pilot olduğunu kanıtlamış yarışı kimseyi geçemeden 6. bitirimişti. Ne varki Yine traction control kullandığından şüphelenilen ferrari. F1'in tekrar traction controle geçtiği dönemde tek sorun yaşamayan araç oldu. Mclaren müthiş bir gerileme yaşıyordu. iki sene önce brown gpye kıyaslandığında diğer takımlara daha iyi bir araca sahipti. Tabiki kendi takım arkadaşına karşıda yarışmıyordu. Daha ilk yarışta takım arkadaşına yol veren barichelloya sormak lazım bunu. ALonsoyu sevmem ama engellere rağmen Schumiyi azdi resmen. Tabiki renaultun kullandığı sistmelerin hemen hemen hepsi yasakalanıyordu. Şimdide Rosberge karşı durmadan kaybediyor. Hakkettiğini buluyor bende keyifle rezil oluşunu izliyorum.

  7. Rosberg'in Schumiden üstün olduğunu söyleyen zihniyet, istatistik görmek istermisin ? Aslında kaale alınacak bir tip değilsin, yinede birilerine bir şeyler öğretmek gereklidir cahil kalmayın.

    Rosberg – Formula 1'deki 5 sezonu sonucu:
    Şampiyonluk : 0
    Yarış Galibiyeti: 0
    Pole Posizyonu: 0

    Schumacher – Formula 1'deki 5 sezonu sonucu:
    Şampiyonluk 2
    Yarış Galibiyeti: 22
    Pole Posizyonu: 14

  8. arkadaşım Schumacher suçun kendinde oldugunu kabul ediyor sen hala Petrov ceza almalıydı sayıklıyorsun tövbe tövbe 😀

  9. Kıvırmaya devam. 🙂
    Ortaya birşey atıyorsan ispatlayabileceksin. İspatlayamıyorsan da sallamayacaksın kaale alınmazsın. Tabi seni ciddiye alıp yazan da kabahat. Yoksa avuntularınla yaşar gidersin…Verilerle arkası doldurulamayan herşey şahsi doğrulardır.

  10. efendimayin  avatarı

    Adam schumacheri geçmiyor eziyor performans olarak, sen istatistik diyorsun tamam sorun yok istatistiklere bakıp avunabilirsin benden bu kadar…

  11. efendimayin  avatarı

    Rubens 39 yaşında, nico 26 yaşında ne istatistiği ? Adam 19 seneden beri f1 de. Nico 5 senedir.
    Al sana istatistik geçen sene nico hem sıralamada hem yarışta schumiyi ezdi tek tek saymaya gerek yok. Bu senede daha fazla bir şekilde ezmeye devam ediyor. Aç bak sonuçlara. Bence nico schumiden çok daha üstün bir sürücüdür. Benim fikrim bu sen ne düşünürsen düşün banane.

  12. Kıvırma olurdularla olmuyor bu iş sorduk işte dök istatistikleri ortaya sustur bizi. Hadi bakalım hadi bekliyorum. Ohooo yoksa sakalı olsa ninem de dedem olurdu diye uzar bu olurdular. İnsan dediğin sözünün arkasında durur serseri mayınlığı herkes yapar yoksa.

  13. efendimayin  avatarı

    Rsoberg rubensin sürdüğü arabaları sürse 5 kez şampiyon olurdu. Gerçekler ortada rosberg schumacherden çok daha hızlı yavaş olanların bahanesi bitmez.

  14. Sıradan sürücüler hah 😛 Rosberg'in Rubens ile bi istatistiklerini karşılaştır da okuyalım bakalım çok bilmiş.

  15. efendimayin  avatarı

    Schumacher ilk kez hızlı bir pilotla yarışıyor. İrvine, rubens, herbert, verstappen sıradan sürücüler.

  16. efendimayin  avatarı

    Schumacherin hatasıydı rosberge geçilmesi onu iyice gerdi. Adil mücadele etmiyor geçen sene rubensi duvara yağıştıracaktı. Petrov bu sene gösterdi kendini heidfeldden daha iyi.

  17. Ey Michael Schumacher, zamanında ne can yakmışsında şimdi acısını çıkartmaya çalışan zavalılar var. Boşa uğraşıyorsunuz, önümüzde canınızı yakan istatistiklerimiz hala duruyor.

  18. Petrov kacinilacak bir kazaya sebep oldugu icin ceza almaliydi, Heidfeld`e yaptiklarina deginmeyecegim bile, arkadasin dedigi gibi resmen cuvalladi bugun..

  19. schumacherin hatasıydı o, kendi ödedi zaten. Yarışın kamikazesi oldu schumacher…

  20. Schumacher sana yolu verdi dönerken birden dik dik gittin kaza oldu .
    Performansın çok iyi bu sene ama gazmanlığınıda gösterdin yine…

  21. ColoneLTurK  avatarı

    bugün düdük gibi araba kullandın petrov. kimseye b.k atma

  22. Abuk subuk dalış yapmana rağmen Schumi sana kapıyı açtı ama gaza basman gereken yerde basıp toplayamadığın içim Schuminin kanadına çarptın. Birde adamı suçlama.

  23. Yine harika bir start aldı Petrov ama ilk virajda olan oldu

  24. Bu adamın adını görünce aklıma Rusların Tupolev ve Ilyushin uçakları geliyor… Onlar gibi ağır ve sert. Mücadele ederken hem Heidfeld'in keyfini kaçırdı, hem kendi yarışını batırdığını söyledi, hem de Schumacher'in kanadını kırdı. Biraz rahat ol Petrov…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir