Massa, Pit Stop Sorunlarından Dertli

yazar:

kategori:

Massa, bugün gerçekleştirdikleri 4 pit stoptan 3’ünde sorun yaşadığını ve bunların pozisyon kaybetmesinde etkili olduğunu söyledi.

Massa “Start iyiydi ve pist üstünde bazı araçları geçtim. Daha sonra tam zamanında pite geldik ve iyi durumdaydık. Ardından pit stop yavaş oldu ve sorun yaşadık. Pitten önce önünde olduğum Lewis’in arkasında piste döndük.”

“Ardından 3. pitte yine sorun yaşadık ve pozisyonlar kaybettim ve 8. virajda pistin tamamen kirli tarafına çıktım ve orası tamamen kirli olduğu için düz gitmeyi tercih ettim. Aksi takdirde spin atabilirdim.”

“Ardından daha fazla sıra kaybettim ve ardından son pitte yine sorun yaşadık… Yarışta her şeyi yaşadık.”

“Yine de olumlu olan araçtı. Performans olarak rekabetçiydik ve bu Barselona  öncesinde olumlu bir şey.” dedi.

 


Yorumlar

  1. pazar gecesi sabah 5 gibi eve gridim, bir kaç saat sonra evden ayrıldım. dün akşamı uykuyla geçirdim, ancak yazabiliyorum.
    kirli tarafa rağmen iyi bir başlangıç, heidfeld'i, petrov-schumi ikilsinin teması ile bu iki pilotu ve düzlük sonunda haöilton'u geçti.. hem de bütün bunlar yarışın hemen başında oldu. pite önce girdi, sanıyorum ki hamilton'un önünde çıkacak, bir baktık hami önde bizimki arkada. anlamak uzun sürmedi tabi, pit ekibinin yediği naneyi. sonra 3. pitte de felipe'yi bekle ki pitten ayrılsın… ilk pitte normal şartlarda hamilton'un önünde çıkıp, diğerleriyle hiç uğraşmadan 4. lüğü alacak bir pozisyona gelmişti yarışın hemen başında halbuki..

    adam yukarıda söylemiş zaten, dert yakınmış. söyleyecek fazla bir şey yok. malezya'da ve burada bir kez daha gördük ki, mekanikerler pilottan bile daha fazla yarışın gidişatı üzerinde etki yaratabiliyormuş.

    yazık oldu, boşa gitti bunca atak, geçiş ve agresif sürüş. kısmet, elden bir şey gelmiyor. ön taraftaki pilotlarla aradaki puan farkı yine giderek açılmaya başlıyor. sonra diyoruz ki nasıl açılıyor bu fark? işte bu şekilde. korkarım massa bundan sonraki yarışlarda lastiklerini de kendisi değiştirmek zorunda kalacak. ki, bence bu şekilde davransa bile şimdikinden daha fazla zaman kaybetmez. yeter artık, daha dikkatli olun demiyorum, lütuf buyurup azıcık dikkat etseniz bile kafi, sevgili takım..

    4 yarış. malezya'da ve türkiye'de pit stop sorunları, çin'de strateji hatası. 3/4, %75 hata oranı. bravo ferrari.

  2. massa son pitte sağ arka lastik takılmadan gaza bastı ve lastiğin takılması 3-4 sn geçtikti sadece pitin hatası değil kendi hatasıda var.

  3. RedBull pitspotlarda 'çok esnek ve hareketli' ön ellini kullanıyor olabilir.aslında herkesin önünde yasak olması lazım

  4. Felipe Massa avatarı

    bence anlatımı çok kötüydü serhan acar anlatsaydı daha heyecanlı olurdu.

  5. rocco junior avatarı

    Çok iyi yarıştı kim ne derse desin bir kez pist dışına çıktı ve biten lastiklerle savunmak için dirense de drs açılınca mümkün olmuyor.Hep trafiğe takıldı Rosberg ve Petrovu çabuk geçebilse Hamilton ile teması kaybetmezdi.Açıkçası pitstopta Lewis bana onu itti gibi geldi ama kurallar dahilindeymiş sanırsam.Ferrari pit ekibi yaş ortalaması kaç acaba çünkü 70 yaş diye düşünüyorum bu kadar ağır hareket edilmez.Redbull ışık hızıyla 2.9sn yaparken biz 5sn de pit yaptık.Podyumun 2.basamağını ve Massa için en az 3-4 sıra pitlerde kaybettik helal olsun ne diyelim.Hızımız cesaret versede baltamak için uğraşanlar var.Biraz pit stopları izleyip öğrensinler sistemi değiştirsinler lastik çıkartıp takmak için farklı yöntem bulsunlar.Her yarış şu adamların emeğini boşa çıkartmayın

  6. Mustafa Sar avatarı

    TRT nin yayını geçtiğimiz seneden kısmen daha iyiydi… O. Karacan bayağı bir form yakalamıştı. Bir takım küçük hatalar haptı… Pozisyonlardan uzaklaştı… Zaman zaman tıkandı… En dikkat çekici olanı ilginçti… Yayın hakları CNNTURK de olduğu yıllarda sanırım Okay Karacan dikkatli izlememiş yarışları… Ferrari Garajında ki pit stop beceriksizliklerinden bahsederken geçtiğimiz yıllarda sanırım Macaristan'da yapılan hata Ferrari'ye galibiyete mal oldu dedi. Muhtemelen bahsettiği hadise 2008 Yılında Singapur Gp'sinde olan kazaydı… Benzin hortumunun araçtan çıkarılamaması ve ışıklı tabelanın otomatik olarak yeşile dönmesi ile Massa gaza yüklenmış ve benzin hortumunu sürükleyerek yakıt pompasından koparmıştı…Düzeltmek adına yazmadım.. Okay Karacan her daim Formula 1 e gönül verdiğini söylüyor ama CNNTURK döneminde Formula 1 e uzak kaldığı anlaşılıyor…. Okay Karacan sürekli Hakinen / Scmacher li yıllardan bahsediyor…. Ve günleri bizim bilmediğimizi sanıyor…O günlerde en az bu günler kadar güzeldi…O. Karacan'ın belirttiği Mc Laren'in dömine ettiği bir dönem değildi… Evet Mc Laren iki sezonu Ferrari'nin önünde bitirdi ama hepsi bu kadardı… Pek Mc Laren'in domine ettiğinden bahsedemeyiz… Domine etme kavramından bahsedeceksek sadece FERRARİ'nin yaptığı domine etmektir….Bilgilerinize…. Saygılar….

  7. Şu pit-stop sorunları neden hep Felipe baby'i buluyor acaba?

  8. massa tamam bugün şanssızdın ama alonso'nun temposundan da oldukça uzaktın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir