Whitmarsh Hamilton'u Lastikler Konusunda uyardı

yazar:

kategori:

Whitmarsh, Hamilton’un ikili mücadelelerde aşırı agresif davrandığı için lastiklerine zarar verdiğini düşünüyor.

Whitmarsh “Lewis’in atak yapmasını istiyoruz ancak bu bazen işe yaramıyor. Lewis’in yarış performansına bakarsanız son bölümlerde daha iyiydi ancak lastikler çok nazik bu yüzden takım arkadaşın dahil diğerleriyle boğuşurken lastiklerine zarar verebiliyorsun. Kritik yarışta bunu yapamazsın.” dedi.

Hamilton da yarışın ilk turunda hatalı davrandığını ve bunun yarışın geri kalanını etkilediğini söyledi.

Hamilton “İlk başta lastiklerime zarar vermeseydim öne çok daha yakın olurduk. Başlangıç felaketti bu yüzden gerçekten hasarı korumaya çalıştık. Yarış ilk 2 virajda kazanılmıyor. Sabırsız davrandım ve benim hatamdı ancak iyi bir şekilde düzelmeyi başardık.” dedi.

 


Yorumlar

  1. kamiller çoğalıyormu nee biriside yorum yazmayı öğrenmiş tebrikler böyle giderse yüz sene sonra düşünmeye ve hatırlamaya başlarsın.

  2. kamil diyen ergenin adı da bekir

  3. Yusuf  Hitay avatarı

    biri şu arkadaşı uyandırsın

  4. Hamilton bir kez şampiyon olduğuna göre daha da olabilir demektir…

  5. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    işte sen bu yüzden şampiyon olamazsın
    daha büyümen gerek öğreneceğin çok şey var
    tabi öğrenebilirsen, kamil

  6. hadi yumusaklar cabuk bitiyorda bari sert lastikler adı gibi sert olsa onlar bile fayda etmiyor. sene basında iyi güzel demiştik bu lastik ve DRS işine ama Türkiye gibi geçişin mümkün oldugu pistlerde işin suyu cıkabiliyor. kanada da neler olur gerisini siz düşünün….

  7. size olan güvenim tam çocuklar sezon başında puan hesapları yaparken siz bize şampiyon olabilirmiyiz dedirttiniz ben size inanıyorum tüm sorunları geride bırakacağımıza inanıyorum birde şu pit ekibi biraz daha hızlı olsa süper olucak redbullun girdiğiyle çıktığı bir oluyor pit ekibine yarıştan önce redbull içirtin :))

  8. Adam sürüş sitili zaten virajları rakiplerinden daha çabuk dönmek. Yani bu adam en fazla bu kadar koruyabilir lastiklerini. Daha fazlası Lewis e zarar verir.

    McLaren ın sorunu benim gördüğüm kadarıyla özellikle arka lastiklerde ki basınç problemi. Çok çabuk kaybediyor lastikler performansını bu yüzden. Araç bazen ilk üç vites hızlanmıyor, bazende uçarcasına hızlanıyor.

  9. Whitmarsh "Lewis'in atak yapmasını istiyoruz ancak bu bazen işe yaramıyor."

    İşte geldiğimiz nokta.

    Allah'tan Fangio, Clark, Senna ve diğerleri günümüz Formula1'inde yarışmıyorlar.

  10. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    noldu button 3 pit yerine 4 yapsaydı rosbergin önünde 5 ci olurdu lastik korudu az pite girdede ne oldu sıra kaybetti aynı işi çinde vettelde yaptı lastik korudu az pite girdide ne oldu 3 pit yapan hamilton eze eze geçti yani lastik korumak falan hikaye ha bide durmadan pitte geç kalıyor mekanikerlerimiz bu ne ya geçmişi olmayan içecek takımının mekanikerlerine bakın bide bizimkilerin yaptıgı hatalara bakın olmazki böyle

  11. heikki 1088 avatarı

    İyi pilot = lastiğini en iyi koruyan pilot ????? Bu mudur yani ? F1 yeni lastik kurallarıyla bunu hedefliyorsa gayet başarılı. Ne anladım ben Hamilton'un agresif sürüşünden ne anladım ben sadece lastik koruyan pilotun adam geçmek için elinden geleni yapan birisini geçmesinden. Gittikçe saçmalıyor F1… Umarım en kısa sürede bu lastikler kalkar veya gider :@

  12. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -ya hakkaten hamilton a karismayin
    -adam ucsun ya
    -vettel nasil ucuyor
    -bu kadar sorun yasayip yarisi 4. bitiriyorsa button 6. bitiriyorsa yemisiz o button in lastiklerini iyi kullanmasini
    -adam sadece 3. virajda hata yapti
    -problemi agresif olmasi degildi, problemi bu hatayi yapmasiydi
    -dersini almistir
    -birakin adamin rahat rahat yarissin
    -kisitlamayin
    -agresiflik kaninda var bu yuzden dunyanin en genc 2. sampiyonu

  13. takım olarak çok hata yaptık, yapmasak bile 3.lükten yukarı olacağımızı sanmıyordum.

  14. mclarenci olarak button-hamilton ikilisi bazen çok iyi işler çıkarıyor bazende bu duruma düşüyorlar buradaki duruma düşmelerinin nedeni hamiltonın aşırı agresif davranması tmm agresif davranmasa geçiş olmaz zaten fakat böyle davranarak lastiklerini daha ilk turlarda bitirdi ve olası bi podyumdan oldu martinin bu ikiliye sinirlenmesi bence çok normal eğer iki pilota eşit davranıyorsan bu olaylar daha çok yaşanır.

  15. Yapılan değişiklikler F1'in mücadaleci ruhunu bitiriyor bence. Geriye düşen pilot aracınımı zorlayacak yoksa, lastiklerinim korumaya çalışacak. Kers ve Drs ile zaten çok kolay geçişler yapılıyor. Hatta fazla kolay demek yeridir. ilginç ataklardan ziyade hep tek tip ve benzer yerlerde ataklar görmeye başladık. Pilotların savunma bile yapamıyor.

  16. ya bırakın adam yarışsın zaten şu lastik koruma durumunu da anlamadım gitti eee button 2 sezondur lastiği koruyo da noldu hamilton herhalükarda önünde iş lastikde deil arkadaş iş aracın suyunu çıkarana kadar zorlamakta ki bunu lewis ten ii kimse yapamıyo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir