Alonso'dan DRS'ye Destek: "Geçişler Lastikler Sayesinde"

yazar:

kategori:

Türkiye’de geçişlerin çoğu, DRS’nin kullanıldığı arka düzlükte 12. viraj öncesinde geldi ve geçişlerin kolay olduğu eleştirileri ortaya çıktı.

Alonso “Bence iyiydi. Gördüğümüz geçişlerin çoğu DRS’den çok lastik performansıyla oldu. Bunu sevdim. Alışmaya başladık. Geçen seneye göre yeni bir F1 var. İlk turlarda Rosberg’i takip ederken onu geçmek imkansızdı ancak lastikleri aşınmaya başlayınca geçmek daha kolay oldu. Bu yüzden geçişler lastiklerle alakalıydı.” 

“İnsanlar istediği için bu sistem getirildi. Daha fazla gösteri, pit stop ve geçiş var. Biraz karışık olabilir. İlk 5 sürücüyü takip edebilirsiniz ancak 14. sıradakini takip edemezsiniz çünkü çok fazla pit stop oluyor.”

“Ancak önemli olan tribünlerde ve televizyon başında çok daha fazla seyircinin olması ve umarım bu sene daha iyi olur.” dedi.

 


Yorumlar

  1. yaşasın yaşasında ben ana tribünden yaşayacak bir şey göremedim..
    melez renkli oğlan adına.

    öyleki button kafa tutup durdu geçiş manyağı özelliğini daha ilk turun başında ALONSO aldı gitti yürüdü sonrada..

    tabi yaşasın bizlere adrenalin lazım bu işin çakıl havuzu var.

    adam geçerken pert etmesi var

    bu kısımlar sırf adrenalin valla

    zaten herşeyi malum takım yapıyor öyleki bazen o kadar ileri gidiyorlarki

    başka bir takımın tüm setuplarını çalarak uygulama yapıyorlar

    f 1 deki bence eeenn leri en fazla takım

    yaşasın ron amca ve manevi oğlu.

  2. Bunların hiç birine gerek yok aslında sadece yapacakları motor devir limitini kaldırmak,düzlüklerde araç geçiş yaparken birden limitör devreye giriyor ve araç adeta donuyor,limitör olmadığı zaman hem geçiş kolaylaşır hemde hangi motor dayanıklı görürüz,son zamanlarda duman içinde kalan motor göremedik…

  3. haydi rosbergi geçmek lastiklerle alakalı imiş göz var nizam var drs yi açtın ve tur bindirir gibi geçtin bizi drs nin serbest olduğu alanda.yoksa latik aşınması ilk turlarda bu kadar hız farkı yaratmaz ve bizi bu kadar kolay geçemezdin ve zaman kaybederdin.anlaşılmazsın alonso

  4. ancak f duck sistemini her takım ve pilot ister önde olsun ister arkada üstelik istediği yerde kullanabiyordu (mükemmel bir bbulış bunu kabul ediyorum tabi) ama drs denen saçma sistemi öndeki pilotun kullanması yasak arkasındaki pilot kullanıyor öndeki adeta sadece çaresiz gözlerle seyrediyor savunma hakkı elinden alınıyor.buda adaletsizlik bence

  5. Sinan öldürdün beni gülmekten.

    Bahçeli'ye saygı da duyarım ama her piskevüt deyişinde gülmekten yarıldım. yaw bu abimiz ne diyor diye dikkat etmeye çalıştıkça ve ben dikkatimi tepe noktasına ulaştırmışken bir daha piskevütü duyunca, resmen kendimi kaybettim.

    ayrıyetten 24 hesabı da ha keza ölesiye manyaktı.
    ul.n bunların hepsine ne oluyor diyesi geliyor insanın.

    Yaşasın McLaren.

  6. Bir an için "piskevüt" diyeceksin sandım 🙂

    Malum o şahıs gibi bi hesaplama yapmışsın

  7. "İnsanlar istediği için bu sistem getirildi"

    DRS, F-duct'ın oğludur.
    Hepsinin babası da McLaren'dir. 🙂

    Yaşasın McLaren.

  8. ben yinede olmamasını isterim..

  9. Biraz karışıklık var sanki başlıkta.Destek yerine köstek olmasın 🙂

  10. En güzel örneği Hamilton-Button mücadelesi. Aynı turda birkaç kere birbirlerini geçtiler. DRS sadece bir geçişi etkiledi, diğerleri pilot marifeti..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir