Barrichello: "Kötü Bir Şey Olmasını Mı Bekliyorlar?"

yazar:

kategori:

Pilotların bazıları, Monako caddelerinde DRS’nin kullanılması halinde tehlikelerle karşılaşacağını dile getirmişti ve FIA Yarış Sorumlusu Charlie Whiting, geçen hafta sonu Türkiye’de takımlara bu konuyu danıştı.

Fikirlerdeki ayrılık ve bazı takımların DRS’nin kaldırılması halinde sadece Monako’ya özel bir arka kanat üretmenin maliyetini öne sürmesi ile Whiting, sistemin kullanılacağını söyledi.

Bu karar, Pilotlar Birliği Başkanı Rubens Barrichello’yu memnun etmedi.

Barrichello: “Bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Üst kademedeki insanların, aracın içinde tüneldeyken DRS açık vaziyette gitmeyi denemelerini çok isterdim.”

“Bence kötü bir şeyler olmasını bekliyorlar. Ve olunca, diyecekler ki ‘aaa, gelecek sene bunu Monako’da kullanmayacağız’. Pilotlar şu anda dinlenmiyor ve bunun yanlış karar olduğunu düşünüyorum”

Monako’da yarış için lastik kalıntıları, lastiklerdeki bozulmalar, güvenlik aracı süreçleri ve çok pitstop yapılması ile zaten endişeler çok.

Barrichello, DRS’ye izin verilmesiyle tünelde riskli anlar olacağını düşünüyor.

Barrichello: “(DRS’yi) orada kullanmaya çalışacaksınız. Uzun süre güvenlik aracıyla geçen bir yarış görebilirim. Yine de bizi dinlerlerse söylüyorum: Monako, öyle bir yer, geçiş alanı değil.”

“DRS ile geçişler yaratabileceklerini mi düşünüyorlar? Muhtemelen yapabilirler ama birine zarar da verebilirler. Tecrübe konuşuyor”

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, güvenlik konularında eleştirilerin daima kapalı kapılar ardından yapılması gerektiğini söyledi ama Monako’nun zor bir hafta sonu olacağını da kabul etti.

Domenicali: “(DRS’nin olup olmaması konusunda) pilotlar arasında fazlasıyla tartışma var, olsun/olmasın? Monako zor olabilir ama güvenlik konusunda konuşurken, sessiz kalıp kamuoyu önünde bir şey söylememek daha iyi diye düşünüyorum”

“Ama elbette çok aldatıcı olacak. Ama karar bu ve bundan azamisini elde etmemiz gerek.”


Yorumlar

  1. Rubens'e katılıyorum. Bu risk alınmamalı derim. Bunu ondan önce de burda söylemiştim ve içimden.
    Tecrübe konuşuyor kısmı hoşuma gitti. 🙂

  2. Ne alakası var arkadaşım ? Bende dahil bu sitede ikamet eden insanlar içinden böyle birşey düşünecek kişilik çıkar mı sence ? Bence sen yazmadan önce bunu düşünmeliydin. Yazdığımı farklı şekilde algılamışsın, açıklama yapma gereği duymuyorum. Az çok bilen bilir beni bu sitede.

  3. dewrimdusum avatarı

    😀 mutlaka böyledir salim mutlaka olaylara bakış acısı tabiki

  4. dewrimdusum avatarı

    bunları rubens degil Pilotlar Birliği Başkanı Rubens Barrichello olarak söylüyor yazıyı ii oku arkadasım

  5. dewrimdusum avatarı

    umutbg sen ölümü ne olarak algılıyorsun söylermisin ? göz göre ölümlü bir olay yasamak ve bunu canlı olarak mı seyretmek istiyorsun ? acaba senna o ölümcül kazayı yasamak istermiydi ? bi düşün istersen umut

  6. bundan 17 yıl önce san marinoda uçarak bariyerlere girip o araçtan sağ çıkmıştın.şimdi bundan mı korkuyorsun? belki de bırakmanın vakti gelmiştir be rubens

  7. Senin normal bir insandan cesaretinin çok daha kuvvetli olması lazım. Bu sporda ölümün olduğu dönemlerde yarışmış, yaşamış birisi olarak hiç görünmüyor bu herif. Biraz vatandaşı olan Senna'dan örnek alması lazım. Artık neyi örnek alabilir ki bu yaşa gelmiş adam.

  8. Söz konusu ağlamak zırlamak olduğunda hep en öndesin bariçelloo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir