Trulli: "Sıralamanın Sonu Geldi"

yazar:

kategori:

Pirelli’nin yumuşak lastiklerinde bozulmanın yüksek olması nedeniyle Türkiye’de birçok pilotlar, sıralamanın son seansında tek sürüş yapmayı tercih etti; hatta Felipe Massa, iyi derece elde edemeyeceğini anlayınca süre kaydetmeden garaja döndü.

Trulli, Türkiye’de yaşananların ardından sıralamanın artık tamamen değiştiğine inanıyor.

Trulli: “Hayatta her şey gibi Formula 1’deki değişikliklerin de artıları ve eksileri var”

“Artısı; daha heyecanlı ve izlenir yarışlar olması ki seyirciler bunu sevmiş gibi. Eksisi, yarışların daha az anlaşılabilir hale gelmedi ve İstanbul’dan itibaren artık söyleyebileceğim ‘sıralamanın sonu’ geldi”

“Bu sene ilk defa bunu gördük: S3’e gelindiğinde her zaman olduğu gibi pol pozisyonunu elde etmek yerine takımlar ve pilotlar, hesaplama yapmayı tercih etti.”

“Gerçek şu ki, bu sene strateji, normalden daha fazla rol oynuyor. İstanbul’da mesela, yarış, lastikleri korumak suretiyle yarıştan önce başlamıştı. Her zaman söylediğim gibi herkesin şu anki hedefi, Pirelli lastiklerini anlamak. Üç yarışın ardından lastik bozulmaları seviyesi konusunda güvenilir ve ilk ölçülere ulaştık”

“Bu yüzden Cumartesi günü kim bir set lastiğini saklama gücüne ve kapasitesine sahipse, bunu yaptı. Açıkçası bu, ilk 10’a kalan pilotlarla ilgiliydi. S2’yi aştıkları anda hesaplama yapmaya başladılar. Çoğu için sorun, kalan lastiklerden faydalanmak veya faydalanmamak üzerineydi. S3’e kıl payı kalanlar, deneme yapmadı bile”

“Üstteki adamlar, tur derecesi elde edip bıraktılar. Mücadeleyi genellikle canlandıran diğerleri ise tek deneme yaptı ve ilk hataya pes ettiler. Kurallar böyle ve pilotlar buna uyum sağlamalı”

“Artılar ve eksiler var, tekrar ediyorum. Artısı, strateji ve lastiklere göre son 10-15 turda belirlenen daha iyi yarışlar oluyorken eksisi, sıralamanın heyecanın azalması ve daha taktiksel olması”


Yorumlar

  1. 2005 teki sıralama formatı iyi giderdi aslında bu lastiklerle.

  2. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    En önde olan lastiklerini koruyabiliyor

  3. sıralamada iyi bir derece yapmak için lastiklerden feragat etmek gerekiyor. S3'e zar zor kapak atanlar lastiklerini yarışa saklamak için üçüncü periyodda deneme yapmıyor / zorlamıyorlar.

    yarışa temiz lastikle giren arka sıradakiler yarış esnasında daha fazla zorlayabiliyorlar.

  4. Anlamıyorum ben bu sıralama önemi kalmadı diyenleri ya ! Lastikler bu kadar etkiliyken bence tam tersine sıralamalar önem kazandı . Önde başlayan etliye sütlüye karışmadan lastiklerini koruyarak gidebiliyor ; ama aracı yarışta hızlı olup da arkadan başlayan önündekini geçene kadar lastiklerini bitiriyor ve yarışı gerilerde bitiriyor . Örneğin Ferrari . Son zamanlarda çok arttı bu sıralama önemsiz haberleri ve ben gördükçe sinirim bozuluyor .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir