Alonso, Şampiyonluk Mücadelesinde Pes Etmiyor

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, geçen hafta sonu İstanbul Park’ta bu sezonun ilk podyumuna ulaştı.

Alonso: “Sayılarla oynamasını sevdiğimi bilirsiniz. Evim, Maranello ve Türkiye arasında seyahat ederken geçen seneki ilk 4 yarışımla, bu seneki arasında karşılaştırma yaptım.”

“Bu küçük oyun sonunda çıkan sonuçta, 2010’a kıyasla (ilk 4 yarışta) 8 puan daha az almışım (49’a karşı 41) ama aynı dört yarışta bu sene geçen seneye göre 13 puan fazla almışım (42’e karşı 28)”

“Pilotlar şampiyonasının zirvesiyle şimdiki farkımın (52), 2010 Şangay’dan sonrasına göre (11) çok daha fazla olduğu doğru. Ama Silverstone sonrasında 47 puan geride olduğumu ve sadece 8 yarışın kaldığını da hatırlayabiliyorum”

“Bugün daha önümüzde 15 yarış var. Bu da gösteriyor ki, aynı olaya iki farklı şekilde bakabiliyorsunuz, hatta zır iki şekilde. Mesele sonuçlar. Ve biz podyum almaya başladık. bunu düzenli olarak yapmamız gerek. Eğer öyle olursa, şampiyonluk mücadelesinde yine olacağımıza inanıyorum”

Ferrari pilotu, Türkiye’deki podyumun takım adına büyük bir moral etkisi yarattığını ama üçüncülükle tatmin olmayacaklarını ifade etti.

Alonso: “Üçüncülük, takımın morali için de önemliydi. Beklentileri sezonun başında karşılayamadığımız için mutsuzduk ve her gün ortaya konan yoğun çabaların karşılığını almasının ne kadar iyi olduğunu biliyoruz.”

“Ama üçüncülükle kesinlikle mutlu olamayız. En önemli mesele, sıralamada çok daha rekabetçi olmamız gerektiğidir. Eğer sürekli olarak 3. çizgi veya daha geride başlarsam, podyum mücadelesinde sıkıntı yaşarım”

“Ateşin içinde birçok demirimiz var ve gelecek yarış Barselona  kadar yakın bir zamanda, sıralamada da bizim önemli bir adım atmamıza yardım edecek yeni parçalarımız olacak.”


Yorumlar

  1. GIRK YAPAR VE ALONSO ŞAMPİYON 🙂

  2. Alonso bu gidişle sayılarla oynama konusunda Bahçeliyi de ''sollayacak'' 😉

  3. Baknız 2010 sezonu… Sene başında yine Ferrari silikti ama öyle yarışlar oldu ki Ferrari McLarenden de RBR den de üstündü, son yarışda da şampiyonaya oynamıştı.

    McLaren de arkadayken birkaç hafta içinde yükselebilen bi takım.Sezon içinde şahit olacaksındır merak etme.. 2010 da sadece RBR yi mi takip ettin bilmiyorum ama takımların 4. yarışda tmm artık RBR yetişilmez diyip bırakmasını mı bekliyosun..

  4. Redbullun aracı limitte onu geliştirmek çok zor,Ferrari biraz daha radikal olabilse bir şeyler yapacak ayrıca Ferrari hızlı virajlarda Redbullu yakaladı bunlar iyiye işaret.İspanyada çok daha iyi olacaklarını düşünüyorum.Sıralamalarda biraz daha iyi olabilse Alonso soğuk terler döktürür Vettele.Pitsotoplarda bile Redbull 1-2 sn atıyor diğer takımlara çok ilginç gerçekten asıl bu konuya odaklanmalı diğer takımlar,yarışlarda 3-4 pitstopun yapıldığını görüyoruz bu kafadan 3-8 sn arasında fark yapabiliyorlar demektir.Sonuç olarak sezonun 2. yarısında Redbull un zor durumlara düşeceğini düşünüyorum şampiyonluğun en büyük adayı olacaklardır gene ancak bu kadar kolay olmayacaktır yarışlar onlar için.Bir an önce bir şeyler keşfetmeli diğer takımlar çünkü Redbullun bir şeyler keşfedip 2-3 sezondur bunu kullandığını görüyoruz tıpkı Renaultun R25teki omurga sisteminde yaptıkları gibi.Artık böyle keşifler yapanlar cidden avantaj sağlıyor.

  5. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    İspanyada daha iyi olacağımıza inanıyorum.pol alamasak bile 2 veya 3 oluruz belki.iyi start alırsak doğru sıtrejedi ile yarısı bile kazana biliriz.

  6. Mes_gut tam anlamıyla saçmalamışsın. Adamlar gelişimde yavaşsa neden sürekli Ferrari ve McLarenden hız olarak öndeler. o zaman Ferrari 3 4 yarışta farkı kapatırdı. Komik olma bence sadece Red Bull'un yaptığı güncellemelerin etkisi en önde olduğu için fazla hissedilmiyor o kadar…

  7. rocco junior avatarı

    zorladığını yada zorlamadığını gösterecek elimizde ne data var nede sürerken vettelle beraber değildik arkadaşlar.ayrıca açıklama bile yok o yüzden zorladı yada zorlamadı tarzı açıklamalar sadece kendi fikrimiz ama alonso diğer redbulla çekişebildiyse ve pit stoplarda bu kadar süre kaybettiyse bize biraz ipucu verir bu.zorlamadığına inanmıyorum açıkçası

  8. arkadaş belki biraz sert olmuş crasherin yazdıkları ama,dediklerinde haklı vettel zorlamadı neden çünkü gerek duymadı eğer alonso ona yaklaşsaydı basardı.Demişsinki nereden biliyorsun zorlamadığını diye zorladığına dair en ufak bir detay göster normal yarışını çıkardı.Hala diyorum vettel bu sene farklı olgunlaşmış,daha rahat kullanıyor aracı ha bu demek değildirki hata yapmayacak elbette yapacak.Bence ferrari için barcaleno çok önemli ordaki güncelleştirmeler nekadar ve nasıl çalışacak görmek lazım.Geçen sene redbulun şampiyonayı sonlara bırakmasının nedeni sadece kendileeridir araba dayanıklı değildi,pilotlar hata üstün hata yapıyordu tabi takımda pek iyi yönetilemedi bakınız webber-vettel olayları yoksa şampiyona geçen yıl son 4 yarışa bile kalmazdı.Elbetteki değer takımlar zorlasınlar hatta yarış kazansınlar benim için yarışların güzel ve heyecanlı geçmesi çok daha zevkli oluyor.

  9. Sezon içi gelişimde en yavaş olan takım RBR…En hızlı ataga kalkan da McLaren…

  10. rocco junior avatarı

    Ayrıca bir nokta kullan virgül kullan bir solukta gelip buraya yazmışsın.Önce bir yorumları oku derim.Çünkü anlamadan bodoslama giren arkadaşlardansın belli ki.Diğerlerinin gelişeceğini bizde biliyoruz kimse yerinde saymayacak ve evet bu sıralama farkı uzun vadede kapanacak bir durum.Bizde sezonu senin kadar hatta senden çok daha iyi izliyoruz crasher kardeşim sen kafanı yorma keyif almaya bak.Kazanırız ya da kaybederiz ama mücadeleyi bırakmamalıyız;) bir sakinleş Redbull iç

  11. rocco junior avatarı

    Biz kendimizi kandırmıyoruz kardeşim senin yorumuna bakıyorum da çok kaptırmışsın herşeyi biliyorsun o zaman iyi çıkıp yarışmayalım biz sen bize sonuçları anlatırsın.Allahım yarabbim ya 4 yarışta havlu atan tiplerden değiliz biz.Belki yüksek ihtimal Redbull olucak ama bizde gerçekçiyiz tempoları gördük Vettelin kasmadığını nerden biliyorsun ayrıca.Hem ne diyorum pit stoplarda bile çok ciddiler işi sıkı tutuyorlar ve 5sn kazanıyorlar yanında en önden start alıp baskıda kalmadan basıp gitmesi cabası.Eee söyler misin şimdi 10sn farkla bu şartlarda biten yarışa göre Redbull çok önde diyebilir miyiz?Sıralama hızı olarak tamam bariz üstünlükleri var.O yüzden sen çok uçma

  12. hocam ii de vettel hiçbi şekilde baskı altında kalmadı ve bu sene lastikler yüzünden kural gibi bi durum var ortada oda baskı yoksa hız da yok şimdi söyle alonso en ii olduğu dönemde yarışta niye farkı bi türlü kapatamadı tam kapatıyo gibi oldu fark yeniden düzeldi kiii gerçekler orada göründü vettel geçen seneki acemi pilot değil öğreniyo olgunlaşıyo çok genç ama bi o kadar da hızlı o yüzden boşuna kendinizi kandırmayın bu sezon çoktan bitti ferrari ispanya ya güncelleme getirecek ii hoş güzel de redbull un yatıp bekleyeceğini düşündüren şey nedir acaba söyler misiniz ne o önde olan takımın güncelleme yapması yasakta ben mi bilmiyorum boşuna ümitlenmeyin bu sezon kimse onları yenemeyecek kim ne derse desin göz var nizam var adamlar tur başına o kadar fark yaratmışken sizin takımınızın o farkı kapatması haftalar alır ama bu arada diğer takım da gelişeceği için o ardaki fark öyle ha deyince kapanmaz..

  13. rocco junior avatarı

    Vettel aşırı hızlı değildi ki hatta Alonso çok rahat eşit tempo tutturabiliyordu.Adamlar sadece 3 pit stoptan 5sn fark yaratıyor kaldı ki önü açık basıp gidiyor.Alonso ise hem Rosberg hem Webberle çekişti ve 10sn farkla bitirdi.Hani 30 40 sn olsa derim ki tamam çok fark vardı.Ferrari pit stoplarda hızlanır ve sürekli ilk çizgi ile 2.çizgi startları yakalarsa mücadeleye geri döner.Böyle olunca galibiyet ve podyum şansınız artıyor.Unutmamak gerekir ki ilk 3 yarışta da iyi olan yarış hızı saçma hatalar yüzünden bizi podyumdan etti.Şimdi o yarışlarda puanları toplasak 25 30 puan olucaktı ama pes etmemeli zorlamalıyız.

  14. siverstone'da bu sefer 100 puan fark olursa ne olacak?

  15. durun arkadaşlar daha 4 yarış geride kaldı yolun başındayız ne yaptınız hemen bizi şampiyon yaptıız alonso doğru sölüyor ama şuda bir gerçek redbull geçen seneki redbull değil,hatalardan ders çıkarmış dayanıklılığı arttırılmış ve mükemmel bir araç olmuş.Yani çok büüyük gelişim göstermeleri gerekiyor diğer takımların mücadele edebilmek için bizimle…

  16. Pes etse Alonso olmazdı zaten.

  17. efendimayin  avatarı

    Alonso geçen senede böyle demişti bende gülmüştüm ama şampiyonluğa oynadı. Bu senede olabilir herşey. İspanyayı sağa sağlim atlatırsa monaco ve kanadada dengeler değişir.

  18. Açıkcası Seb in türkiyedeki inanılmaz hızından sonra gözüm korktu ve şampiyonlugu kaptıracagına inanmıyorum geçen yıl çok hata yaptı,araçları dayanıksızdı ama artık dayanıklılıgıda hallettiler kers sorunlarıda ortadan kalktı benim pek umudum yok şampiyonluk için ne Lewis 'den nede Alonso'dan.

  19. Paşa, istersen pôl de başla. Start sorununu çözmedikçe pitstoplarda hızlanmadıkça yine hediye edersiniz galibiyeti!!!

  20. alonzomanyaa  avatarı

    Hadi bakalım, bekleyelim görelim. Senden asla umudumuzu kesmiyoruz zaten ama ferrari sağolsun o kadar saçmalıyor ki senden 5 tane olsa ne olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir