Massa, Ferrari'nin Gelişimiyle Cesaretlendi

yazar:

kategori:

Pit stoplarda bir çok sorun yaşayan Brezilyalı sürücü Türkiye’de ancak 11. olabilmişti. Ancak Massa, sorun yaşamasaydı takım arkadaşının arkasında 4. olabileceğini söyledi.

Massa “İstanbul’daki sonuçlarıma bakarsak bu açıkçası çok hayal kırıklığı yaratan bir sonuç. 11. oldum ancak 4. olabileceğime inanıyordum ve zayıf pit stoplar nedeniyle kaybettik.”

“Ancak olumlu yanına bakarsak, ilk defa yarışta kullandığımız aero çözümleri performans seviyemizi artıtırdı ve bu Fernando ile kazandığımız ilk podyum sonucundan görülebilir.”

“Zor bir sıralama geçirmemize rağmen sıralamalarda, lastikleri korumak adına 2. bir tur atmak istemedim. Diğerleriyle sıralamalarda olan farkımız Türkiye’de biraz daha azaldı  çünkü sıralamalarda daha az zorlandık ve yarışta çok daha büyük adım attık. Bu da aracın geliştiğinin bir göstergesi.” dedi.

Massa, 4 pitin 3’ünde sorun yaşamasının ardından bunun incelenmesi gerektiğini düşünüyor.

Massa “Çok fazla sorun yaşadık. Bu sorunlar olmasaydı kesinlikle ilk 5 içerisinde yer alırdık. Bu benim için ve takım için sinir bozucu bir şey. Çok fazla pit stop antrenmanı yapıyoruz ancak pazar günü düzgün iş başaramadık.”

“Sorun üzerinde çalışmamız ve daha istikrarlı olmamız lazım çünkü tek bir stopta dahi lastik değişiminde az bir zaman kaybederseniz İstanbul’da başıma geldiği gibi pozisyon kaybedebilirsiniz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. rocco junior avatarı

    Mantığı senin gibi lise belki üniye yeni başlamış talebe seviyesindeki yeni yetmelerden de öğrenecek değilim.ben bu spora neredeyse hayatımı verdim.Mantığı ve f1i senden çok daha iyi bilirim yani.Senin gibi amacı sadece yoruma yorum yazmak olan tiplerden değilim.Redbull şampiyon oldu bir anda milyon tane parazit gibi fanı ortaya çıktı.Hadi fanı oldun bari başkasının görüşüne saygı duy.Duymuyorsan da defol git adamı sinir etme bu kadar basit.

  2. rocco junior avatarı

    ne diyorsun kardeşim sen ne fanatikliği saçma sapan yorum yapma.yorumumda hiçbir aşırı nokta yok.sana ne batıyor bu kadar anlamadım.sen istiyorsun ki habire senin takımını övelim hep redbull kazansın.peki ya çini nasıl kazandı mclaren.sanki tüm yarışları redbull kazanacak diye ayet var töve yarabbi ya.saçma sapan yorum yapıyorsunuz sonra tartışma çıkıyor.gülersen gül çokta umrumdaydı.şöyle adamlara yorum yaptırmayacaksın aslında

  3. galibiyetmi ya biraz mantıklı yorum yapın tamam ilk 5 te olabilirdi belki ama 1.lik güldüm wallahii fanatikliğinde bukadarıı yaniii

  4. Mertcan Massa avatarı
    Mertcan Massa

    @Mes_gut evet çok çok iyi gitti eğer sıralamada önlerde olabilseydi galibiyet bile gelirdi ama çok kötü darbeler aldı. bir ara 4.lüğe kadar çıktı fakat kendisinin de söylediği gibi 4 pitten 3ü kötüydü, üstüne 8.virajda ufak bir hata, üstüne de son pitini istediği zaman yapamadığını eklersek 11.lik yine iyi fakat massayı görmek istediğim yerde değil kesinlikle. takımın yanlış taktikleri ve pit stopları yüzünden saçma sapan söylentilerle de kendisini üzüyorlar. bu da beni çok üzüyor 😐 haftasonunda rosberg – ferrari söylentileri yüzünden gayet üzgündü. yarışta elinden geleni yaptı ama yine takımın hataları yüzünden gerilerde..

  5. Massayı ist. da takip edemedim.. :S bi ara süper yükseldi 5. liğe kadar yükselmişti galiba sonra pit stoplar oldu kendiside bi kez tatşı Schumer ın arkasına kadar düştü derken yarış bitti.. :S

  6. rocco junior avatarı

    Massa henüz 2 turda 3 sıra yükseldi ve 1 sırayı yarış içerisinde daha kazandı ancak feci pitstoplarımız onu en az 4 sıradan etti.Bu yarışta puan alamaması üstelik bu perfonmansı görünce çok üzücü.Ferrari çıkışa geçti inşallah bu yarışla beraber.Dilerim önümüzdeki yarışta Alonso'nun evinde artık ilk galibiyetimiz gelsin.Gelişimdeki en büyük etken rüzgar tüneli sorununun çözülmesi.Ferrari,Redbulla benzer motor haritası ve aynı işlevdeki egzoz çözümünü bitirmek üzereymiş.3 parça halinde adımlar atılacakmış ve Türkiye ilk adımdı.Kanada'da çok daha gelişmiş bir araç geleceği ancak İspanya ve Monako için de takımın boş durmadığını biliyoruz.Herkes gelişiyor,yeni şeyler bulmaya çalışıyor.İnşallah sorunsuz haftasonları ile hasret kaldığımız galibiyete kavuşuruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir