Temyizi Kazanmak Yeterli Olmayabilir

yazar:

kategori:

Autosport.com’daki habere göre McLaren’in temyizde başarılı olması durumunda dahi, Lewis Hamilton’un, şampiyonluk için yeterli puanları almak için ön sıralara yükseltilmesi garanti altında değil.

McLaren, İnterlagos’taki Brezilya yarışının ardından hakemlerin BMW Sauber ve Williams’ı cezalandırmaması üzerine kararı temyize götüreceklerini FIA’ya bildirmişti.

Soğuk yakıt takımlara iki yönde fayda sağlıyor. Birincisi pitstop sırasında yakıtın daha çabuk aktarılması, ikincisi ise ilave güç etkisi.

Hakemler, araçtaki yakıtın yönetmeliklere aykırı sıcaklıkta olduğunu kanıtlamak için yeterli delillere sahip olmadıklarını düşünmeleri ile gerçek ortam sıcaklığının ne olduğunu söyleyemeleri mümkün değildi.

Sporun Çalışma Grubu protokolü, hakemlerin kararının bozulabileceğini yönünde bir ihtimal olduğunu ileri sürdü.

Bununla beraber BMW Sauber ve Williams’ın ceza alması durumunda Hamilton’un ön sıralara aktarılması garanti altında değil.

Uluslararası Spor Kuralları’nın 168. maddesi, öndeki araçların ihracı durumunda arkadakilerin öne ilerlemelerine hakemlerin tekdir hakkı bulunduğuna açıklık getiriyor.

Madde 168: "Hakemler, yerlerdeki ve ödüllerdeki sonuç değişikliklerini bildirmeli ve sonraki yarışmacıların sıralamada ilerleyip ilerlemeyeceklerine karar vermelidir."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir