Lewis Hamilton'la Söyleşi

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton: Evet, gerçekçi bir sonuçtu. Eğer her şeyi bir araya getirebilseydik o zaman podyumda olabilirdik. Performansımız vardı ancak her şeyi birleştiremedik. Biraz kötü start aldım ve liderlerle teması kopardım. Bu yüzden dördüncülük memnun ediciydi. Daha kötüsü de olabilirdi.

Ve pazar günü tepedeki takımların ne kadar yakın olduğunu gösterdi. Mercedes GP ve Ferrari’nin temiz bir hafta sonu geçirdiğinde ne kadar güçlü olabileceklerini gördük. Ancak biz de paketimizden maksimum performansı çıkaramadığımızı biliyoruz. Her zaman olduğu gibi piste bir çok yeni parçayı getirmek için uğraşıyoruz ancak her zaman bu parçaları kullanmak mümkün olmuyor. Ya performans ya da dayanıklılık sorunu olabiliyor.

Jenson ile pist üstünde harika bir mücadeleye giriştin. Geçen seneki anılarını hatırladın mı?

LH: Adil bir mücadele oldu. Hem sürücü hem de insan olarak birbirimize saygı gösteriyoruz. Ve Jenson ile mücadele ettiğim her zaman temiz ve adil olacağını biliyorum. Yakın mücadelede her zaman güvenebileceğiniz bir sürücü.

Onunla az da olsa mücadele olması güzeldi. Ancak geçen sene ilk sıra için mücadele etmiştik. Bu sene daha geride bir pozisyon için mücadele verdik ve çok da eğlenceli değildi. Hâlâ KERS ve DRS ile mücadeleden keyif alıyorum, sürücüler ve taraftarlar için daha heyecanlı yarışlar oluyor. Yarışları heyecanlandıran şeyler alkışlanmalı ve bu sene 4 ilginç yarış geçirdik.

Tabi ki her zaman kazanamıyorsunuz ve bazen sistemler size karşı oluyor çünkü öndeki araç olarak atağa maruz kalıyorsunuz. Ancak genel olarak bu seneki yeni kuralları beğendim.

Yarış kazanabilecek 4 takım var gibi görünüyor. Bu işi daha da zorlaştırıyor mu?

LH: Sezon başında Ferrari ve Mercedes’in rekabetçi olmasını bekliyorduk. Kış testlerindeki performanslarını sezonun ilk 3 yarışına yansıtamamalarına rağmen o gücü göstermelerinin bir süre sonra olacağını biliyorduk.  Türkiye’deki performanslarını görmek şaşırtmadı. Sezon başından beri güçlü olmamaları şaşırttı.

Mücadelede daha fazla takımların olmasının sonucu farklı olabilir. Sürücüler birbirinden puanlar alıyorsa puan kazanmak zorlaşır ancak diğer taraftan puan tablosunda ilerlemeyi de zorlaştırabilir. Geçen sene bunu görmüştük.

Türkiye’de bizim işimize yaramadı ancak daha şimdiden Barselona için sabırsızlanmaya başladım. Orası hiç kazanmadığım bir pist bu yüzden orada harika bir sonuç alabilirsek bu takım için büyük moral olur.

 


Yorumlar

  1. bu söyleşide içten pazarlıklılıkla ve yapmacıklıkla ilgili hiçbirşey göremedim bence sen öyle görmek istediğin için öyle görüyorsun…

  2. bazı görür bazıları görmek istemez…

  3. Yarışı izlememişsin belliki (başka türlü düşünmüyorum şuan).

    Lewis in lastiğinin patlamasının nedeni taş parçalarıydı. Resmi açıklamadır bu.

  4. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    "çok yapmacık ve içten pazarlıklı.." tavsiyene uyarak sayfayı tekrar inceledim ve buldum teşekkürler. ne olduğunu sende merak ediyorsan aynaya bakmanı öneririm.

  5. hardcore nicole ile? yoksa ben başka hardcore göremiyorumda.

  6. onuda sen bul.

  7. Engin Hülagü avatarı
    Engin Hülagü

    Dikkat et Lewiscim lastiklerine. Geçen sene Barcelona'da 2 tur kala lastiğin patlamasa 2. ve dünya şampiyonuydun. Lastiklerine dikkat et. 2 red bullu birden indirmen zor. 2.lik çok iyi olur. Sıcak sıcak 18 puan. Nasıl olsa sezon ilerledikçe Mclaren Technology Center yakalayacak Red bulları.

  8. bolca atak,
    hardcore mücadele,
    çılgınlıkötesi geçişler,
    rakibe yapılan combo lar.

    F1'in veteran modu için Car Lewis Hamilton.

    —McLaren—

  9. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever
    çok yapmacık ve içten pazarlıklı buldum

    ne gibi mesela ?_?

  10. çok yapmacık ve içten pazarlıklı buldum.yinede pilotlarla yapılan söyleşiler harika oluyor.

  11. sen çok şanssız bir pilotsun.ilk senende son yarışta kaybettin hem de son iki yarışa eski sistemle 17 puan önde girmene rağmen.son iki senede başa güreşemiyorsun tam olarak,bunun nedeni şu:kurallar tam da mclarenin en hızlı araç olduğu sene değişti.her şey sil baştan yapıldı.önce brawnGp sonra da redbul önplana çıktı yeni kurallarla,yoksa eski kurrallar devam etse ve sende de azıcık şans olsa şimdi 5. şampiyonluğa bile gidiyor olabilirdin…çok şanssızsın çooook.okut kendini:))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir