"Schumacher Kaçak Değil, Savaşçı"

yazar:

kategori:

Schumacher, Türkiye yarışında 12. olmasının ardından mutsuzluğunu dile getirmiş ve bu tür mücadelelerden keyif almadığını ilk kez dile getirmişti. Ancak Kehm’e göre bu sözler mücadeleci ruha sahip olması nedeniyle açığa vuruldu.

Schumacher’in yarışlarının ardından önce Eddie Jordan eleştirmişti. Daha sonra David Coulthard eleştirdi ve “Eğer hâlâ rekabetçi olabileceğini düşünüyor ve yarışlarından keyif alabiliyorsa o zaman devam edebilir. Ancak şu anda sorun onun keyif almaması ve istikrarlı bir şekilde rekabetçi olamaması.” demişti.

Ancak Bild’e konuşan Kehm “Herkes Michael’in bundan daha iyi olduğunu bilmeli.”

“Tekrar ve tekrar savaşçı olduğunu gösteriyor. İstanbul yarışından sonra hayal kırıklığı yaşaması vazgeçmediğini, aksine daha da zorlayacağını gösterir.” dedi.

Mercedes Motor Sporları Norbert Haug ise “Başarıya aç gençler gibi sürüyor. Tabiki sonuçlar gelmediğinde eleştiri olur.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Akil alir sey degil ya kardesim bir saginiza solunuza bakin ya(ayrica uzun zamandir buraya burdakileri zorlayacak yada site tarafindan uyarilacak yorumlar yazmiyordum ama artik iyice ***** mecbur kaldim) bahsettiginiz kisi 7 kere dunya sampiyonu olmus f1 de ki en basarili ve neredeyse en iyi ve ulasilmaz rekorlarin sahibi f1 in gercek yasayan efsanesi MICHAEL SCHUMACHER simdi aklima ne geldi afrikada her hangi bir canli hasta olsa bir sorunu olsa (yanlis anlasilmasin) hemen akbabalar tepesinde dolanir ama iyi oldugu zaman bir sorun yoktur mercedes biraz yavasya hemen akbabalar turedi yine schumi ferrariyi diriltip ayaga kaldirdigi zaman karsisinda mc larenin belkide f1 tarihinin en iyi araci olarak kabul edilen araci vardi ve tank gibi tabiri soylenir bu arac icin bu aracla ve hakkinen gibi bir surucuyle kapisti sonuc belli adam dogru duzgun sadece bir spada gecildi bu tank gibi araci suren hakkinene ki hakkinen f1 in en iyi suruculerindendir bilen bilir ve unutulmamali mc laren ve mercedes birlikteligi daha sonra juan-pablo montoya ile cekismis bmw-williamas ve sunuda bilir bilenler o donem ki williams simdiki redbul araci gibi bayaa hizliydi burda herkes der simdi onlar gercek rakip degildi ama peki bu 2 surucunun hamiltondan vettelden ve alonsodan ne eksigi vardi zorunuza mi gidiyor schuminin bunca rekora ragmen hala f1 de olmasi hala savasmasi hala ayakta durmasi ayrica gozden kacirilan bir sey var bu aslinda bana gore en buyuk sebep mercedes aracinin bu kadar dengesiz olmasinin sebebi sezon basinda herkes gordu mercedesin kullandigi dingil mesefesinin gridin en kisasi oldugunu buda bir kumar cunku en kisasi mercedes en uzunu redbul ve mc leren konusurken bunlarida dusunun aslinda daha iyice aciklarim bu dingil mesafesinin uzunluk kisalik sebebini artilarini eksilerini ama destan yazmaya gerek yok bilen biliyor kisacasi cok surmeyecek mercedesin dogruyu bulmasi ve bu dogru bulununcada burda tantana edenler yine kiskancliktan ne yapacaklar acaba iyi dusunsunler cok iyi cunku pilot olunmaz dogulur

  2. schumi büyük yarışçıdır. sürüş tekniği doğuştan bir yetenektir. sadece korkuyor. onu da atacak üzerinden eminim. aracın yetersiz oluşuda üstüne binince bu tip sıkıntılar ortaya çıkıyor.

  3. MGPSchumi2010 avatarı
    MGPSchumi2010

    Cümlemdeki kinaye anlaşılmamış sanırım.Amacım pilot küçümseme değil her pilot iyi araç sürer ama her pilot iyi süremez.

    Vettelin Schumiye yakın olması Schumi ile aynı ayarda demek değildir.Onun pist üzerinde yaptıklarını son 10 yılda bir Alonso yaklaşmıştır sürüş stili bakımından.Ha ileride Vettel belki daha iyi olabilir ama bunun olması için epey bir zaman geçmesi gerek.

    Kusura bakma ama yarışa baştan başlayıp baştan bitiren benim gözümde referans olamaz.O aracın özelliği ile Schumi o araçtan 0.7 saniye çıkarır yaşlı dahi olsa en iyi dereceden.

  4. Vetteli küçümseme dostum.sürüş stili schumiye cok yakın
    http://www.youtube.com/watch?v=5g90oySafGI

  5. MGPSchumi2010 avatarı
    MGPSchumi2010

    Bak kendin diyorsun kazanır diye itiraf bu olsa gerek 🙂

    Schumi webberin yerinde olsaydı inan vettelde 2000 li yılların baricellosu olurdu buna emin olabilirsin 🙂

    Ve şu an tahminen 9.şampiyonluğunu konuşuyor olurduk.

    Bu arada dönme sinyallerinde Redbull hiçmi teklif etmedi sanıyorsun Schumiye gel takımda yer al diye 🙂

    Ama schuminin dönüş yolundan beri dile getirdiği bir arzusu mevcut oda bir gün eğer olursa kendi ülkesinin markası ile yarışmak ve şampiyon olmak.

  6. :)) oldu sürmez bi daha kusura bakma

  7. Lütfen bu arkadaşa yorum yapmayın ve sadece bunu yapın

    :):):):):):):):)

  8. süremiyor işte daha ne
    araç iyi olsa tabi yarış kazanır
    hrt iyi olsa liuzzi kazanır
    şumi redbull da olsa gene kazanır
    ama mercedesde aynı şartlarda rosberg den kötü

  9. arkadaşım durumu gayet iyi özetlemişsin aslında rosbergi seven sempati duyan da kimse yok kanmca geçmişin acıyla şimdi rosbergin 5likleriyle harika sürüşlerle elde ettiği!!! bir kaç 3.lükle avutuyorlar kendilerini Allah aşkına birisi 7 yıldır yarışan rosbergin vay be dediği bir yarışını söylesin herkes neyin ne olduğunu biliyor aslında sadece görmek istediğini görüyor schumiyi gerçekten seven biri için onun podyumda olması falan önemli değil pistte msc yazısını görmek yeterlidir bence sonuç ne olursa olsun rosberg de bundan nemalanıyor aslında geçen sene sonlara doğru geçilince hemen sızlanmaya başlamıştı mgp hata yapıyor elindeki cevherin farkında değil

  10. Aşırı bir Mclaren fanıyım ve Schumi vs mikalı dönemlerde hep yarış dışı kalmasını sorunlarla boğuşmasını istediğim dilediğim bir pilottu schumi rakip williams oldugunda bile onların kazanmasını daha cok isterdim schumidense ama bu onun büyük bir pilot olmadığı için değil rekabet eminim ozamanın schumi taraftarlarıda mika icin bunları düşünüyordu.Fakat suanki durum vaziyet ve aracın istediği gibi olmayısı strateji hataları vs.benim bile canımı sıkıyor schumi gibi büyük bir efsane pilotdan bahsediyoruz arkadaslar bence bu yeri haketmiyor ve daha 1 yarış galibiyeti bile alamayan her nekadar şişirilsede gözle görülür bir tane yarışını anlat dediğimizde ortada hic biseyi olmayan rosbergle kıyaslanması saçmalık sadece schumi 12.olunca o 11.olsa rosbergde rosberg diyo basın podyummu almış galibiyetimi var hala podyumun tepesinde bi şampanya patlatmışlığı yok suanda schuminin podyuma cıkmasını gerekirse Mclaren bir yarışından olsun ben tercih ederim o eski günlerini ve o anları görmeyi hepimiz bekliyoruz umarım bunuda yapacak.O podyumda schumi illaki olacak….Forza Mclaren…

  11. olur mu efendim prens rosberg var orda ne de olsa gridin en yetenekli 3 pilotundan biri tabi schumi bu üçlünün arasında bile değil zorlarsan belki buttondan sonra 5.sıraya konulabilir…

    şaka bir yana mercedes gp amatör bir takım gibi yönetiliyor bence ross hisselerini sattıktan sonra çok da sallamaz oldu takımı bi de takım içindeki rosberg hayranlığı pozisyon kazandıracak stratejilerin ona göre seçilmesi bırakılmadığı sürece schuminin işi zor ama herkes gibi bende onun sadece pistte olmasını yeterli görüyorum

  12. Kerem Toprak avatarı

    http://www.youtube.com/watch?v=y0ZvzqKofcI&feature=related
    3.02 sn start inanılmaz. sene 98 . aradan 13 sene geçmiş hala startları çok iyi. Aracı istikrarı yakaladığı an ne kadar büyük bir şampiyon olduğunu tekrar hatırlayacağız.

  13. O gerçek bir şampiyon

  14. Çok doğru söylemişsin.
    Araçta geçen seneye göre çok az gelişme var oda aracın burun yapısından kaynaklanıyordur başka hiç birşey değil aynı yerde sayıyor araç.
    Mercedes kafasına göre gidiyor bakalım…

  15. mecit karaca avatarı

    Malesef ki schumachere ferrarideki gibi takımı çevresine toplama ve mühendislerle istediği dilden konuşup istediği aracı tasarlama pozisyonu verilmiyor.Schumacher hızlı olduğu kadar aracı limitlerde test etme ve aracı geliştirme seviyesinde bir pilot.Ona sadece bir araç vermekle yetinmeyen tam tersi onu geliştirmeyi becerebilen bir pilot.Belki de mercedese geldiğinde bu kurgu vardı kafasında ama işlerin farklı yürüdüğünü kabullenmeye başladı ki bence mutsuzluk buradan kaynaklanıyor.Çünkü ferrari döneminde schumacher bir yarışta bile aracını,yarışını eleştirmedi yada bu türlü demeçler vermedi, Alonsonun şu anda dile getiridiği şikayetleri hiç duymadık.Her zaman için atılacak bir adımı gördüğünden aracını geliştirmeye yöneldi(tabiki neredeyse kusursuz bir mühendis kadrosuyla).
    Belki 42 yaşına gelmiş olabilir ama griddeki tüm pilotlardan daha fazla geri bildirim var ve bunu takımın kullanmaması saçmalık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir