"İspanya GP, Yeni Kurallar İçin Gerçek Test Olacak"

yazar:

kategori:

Barselona pisti, hızlı virajların varlığı ve sert fren bölgelerinin olmaması ile geçişleri zorlaştıran bir yer olmuştur.

Ama Pirelli lastiklerindeki fazla bozulma ve hareketli arka kanat kuralı il geçiş fırsatlarının bu sene daha fazla olması bekleniyor.

Sam Michael ise, geçişlerin geçmişte çok zor olduğu Barselona pistinde 2011 kurallarının başarılı olup olmadığının anlaşılacağını belirtti.

Michael: “Orada geçiş olacağından eminim.”

“Zor olan geleneksel pistlerde, lastik ve arka kanat ile işlerin farklı olması gerek. Çok iyi bir test olacağını düşünüyorum. Geçiş konusunda geçmişteki en kötü pist olmuştur.”

McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh da geçen hafta, kuralların başarısı için İspanya GP’nin iyi bir gösterge olacağını söylemişti.

Whitmarsh: “Kural değişikliklerinin Pazar günkü yarışa nasıl etki edeceği görmek için özellikle heyecan duyuyorum. Bu sezon şimdiye kadar KERS ve DRS’nin yarışları nasıl etkilediğini gördük. Bu yüzden İspanya GP’nin önceden geçiş konusunda sınırlı imkânlar sağlaması ile Barselona’da işlerin nasıl gelişeceğini göreceğiz”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir