Webber'in Görevi, Rakiplerden Puan Çalmak Mı?

yazar:

kategori:

Avustralyalı pilotun daha şimdiden öyle bir atanmadığını söylemesine rağmen Marko, Vettel’in art arda ikinci şampiyonluğunda Webber’in potansiyel desteğini inkar etmiyor.

Sebastian Vettel, şu anda pilotlarda lider ve takım arkadaşı Mark Webber ise üçüncü.

Marko: “Herhangi bir takım emrimiz yok. Ama şu da bir gerçek ki 2010 Silverstone’den bu yana genelde Mark, Sebastian’dan 0,3 saniye daha yavaş.”

“Bu, kendi gücüyle kazanabilmek için çok yavaş. Ama Türkiye’deki gibi üst seviyede yarışırsa, diğerlerinden önemli puanlar çalabilir.”

Mark Webber, 2011 sonrası için sözleşmesi olmayan tek önemli takım üyesi olarak biliniyor.


Yorumlar

  1. Herşey eşit arkaşlar tek fark lastikleri kullanmak ve pilotajlıkta bitiyor

  2. webber bir piyon en kolay harcanabilen eleman.

    millet fettel efendinin etrafında takım kuruyor

    amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek webber ne kadar çalarsa kar…

  3. Ama ikisinide aynı pilot diyebilmek için virajlara girişi çıkışı aynı olmamalı mı ? Tek pilot diyince bende başka bir pilot diyecek sandım.

  4. webberdede kers wardı sanırsam arkdaslarrr

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    yanlış hatırlamıyorsam orada tur bindirme yoktu, gerilere düşen webber pit stoptan sonra lotus'un gerisindeydi.

  6. Çok benziyor Vettelin aracında Kers de olduğunu düşünürsek gayet iyi

  7. TiFosi_KaDiR  avatarı

    yani ''ikiside aynı pilot derim'' demek istiyor galiba

  8. altta isimler olmasa, birde kaskların kime ait olduğu bilinmese tek pilot derim.

  9. Her takımda olduğu gibi Redbull Renault'da da bir numaralı iki numaralı pilot var. Peki bunu takımmı belirler yoksa pilot sürüş stili ile yeteneği ile kendimi belirler.Bu Videoyu izlerseniz herşey ap açık ortada arkadaşlar buna göre yorum yapalım.

    http://www.youtube.com/watch?v=sP1IWbWrpsA&feature=player_embedded

  10. Geçen sene Almanya'da ki yarışı izledikten sonra hala neyi tartışıyoruz dostlar.

  11. Geçen sene göstererek belli ediyorlardı bu sene oda yok bari yine kanat felan çalsalarda bizde rahatlasak.

    Vettel'i zaten hiç sevmem gridde tek sevmediğim pilot o

  12. Haklısın, adamın görevi bu. Massa'nın da aynı amaç için orada olduğunu da unutmamak gerek. Aynı şekilde Button da aynı görevde. (Button 2009 şampiyonu diye haykırmayın hemen, 2009 şampiyonu Ross Brawn+Double Deck Diffuser'dir, Button değil.)

  13. Diğer takımlarda da iki pilot arasında her yarış bariz fark var.Ya bu durum onlar için de geçerli yada pilotlar arasında bariz yetenek farkı var ki ben buna inanıyorum yada burda yapılan birkaç yorum RedBull'a sempatilerinden dolayı fazla ''objektif''

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Evet Webber'in görevi bu.Çoktan beri bu görev üzerinde çalışıyorlar.Göreve resmen atanma tarihi ise 24,10,2010.kore yarışı.Hani şu; Vettel'in yağmurda ağladığı yarışta spin sonrası frene basmayarak arkasındaki Alonso ve hamiltonu biçme girişimi diye nitelendirilen yarış.Hani şu Hornerin: Seb etrafında takım kuruyoruz ,Mark ise sonbaharını yaşıyor dediği yarış.

    Marko yine boş boş konuşuyor.Tıpkı testlere bakarak rakiplerimize tur bindiririz dediği gibi.Gereksiz,boş ve doğru olmayan bir konuşma.İngiltereden beri 0,3 saniye yavaş olduğunu söylemesi bunun apaçık bir ispatıdır.SPA da webberin vettele karşı üstünlüğünü unutmuş olmalı ya da SPA nın ingiltereden önce olduğunu sanıyor.

    Aslında 9.yarış olan valensiyaya kadar herşey normaldi.Webber 13 puan öndeydi.Ne olduysa o talihsiz kazadan sonra oldu.RB6 nın tur bindirme esnasında rakibin hava koridoruna gerek duyacak bir araç olmadığı kanısına varan yönetimin Webbere bakış açısı da değişmeye başladı.Hemen sonrasında İngilterede vettelin eski şasisiyle yarıştırıldığı yetmezmiş gibi ön kanadını da vettele tahsis ettiler.Tabi planlar ters tepti webber ingiltereyi ikinci pilot için iyi bir sonuç diye bağırarak kazandı.Ayaktaydı yıkılmamıştı.Macaristan ve SPA sonrasında farkı bir yarış zaferinden daha fazlasına çıkarıp yönetimi şaşırtmıştı.Ama nafile.Adamlar takmış bir kere. Sonra da Brezilya öncesinde ;Redbull'un vetteli takımın yıldızı olarak lanse etmesinden rahatsız değilim demek zorunda kalmıştır.

  15. göünen şeyler;webber vettel karşısında geçen yıla göre çok yavaş kalıyor.durmadan kers sorunu yaşıyor ama vettel böyle bir sorundan şikayet etmiyor nedense.bi anormallik var ama foyaları çıkar elbet (çükü bana hiç mantıklı gelmiyor özellikle geçen yılki rekabetlerini düşünürsek)

  16. Webber'in aracında birşeylerin farklılığı var.
    Geçen sene bu kadar aralarında fark yoktu

  17. Oynar başlıklı ön kanadı yoktur bunun kesin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir